Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 22. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Megtudtuk, kik lesznek a következő öt évben Pécs új alpolgármesterei
2014. október 13.

Mind a tizenkilenc pécsi egyéni körzetet megnyerte a Fidesz-KDNP a vasárnapi önkormányzati választáson, így kétharmados többségbe került a Városházán.

Ennek megfelelően az újra megválasztott polgármesternek, dr. Páva Zsoltnak nincs szüksége koalíció felállítására ahhoz, hogy meg tudja nevezni új alpolgármestereit. Mint megtudtuk, ezt még ma, hétfőn délután órán belül meg is fogja tenni.

Megtudtuk, kik lesznek a következő öt évben Pécs új alpolgármesterei

Mivel az eddigi alpolgármesterek közül Csizi Péternek a hatályos törvény szerint választania kellett, hogy országgyűlési képviselő marad, vagy feladva azt, újra alpolgármester lesz, és ő az előbbi mellett tette le a voksát, Nagy Csaba pedig a megyei közgyűlés elnöke lesz, a Fidesz-KDNP új alpolgármestereket kell, hogy válasszon.

Az alakuló ülésre információink szerint a jövő héten kerül sor, de a leendő városvezetők nevét már sikerült megtudnunk. E szerint Páva Zsolt segítői Girán János és dr. Őri László lesznek.

Girán János (felső kép montázsunkon balra) 45 éves, közgazdász, a PTE KTK-n végzett. 2009 óta a Városházán főosztályvezető, a tisztségviselői kabinet vezetője. Feladata eddig az volt, hogy az apparátus és a polgármester közti kapcsolatot fenntartsa, különböző ügyekben egyeztessen, és segítse a polgármestert a döntések előkészítésében. Korábban a Biokomnál a társadalmi kapcsolatok menedzsereként dolgozott. Vasárnap a Fidesz színeiben indult képviselő-jelöltként és meg is választották.

Megtudtuk, kik lesznek a következő öt évben Pécs új alpolgármesterei

Dr. Őri László (alsó képünkön) 32 éves, a Nevelési központ 1sz. Általános Iskolájának elvégzését követően a Leőwey Klára Gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetemen szerzett jogi-, és a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán Reklám-és szervező szakmenedzseri végzettséget.

2007-ben Lezsák Sándor felkérésére szervezte meg, és azóta is vezeti a Fidesszel szövetségben dolgozó Nemzeti Fórum Egyesület pécsi csoportját. Vasárnap a nyolcas körzetben egyéni képviselőnek választották.

 

A Megyeházán csak Nagy Csaba elnöksége biztos

Úgy tudjuk, az eddigi pécsi alpolgármester, Nagy Csaba váltja a Megyei Közgyűlés elnöki posztján Tiffán Zsoltot. Információink szerint az alelnök, Pohl Marietta sem marad a a Megyeházán, forrásaink szerint ugyanis őt egyértelműen Tiffán emberének tartják és mivel a villányi borász viszonya az utóbbi években nem volt túl felhőtlen meghatározó baranyai és pécsi Fideszes körökkel, az alelnök asszonynak is mennie kell.

Nagy Csaba joga eldönteni, hogy kit, illetve kiket kér fel alelnöknek, de tudomásunk szerint egyelőre nem dőlt el a kérdés. Korábban úgy volt, hogy ha a komlói polgármestert, Polics Józsefet nem választják újra, akkor ő lesz a megyei alelnök, de mivel Polics vasárnap újrázott és marad Komlón, Nagy Csabának (akit többször is hívtunk a délelőtt folyamán, de nem tudtuk elérni) mást kell megneveznie.

P. Zs. - Fotó: Dittrich Éva

(Forrás: Pécsi Újság.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép