Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Magyarország legújabb gyógyhelye: Kiskunmajsa
2015. november 5.

A Bács-Kiskun megyei polgármesterek majsai találkozóján bejelentették, hogy országban tizennyolcadikként, gyógyhely minősítést nyert Kiskunmajsa.

A megyei önkormányzatnál tíz szakember is segíti majd a megye településeit, hogy minél sikeresebben szerepeljenek a települések a különböző pályázatok során – hangzott el tegnap a megyei polgármesterek kétnapos szakmai fórumán, Kiskunmajsán. Rideg László, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke beszámolt arról is, hogy szinte minden településről érkeztek elképzelések a Területi Operatív Program forrásaira. Mint elhangzott: sikerrel zajlott az Egészséges Bács-Kiskun megyéért program, melynek során mintegy hatszáz előadást tartottak, s szinte mindegyik településre eljutottak az egészségvédő szakemberek. A tanyaprogram – aminek egyik célja az ivóvíz minőségének javítása – elindult és a jövőben felértékelődik az agrárinnováció szerepe is. A marketing fontosságáról is szólt Rideg László, aki szeretné, ha megyei vendéglátóhelyek kínálatában ott lennének a szép jövő előtt álló könnyű, illatos megyei borok. – Természetesen egy-egy településen az adott helyre jellemző borokat is kínálhatnák, hogy az idelátogatók megismerhessék – tette hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Magyarország legújabb gyógyhelye: Kiskunmajsa

A megyei értéktárba eddig bekerült száznegyven tételről is elismeréssel szólt Rideg László, hiszen ez is bizonyítja a hungarikum mozgalom életképességét, aminek tagja lett a bajai halászlé. Az elnök beszámolt arról is, hogy két település Tiszakécske és Kiskunhalas – utóbbi város strandja nemrégiben kapta meg a gyógyfürdő elismerést –, szeretné elnyerni a gyógyhely címet. – Kiskunmajsának ez már most sikerült és megyében elsőként, az országban pedig tizennyolcadikként használhatja a gyógyhely minősítést – jelentette be Rideg László, aki az alkalomból a megyei közgyűlés emléklapját adta át Szikora Gyulának, a fürdőkomplexumot működtető Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatójának és Ábrahám-Fúrús András, kiskunmajsai polgármesternek.

- Még az előző önkormányzat kezdeményezésére indult el a gyógyhellyé minősítés hosszadalmas folyamata, mert igen sok kritériumnak kell ahhoz megfelelni, hogy egy-egy település elnyerhesse a gyógyhely minősítést. Nagyon sokat dolgoztunk gyógyfürdő cím elnyerése óta, hogy a mostani minősítésnek is megfeleljünk, ami a jelenlegi színvonal megtartására és további növelésére is ösztönöz – mondta el Szikora Gyula. Hozzátette: hatalmas a reklámértéke is ennek a minősítésnek, ami több vendéget vonzhat Kiskunmajsára és ezzel a város bevételei is gyarapodhatnak. A tanácskozás ideje alatt tartott sajtótájékoztatón az is elhangzott: lesznek olyan pályázatok a jövőben, amik kifejezetten a hazai gyógyhelyek fejlesztésére adnak lehetőséget.

Ábrahám-Fúrús András polgármester elmondta: a városnak is több olyan fejlesztési elképzelése van, amik az idegenforgalom további erősítését célozzák. A „gyógyhely stratégiában” kiemelte annak a sétánynak a tervét, amit a város és az üdülőfalu között hoznának létre. A mostani bicikliutat kiszélesítenék, ahol futósáv, padok, esti világítás is létesülne, de egy szabadidőközpontot is terveznek az út mellé.

A majsai tanácskozás résztvevői a tegnapi fórum során hallhattak a 2020-ig tervezett vidékfejlesztési tervekről is, amikről Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára tájékoztatott. A polgármesterek a járási értéktár elemei megismerhették az egykoron Kiskunmajsán létrehozott, de jelenleg Szankon üzemelő konyakmeggy manufaktúrát és ellátogattak a felújított Pongrátz Gergely 56-os Emlékmúzeumba is.

Tapodi Kálmán

(Forrás: Baon.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép