Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 24. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Megállapodás - A nemzeti újjáépítésért megkötött szövetségi szerződés megújításáról

A rendszerváltoztatás első három kormányzati és országgyűlési ciklusában a magyar nemzet által tett erőfeszítéseknek köszönhetően Magyarország az európai életminőség átlagos színvonalára történő felzárkózás esélyét is magába foglaló, biztató jövő előtt állt. Azonban a 2002-ben hatalomra került MSZP- SZDSZ kormánykoalíció hozzá nem értő, korrupt, idegen érdekeket kiszolgáló és a hatalom bármi áron való megtartására összpontosító politikájával ezen lehetőséget elherdálva, békeidőben és demokráciában példátlan gazdasági, megélhetési, politikai és erkölcsi válságba taszította az országot.

Magyarország újjáépítése és a nemzet érdekei mellett elkötelezett polgári kormányzat létrehozása szándékával 2010. március 10-én a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség (Fidesz), a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a Fidelitas, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE), a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ), a Lungo Drom, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja (MVMP), valamint a Nemzeti Fórum (a továbbiakban: Szövetségesek) megerősítették a közöttük fennálló együttműködést, meghatározva annak legfontosabb célkitűzéseit és feladatait.

Figyelembe véve, hogy 2010 után a polgári kormányzat: rendbe tette a pénzügyeket, kiszabadította az országot az adósságcsapdából; növekedési pályára állította a gazdaságot; az adórendszer átalakításával bevonta a külföldi bankokat és szolgáltató cégeket a közteherviselésbe, egyúttal tehermentesítette a gyermekes családokat; a rezsicsökkentéssel, a minimálbér megemelésével, a nyugdíjak értékállóságának megőrzésével növelte a leginkább rászorulók létbiztonságát; megújította az oktatási rendszert, az egészségügyet, az önkormányzati rendszert és a közigazgatást; a rendőrség megerősítésével helyreállította a közbiztonságot; a közmunka-program révén a tartós munkanélküliségben rekedteknek a megélhetéséhez segély helyett munkát biztosított; az egyszerűsített honosítás lehetőségével és a választójog kiterjesztésével új korszakot nyitott a nemzet határok feletti újraegyesítésében; az új Alaptörvény elfogadásával lezárta a rendszerváltoztatás ellentmondásos, átmeneti folyamatát; a Szövetségesek megállapítják, hogy a 2010-ben közösen kitűzött célokat és vállalt feladatokat sikerült teljesíteni.

Mindezt a magyar emberek munkája, tehetsége, szorgalma, kitartása és áldozatvállalása tette elérhetővé, melynek köszönhetően 2018-ban Magyarország a rendszerváltoztatás óta eltelt időszak legsikeresebb négy esztendejét tudhatja maga mögött: a foglalkoztatottak száma 1990 óta nem volt olyan magas, a munkanélküliek száma olyan alacsony, mint ma; a gyermekeknek járó ingyenes étkeztetés és tankönyvellátás eszközével is sikerült jelentősen mérsékelni a szegénységet; kiépítettük Európa egyik legerősebb családtámogatási rendszerét; biztonságot teremtettünk a nyugdíjasok számára; földhöz juttattuk a gazdákat; a tömeges és ellenőrizetlen migráció okozta rendkívüli helyzetben a határaink megvédésével és a bevándorlók felső létszámkorlát nélküli kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós tervek következetes elutasításával sikerült megóvni az ország jogrendjét és nyugalmát.

A Szövetségesek tudatában vannak annak, hogy az elért eredmények megszilárdításához, a kedvező irányú társadalmi folyamatok kiteljesítéséhez, az életminőség javulásának mindenki számára elérhetővé tételéhez a megkezdett munka folytatására és további erőfeszítésekre van szükség.

A Szövetségesek aggodalommal állapítják meg, hogy a mindezen eredményekért tett törekvései közben a nemzetállamok hatáskörét a maga javára elvonni akaró Európai Bizottság, illetve egyes, az önálló gazdaságpolitikánk sikerében ellenérdekelt nemzetközi pénzügyi-gazdasági csoportok folyamatos támadásokkal tartották és tartják nyomás alatt Magyarország demokratikusan megválasztott, legitim kormányát azzal a céllal, hogy változtasson a magyar emberek érdekében az ország szuverenitásának és keresztény alapokon nyugvó kultúrájának megőrzéséért folytatott politikáján.

A Szövetségesek sajnálattal veszik tudomásul, hogy ebben a küzdelemben az ellenzék a magyar emberekkel szemben, Magyarország ellenfeleinek oldalára állt.

A Szövetségesek kijelentik, hogy a 2018. április 8-án lezajló országgyűlési választások valódi tétje az, hogy meg tudjuk-e védeni a gazdaságunk erősödésében és a családok gyarapodásában 2010 óta elért eredményeinket; az ország szuverenitását, stabilitását, külső és belső biztonságát; nemzeti kultúránkat és társadalmunk egységes, európai, keresztény, jellegét.

Mindezek jegyében és az országgyűlési választások megnyerése érdekében a Szövetségesek együttműködnek az országgyűlési képviselőjelöltek kiválasztásában és a választási kampányban. Eszerint a Szövetségesek által javasolt és elfogadott jelöltek és azok listája közös jelölőszervezetei: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt.

A Szövetségesek a minél szorosabb és hatékonyabb együttműködés érdekében törekednek szervezeti működésük összehangolására.

A Szövetségesek megállapodnak abban, hogy együttműködésüket az országgyűlési választásokat követő ciklus teljes időtartamára fenntartják, és – az országgyűlési mandátumok többségének megszerzése esetén – kiterjesztik azt a kormányzati munkára is.

 

Budapest, 2018. február 26.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép