Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. augusztus 22. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Megállapodás - A nemzeti újjáépítésért megkötött szövetségi szerződés megújításáról

A rendszerváltoztatás első három kormányzati és országgyűlési ciklusában a magyar nemzet által tett erőfeszítéseknek köszönhetően Magyarország az európai életminőség átlagos színvonalára történő felzárkózás esélyét is magába foglaló, biztató jövő előtt állt. Azonban a 2002-ben hatalomra került MSZP- SZDSZ kormánykoalíció hozzá nem értő, korrupt, idegen érdekeket kiszolgáló és a hatalom bármi áron való megtartására összpontosító politikájával ezen lehetőséget elherdálva, békeidőben és demokráciában példátlan gazdasági, megélhetési, politikai és erkölcsi válságba taszította az országot.

Magyarország újjáépítése és a nemzet érdekei mellett elkötelezett polgári kormányzat létrehozása szándékával 2010. március 10-én a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség (Fidesz), a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a Fidelitas, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE), a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ), a Lungo Drom, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja (MVMP), valamint a Nemzeti Fórum (a továbbiakban: Szövetségesek) megerősítették a közöttük fennálló együttműködést, meghatározva annak legfontosabb célkitűzéseit és feladatait.

Figyelembe véve, hogy 2010 után a polgári kormányzat: rendbe tette a pénzügyeket, kiszabadította az országot az adósságcsapdából; növekedési pályára állította a gazdaságot; az adórendszer átalakításával bevonta a külföldi bankokat és szolgáltató cégeket a közteherviselésbe, egyúttal tehermentesítette a gyermekes családokat; a rezsicsökkentéssel, a minimálbér megemelésével, a nyugdíjak értékállóságának megőrzésével növelte a leginkább rászorulók létbiztonságát; megújította az oktatási rendszert, az egészségügyet, az önkormányzati rendszert és a közigazgatást; a rendőrség megerősítésével helyreállította a közbiztonságot; a közmunka-program révén a tartós munkanélküliségben rekedteknek a megélhetéséhez segély helyett munkát biztosított; az egyszerűsített honosítás lehetőségével és a választójog kiterjesztésével új korszakot nyitott a nemzet határok feletti újraegyesítésében; az új Alaptörvény elfogadásával lezárta a rendszerváltoztatás ellentmondásos, átmeneti folyamatát; a Szövetségesek megállapítják, hogy a 2010-ben közösen kitűzött célokat és vállalt feladatokat sikerült teljesíteni.

Mindezt a magyar emberek munkája, tehetsége, szorgalma, kitartása és áldozatvállalása tette elérhetővé, melynek köszönhetően 2018-ban Magyarország a rendszerváltoztatás óta eltelt időszak legsikeresebb négy esztendejét tudhatja maga mögött: a foglalkoztatottak száma 1990 óta nem volt olyan magas, a munkanélküliek száma olyan alacsony, mint ma; a gyermekeknek járó ingyenes étkeztetés és tankönyvellátás eszközével is sikerült jelentősen mérsékelni a szegénységet; kiépítettük Európa egyik legerősebb családtámogatási rendszerét; biztonságot teremtettünk a nyugdíjasok számára; földhöz juttattuk a gazdákat; a tömeges és ellenőrizetlen migráció okozta rendkívüli helyzetben a határaink megvédésével és a bevándorlók felső létszámkorlát nélküli kötelező betelepítésére vonatkozó európai uniós tervek következetes elutasításával sikerült megóvni az ország jogrendjét és nyugalmát.

A Szövetségesek tudatában vannak annak, hogy az elért eredmények megszilárdításához, a kedvező irányú társadalmi folyamatok kiteljesítéséhez, az életminőség javulásának mindenki számára elérhetővé tételéhez a megkezdett munka folytatására és további erőfeszítésekre van szükség.

A Szövetségesek aggodalommal állapítják meg, hogy a mindezen eredményekért tett törekvései közben a nemzetállamok hatáskörét a maga javára elvonni akaró Európai Bizottság, illetve egyes, az önálló gazdaságpolitikánk sikerében ellenérdekelt nemzetközi pénzügyi-gazdasági csoportok folyamatos támadásokkal tartották és tartják nyomás alatt Magyarország demokratikusan megválasztott, legitim kormányát azzal a céllal, hogy változtasson a magyar emberek érdekében az ország szuverenitásának és keresztény alapokon nyugvó kultúrájának megőrzéséért folytatott politikáján.

A Szövetségesek sajnálattal veszik tudomásul, hogy ebben a küzdelemben az ellenzék a magyar emberekkel szemben, Magyarország ellenfeleinek oldalára állt.

A Szövetségesek kijelentik, hogy a 2018. április 8-án lezajló országgyűlési választások valódi tétje az, hogy meg tudjuk-e védeni a gazdaságunk erősödésében és a családok gyarapodásában 2010 óta elért eredményeinket; az ország szuverenitását, stabilitását, külső és belső biztonságát; nemzeti kultúránkat és társadalmunk egységes, európai, keresztény, jellegét.

Mindezek jegyében és az országgyűlési választások megnyerése érdekében a Szövetségesek együttműködnek az országgyűlési képviselőjelöltek kiválasztásában és a választási kampányban. Eszerint a Szövetségesek által javasolt és elfogadott jelöltek és azok listája közös jelölőszervezetei: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt.

A Szövetségesek a minél szorosabb és hatékonyabb együttműködés érdekében törekednek szervezeti működésük összehangolására.

A Szövetségesek megállapodnak abban, hogy együttműködésüket az országgyűlési választásokat követő ciklus teljes időtartamára fenntartják, és – az országgyűlési mandátumok többségének megszerzése esetén – kiterjesztik azt a kormányzati munkára is.

 

Budapest, 2018. február 26.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj a bugaci pusztában
2018. augusztus 11.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép