Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 9. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújult a művelődési ház Hosszúperesztegen
2015. április 13.

Szombaton adták át a 23 millió forintos pályázati támogatásból felújított művelődési házat Hosszúperesztegen. Az akadálymentesített, korszerűsített és felszerelt közösségi intézmény mellett egy szintén pályázati forrásból beszerzett 9 személyes falubusszal is gazdagabb lett a település.

A beruházásokat V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője avatta fel:

Megújult a művelődési ház Hosszúperesztegen

„Mindenkinek, aki itt él; mindenkinek, aki járt már látogatóban Hosszúperesztegen, annak saját, személyes élménye van a településről. Mindenki másért szereti. Ki a szőlőhegyekért, ki a Szajki-tavakért. Ki a lombos erdőkért és a jó levegőért, ki a túrázás, fürdőzés, horgászás lehetőségéért. Van, aki a mozgalmas közösségi programokat értékeli itt; más a nyugalmat, békességét és biztonságot becsüli nagyra. Abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy egy különleges, értékes faluja Hosszúpereszteg, nemcsak Vas megyének, de az országnak is, ahol jó élni, ahol jó elidőzni.

A szép természeti környezet, a gazdag hagyományok és az összetartó közösség mindig is adottak voltak ehhez, és nagy öröm számomra, hogy ezekhez a nagyszerű feltételekhez immár az infrastruktúra is fel tud zárkózni a művelődési ház megújulásával és az új falubusz szolgálatba állításával. Ugyanis számtalanszor láttam – vidéken élőként éppúgy, mint polgármesterként, országgyűlési képviselőként vagy államtitkárként –, hogy egy település sikeres működéséhez mi mindenre van szükség a jó adottságokon és a kiváló embereken túl.

Elengedhetetlen a megfelelő ellátás, az alapvető szolgáltatások biztosítása a hivatali ügyintézéshez, az egészségmegőrzéshez, a tájékozódáshoz, a közlekedéshez, és így tovább. De legalább ilyen fontos a megőrzése és féltő gondozása mindannak, ami meghatározza a helyi közösségek identitását, együvé tartozását: mint a templom, az iskola, a kulturális és közösségi intézmények.

Megújult a művelődési ház Hosszúperesztegen

Hosszúpereszteg az önkormányzat és a Független Ifjúsági Társaság törekvéseinek megfelelően ma mindkét területen előrelépett. Szolgálatba áll egy 9 személyes mikrobusz, ami sokat segít majd a hétköznapok ügyes-bajos dolgainak intézésében, a távolságok áthidalásában. Továbbá megújulva, korszerűsítve és felszerelve folytatja szolgálatát a Művelődési Ház és Könyvtár, ami eddig is teret nyújtott a gyereknaptól az idősek napjáig, edzőtábortól a polgármesterek főzőversenyéig számos színes programnak, és ami – ahogyan eddig – ezután is befogadja a helyi csoportokat és a vendég fellépőket.

Biztos vagyok benne, hogy a pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból megvalósult mostani fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy Hosszúpereszteg a jövőben is ilyen élhető, szerethető település legyen. Ehhez már csak egyetlen dolgot kívánhatok a természeti környezet, az erős közösség, az új eszközök és a megújult közösségi tér mellé: időt. Mert ahogyan egy magyar pszichológus rámutatott, a hosszú távú sikeresség titka párkapcsolatban, családban és mindennemű közösségben az, ha van időnk. Ha van időnk a látszólag haszontalan, nem hatékony dolgokra, a kikapcsolódásra, a közös programokra. Ha van időnk egymásra

Ezért kívánom, hogy sok idejük legyen egymásra, s arra, hogy a megújult, megszépült közösségi intézményüket élettel töltsék meg!”

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép