Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 19. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megújul, kibővül a nemesbődi művelődési ház
2014. március 20.

Nemesbőd Község Önkormányzata több mint 29 és fél millió forint támogatást nyert közösségi ház felújítására és bővítésére a Darányi Ignác Terv keretében.

Nemesbődön jelenleg nincs közösségi programok befogadására alkalmas épület, de a beruházás során kibővítendő önkormányzati ingatlanban már ezeknek is lesz helye a teleház és könyvtár mellett.

Megújul, kibővül a nemesbődi művelődési ház

Az intézmény csütörtöki alapkőletételén V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár mondott köszöntőt:

"Azt olvastam, Nemesbőd elnevezése az ősmagyar bő szóból eredeztethető, amely vezér, nemzetségfő jelentése mellett gazdagságot is jelentett. Ennek kapcsán elgondolkodtam azon, mit jelent számomra a bőség, ha egy vidéki településre gondolok. Milyen egy gazdag község az én szememben?

Megújul, kibővül a nemesbődi művelődési ház

Lehet gazdag anyagi értelemben, kiépített infrastruktúrával, szolgáltatásokkal. Lehet gazdag épített öröksége, lehet színes és gazdag élővilága is. De úgy gondolom, egy település, csak akkor lehet igazán gazdag, ha tudásban, hagyományokban, közösségi élményekben is bővelkedik. Ezt pedig nemcsak én gondolom így, de a magyar Kormány és a vidéki területekbe beruházó Európa is.

Úgy véljük, hogy az élhető vidékhez hozzátartozik az alapvető szolgáltatások - úgymint a közlekedés, a posta, az oktatás, a szociális ellátás, a hivatali ügyintézés - biztosítása és fejlesztése. De ugyanilyen fontosnak tartjuk a megteremtését, megőrzését, megújítását a helyi kultúra és a közösségi együttlét intézményeinek is. Erről Nemesbődön is hasonlóan gondolkodnak, ezért döntöttek úgy, hogy nem elégszenek meg a víz és a gáz bevezetésével, a szennyvíz-hálózat kiépítésével vagy az oktatás és az egészségügyi ellátás megszervezésével, de teret teremtenek a találkozásoknak, a közösségi együttlétnek, a változatos kulturális programoknak, a tevékeny civil szervezeteiknek is.

Megújul, kibővül a nemesbődi művelődési ház

Én már látom, hogy az önkormányzati épület felújításával, bővítésével és akadálymentesítésével milyen gazdagság nyílhat meg a nemesbődi polgárok előtt. Ezért tartom ünneplésre méltónak már az alapkő letételét is, ahogy ünneplésre ad majd okot a hivatalos megnyitó, a szalag átvágása is. Mindkettő jelképes, örömteli pillanat, mérföldkő a település fejlődésében.

De mi a helyzet azzal, ami eddig, ami az alapkő letétele előtt történt? Azt gondolom, az is ugyanilyen fontos. Hiszen ez a fejlesztés valójában nem ma kezdődik el. A nemesbődiek lelkesedése, kreativitása és tenni akarása már jóval ezelőtt elkezdett munkálkodni - erre pedig legalább akkora szükség volt a beruházáshoz, mint téglára és cementre, vagy mint az európai uniós pályázati támogatásra.

Megújul, kibővül a nemesbődi művelődési ház

Bízom benne, hogy ez a lelkesedés és tenni akarás az új közösségi intézmény átadása után sem hagy alább, sőt a megnyíló lehetőségeknek köszönhetően talán még nagyobb lendületet kap majd. Elvégre megmondta Napóleon is, a gazdagság nem a kincsek birtoklásából áll, hanem azok kihasználásából. Ezért kívánom, hogy a nemesbődi művelődési ház legyen majd olyan kincse, olyan erőforrása a településüknek, ami tovább gazdagítja a közösségüket, és kívánom, hogy használják egészséggel, használják ki ötletesen, változatosan és színesen!"

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Látogatás a XX. Félegyházi Libafesztiválon
2018. szeptember 8.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép