Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 22. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren
2013. szeptember 14.

Ma rendezik a Magyar Értékek fesztiválját a budapesti Szent István téren, ahol Magyarország tizenkilenc megyéje mutatja be kultúráját, értékeit. Első alkalommal rendezték meg a fővárosban a Magyar értékek napját. A rendezvényen az Emmi kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta, az együttműködés és a magyar értékek erejét ünneplik.

A Magyar Értékek fesztiválja este szentmisével, majd a Kodály Kórus Debrecen fellépésével zárul a Szent István-bazilikában. Az esemény, amelyet több minisztérium és állami szervezet összefogásában, hagyományteremtő szándékkal rendeznek, több mint száz település értékeit és kultúráját ismerteti meg az érdeklődőkkel. A programok között egyebek mellett huszárfelvonulás, színpadi produkciók, kézműves workshopok és táncelőadások szerepelnek, a rendezvényen bemutatkozik a Mintamenza program és a HM Honvédelmi Kötelék program.

A Magyar Értékek nap az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium fővédnökségével, a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásban, a Szent István Bazilika, az Állami Számvevőszék, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Mintamenza program együttműködésében valósul meg.

Halász János az Emmi kultúráért felelős államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott: a magyar értékek a mi értékeink, és ez így van már több mint ezer éve. A program egy széleskörű együttműködés erejét példázza. A rendezvény egyúttal a hungarikum és az erre vonatkozó jogszabály erejét is mutatja - mondta, és kiemelte: a hungarikummá válásnak a jogszabály alapján a helyi közösségek a kezdeményezői. Pesti Imre kormánymegbízott azt mondta: a rendezvény olyan széleskörű összefogás kezdete, amelyben önkormányzatok és állami intézmények, vidék és főváros, majd később, reményeik szerint anyaország és a határon túliak mutathatják meg a magyarsághoz tartozó kincseiket a nagyvilágnak. A rendezvény ugyanakkor számvetés is, honnan jöttünk, hová tartunk és mit alkottunk - tette hozzá.

Pesti Imre elmondta: több mint száz település huszonnégy sátorban, hatszáz fellépővel hívja fel a figyelmet egy-egy megye sajátosságaira. Bemutatkozik a mára országos kiterjedésű, a közétkeztetést megújítását, egészségesebbé tételét célzó Mintamenza-program, ami akár hungarikumnak is tekinthető. A sátrak között a honvédelmi tárca Honvédelmi kötelék programjával is meg lehet ismerkedni, és még többet meg lehet tudni a magyar huszárról, aki a közeljövőben szintén hivatalos hungarikummá válhat. Emellett színpadi és kézművesprogramok színesítik a rendezvényt, amelyet a Bazilikában szentmise zár.

A megnyitón jelen volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény egyik fővédnöke is, és több megyei közgyűlési elnök. A szervezők szándéka az, hogy évente egyszer, ősz elején a világ magyarsága összegyűljön és megmutassa értékeit.

Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren

(Forrás: magyarhirlap.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép