Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Malajziában jártak a hungarikumok
2016. április 8.

Hungarikum Napok 2016 címmel rendezett eseménysorozatot Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége, amelyen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár vett részt a maláj fővárosban.

Malajziában jártak a hungarikumok

V. Németh Zsolt az április 6-án rendezett díszvacsorán a Hungarikumok Gyűjteményében található nemzeti értékekről és a hungarikum stratégiáról tartott előadást a Hungarikum Napok 2016 rendezvénysorozat keretében a malajziai politikai és gazdasági élet kiemelkedő személyiségei számára.

Malajziában jártak a hungarikumok

A meghívott vendégek kiállítás keretében ismerkedhettek meg a hungarikum termékekkel, valamint megtekinthették Hrivnák Tünde nemzetközileg elismert magyar divattervező kalocsai és matyó motívumokkal hímzett, exkluzív és egyedi tervezésű legújabb BY ME ruhakölteményeinek divatbemutatóját.

Malajziában jártak a hungarikumok

Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetsége a Hungarikum Napok 2016 keretében április 7-én bor és hungarikum-bemutatóval, valamint divat show-val egybekötött állófogadást szervezett a malajziai gazdasági és kereskedelmi elit számára, melynek díszvendége V. Németh Zsolt államtitkár volt.

Malajziában jártak a hungarikumok

A rendezvény során Gál Helga, a Külgazdasági és Külügyminisztérium bor- és gasztronómiai tanácsadója magyar borválogatást mutatott be a vendégeknek, illetve a jelenlévők megtekinthették Hrivnák Tünde divattervező BY ME kollekciójának 2016-os darabjait.

Gál Helga a Malajziai Sommelier Szövetség meghívására április 5-én szakmai szemináriumot tartott, melynek keretében az éttermek, szállodák és borimportőrök ismerhették meg a magyar borválogatás remekeit.

Malajziában jártak a hungarikumok

V. Németh Zsolt államtitkárt április 6-án Putrajayában fogadta Dato' Sri Tajuddin bin Abdul Rahman, a malajziai Mezőgazdasági és Agráripari Minisztérium miniszterhelyettese. Az államtitkár tárgyalást folytatott Tan Sri Dato' Dr Syed Jalaludin Bin Syed Salim-mal, az iszlám vallási előírásoknak megfelelő halal élelmiszer-iparág fejlesztéséért felelős szervezet (HDC) vezérigazgatójával, akivel áttekintették a magyar és malajziai élelmiszeripari együttműködés lehetséges területeit.

Malajziában jártak a hungarikumok

Eszmecserét folytatott a Malajziai Kínai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének vezetésével a magyar-malajziai mezőgazdasági kapcsolatok helyzetéről, az együttműködés további fejlesztési lehetőségeiről, valamint az év második felében tervezett üzleti delegáció magyarországi utazásáról.

Malajziában jártak a hungarikumok

A Hungarikum Napok eseményeit tovább színesítette Hrivnák Tünde a Limkokwing Egyetem, a The One Academy és az ESMOD divatiskolák divattervező szakos hallgatóinak tartott két workshopja, ahol megismerkedhettek többek között a magyarság innovatív nemzeti kincseivel és értékes hagyományaival, amelyet Hrivnák Tünde 2016 tavaszi-nyári kollekciójával egészítettek ki.

Malajziában jártak a hungarikumok

(Forrás: Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép