Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújult, kibővült a Művelődési Ház
2014. szeptember 16.

Két nyertes pályázatnak és az önkormányzat anyagi és élőmunka támogatásának jóvoltából újulhatott meg a rumi művelődési ház. Az intézmény alsó szintjének felújítására és kibővítésére a Szemünk Fénye Szülői Egyesület, a tetőtér beépítésére a Rumi Kórusegyesület pályázott sikerrel, az épület modernizálásához pedig az önkormányzat nyújtott segítséget.

A megújult művelődési házat V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő avatta fel a község szombati falunapjának keretében:

"A rumiak jól ismerik a titkot, generációról generációra adják tovább a fontos tudást: hogyan kell az idővel jól sáfárkodni, hogyan kell az életet jól megélni. Amikor előveszik a határidőnaplójukat, megállnak a konyhai falinaptár előtt, vagy csak leülnek, hogy végiggondolják az előző hetüket, gondosan beosztják az idejüket. Időt szánnak a munkára, a kötelességekre, a feladatokra; de időt szánnak a családra, a barátokra, a pihenésre és a kikapcsolódásra is. Így kerek az életük - s ebben mindig is nagy segítségükre volt a művelődési ház.

Megújult, kibővült a Művelődési Ház

Polgármesterként, képviselőként, államtitkárként sok életteli, erős, jól működő vidéki közösséget ismerhettem meg. És azt mondhatom, a lelkes, hagyományaikat ápoló, jövőjüket építő közösségek életében mindig központi szerepet kap az együtt eltöltött idő, s az annak helyet biztosító közösségi intézmény. Ezért meggyőződésem, hogy a boldog, sikeres élethez vidéken sem elegendő a megfelelő ellátás, az alapvető szolgáltatások, az önkormányzati hivatal, az egészségügyi ellátórendszer, a posta, a helyi közlekedés megléte. Legalább ilyen fontos a megőrzése és féltő gondozása mindannak, ami meghatározza a helyi közösségek identitását, együvé tartozását: mint a templom, az iskola, s a kulturális és közösségi intézmények.

Megújult, kibővült a Művelődési Ház

A rumi művelődési ház befogadja, védi és megtartja a helyi közösség minden kortársi és érdeklődési kör szerinti csoportját. Szép dolog, hogy ez a viszony kölcsönös. Hogy minden rumi csoport, minden ember óvja és ápolja a művelődési házat, hogy magától értetődő módon a Szemünk Fénye Egyesület, a Kórusegyesület, az Önkormányzat, de még a helyi vállalkozók is magukénak érezték a felújítás, kibővítés feladatát.

Azt javaslom, arassák le a munkájuk gyümölcsét, s tegyék próbára a megerősített alapokat és a beépített tetőteret. Töltsék meg továbbra is számos, érdekes, tartalmas programmal, legyenek itt minél többen a foglalkozásokon és közösségi rendezvényeken. Biztos vagyok benne, hogy a felújított művelődési ház elbír majd a feladattal."

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép