Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújult a művelődési ház Hosszúperesztegen
2015. április 13.

Szombaton adták át a 23 millió forintos pályázati támogatásból felújított művelődési házat Hosszúperesztegen. Az akadálymentesített, korszerűsített és felszerelt közösségi intézmény mellett egy szintén pályázati forrásból beszerzett 9 személyes falubusszal is gazdagabb lett a település.

A beruházásokat V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője avatta fel:

Megújult a művelődési ház Hosszúperesztegen

„Mindenkinek, aki itt él; mindenkinek, aki járt már látogatóban Hosszúperesztegen, annak saját, személyes élménye van a településről. Mindenki másért szereti. Ki a szőlőhegyekért, ki a Szajki-tavakért. Ki a lombos erdőkért és a jó levegőért, ki a túrázás, fürdőzés, horgászás lehetőségéért. Van, aki a mozgalmas közösségi programokat értékeli itt; más a nyugalmat, békességét és biztonságot becsüli nagyra. Abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy egy különleges, értékes faluja Hosszúpereszteg, nemcsak Vas megyének, de az országnak is, ahol jó élni, ahol jó elidőzni.

A szép természeti környezet, a gazdag hagyományok és az összetartó közösség mindig is adottak voltak ehhez, és nagy öröm számomra, hogy ezekhez a nagyszerű feltételekhez immár az infrastruktúra is fel tud zárkózni a művelődési ház megújulásával és az új falubusz szolgálatba állításával. Ugyanis számtalanszor láttam – vidéken élőként éppúgy, mint polgármesterként, országgyűlési képviselőként vagy államtitkárként –, hogy egy település sikeres működéséhez mi mindenre van szükség a jó adottságokon és a kiváló embereken túl.

Elengedhetetlen a megfelelő ellátás, az alapvető szolgáltatások biztosítása a hivatali ügyintézéshez, az egészségmegőrzéshez, a tájékozódáshoz, a közlekedéshez, és így tovább. De legalább ilyen fontos a megőrzése és féltő gondozása mindannak, ami meghatározza a helyi közösségek identitását, együvé tartozását: mint a templom, az iskola, a kulturális és közösségi intézmények.

Megújult a művelődési ház Hosszúperesztegen

Hosszúpereszteg az önkormányzat és a Független Ifjúsági Társaság törekvéseinek megfelelően ma mindkét területen előrelépett. Szolgálatba áll egy 9 személyes mikrobusz, ami sokat segít majd a hétköznapok ügyes-bajos dolgainak intézésében, a távolságok áthidalásában. Továbbá megújulva, korszerűsítve és felszerelve folytatja szolgálatát a Művelődési Ház és Könyvtár, ami eddig is teret nyújtott a gyereknaptól az idősek napjáig, edzőtábortól a polgármesterek főzőversenyéig számos színes programnak, és ami – ahogyan eddig – ezután is befogadja a helyi csoportokat és a vendég fellépőket.

Biztos vagyok benne, hogy a pályázati támogatásból és önkormányzati forrásból megvalósult mostani fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy Hosszúpereszteg a jövőben is ilyen élhető, szerethető település legyen. Ehhez már csak egyetlen dolgot kívánhatok a természeti környezet, az erős közösség, az új eszközök és a megújult közösségi tér mellé: időt. Mert ahogyan egy magyar pszichológus rámutatott, a hosszú távú sikeresség titka párkapcsolatban, családban és mindennemű közösségben az, ha van időnk. Ha van időnk a látszólag haszontalan, nem hatékony dolgokra, a kikapcsolódásra, a közös programokra. Ha van időnk egymásra

Ezért kívánom, hogy sok idejük legyen egymásra, s arra, hogy a megújult, megszépült közösségi intézményüket élettel töltsék meg!”

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép