Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 22. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren
2013. szeptember 14.

Ma rendezik a Magyar Értékek fesztiválját a budapesti Szent István téren, ahol Magyarország tizenkilenc megyéje mutatja be kultúráját, értékeit. Első alkalommal rendezték meg a fővárosban a Magyar értékek napját. A rendezvényen az Emmi kultúráért felelős államtitkára hangsúlyozta, az együttműködés és a magyar értékek erejét ünneplik.

A Magyar Értékek fesztiválja este szentmisével, majd a Kodály Kórus Debrecen fellépésével zárul a Szent István-bazilikában. Az esemény, amelyet több minisztérium és állami szervezet összefogásában, hagyományteremtő szándékkal rendeznek, több mint száz település értékeit és kultúráját ismerteti meg az érdeklődőkkel. A programok között egyebek mellett huszárfelvonulás, színpadi produkciók, kézműves workshopok és táncelőadások szerepelnek, a rendezvényen bemutatkozik a Mintamenza program és a HM Honvédelmi Kötelék program.

A Magyar Értékek nap az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága, a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium fővédnökségével, a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásban, a Szent István Bazilika, az Állami Számvevőszék, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a Mintamenza program együttműködésében valósul meg.

Halász János az Emmi kultúráért felelős államtitkára köszöntőjében úgy fogalmazott: a magyar értékek a mi értékeink, és ez így van már több mint ezer éve. A program egy széleskörű együttműködés erejét példázza. A rendezvény egyúttal a hungarikum és az erre vonatkozó jogszabály erejét is mutatja - mondta, és kiemelte: a hungarikummá válásnak a jogszabály alapján a helyi közösségek a kezdeményezői. Pesti Imre kormánymegbízott azt mondta: a rendezvény olyan széleskörű összefogás kezdete, amelyben önkormányzatok és állami intézmények, vidék és főváros, majd később, reményeik szerint anyaország és a határon túliak mutathatják meg a magyarsághoz tartozó kincseiket a nagyvilágnak. A rendezvény ugyanakkor számvetés is, honnan jöttünk, hová tartunk és mit alkottunk - tette hozzá.

Pesti Imre elmondta: több mint száz település huszonnégy sátorban, hatszáz fellépővel hívja fel a figyelmet egy-egy megye sajátosságaira. Bemutatkozik a mára országos kiterjedésű, a közétkeztetést megújítását, egészségesebbé tételét célzó Mintamenza-program, ami akár hungarikumnak is tekinthető. A sátrak között a honvédelmi tárca Honvédelmi kötelék programjával is meg lehet ismerkedni, és még többet meg lehet tudni a magyar huszárról, aki a közeljövőben szintén hivatalos hungarikummá válhat. Emellett színpadi és kézművesprogramok színesítik a rendezvényt, amelyet a Bazilikában szentmise zár.

A megnyitón jelen volt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény egyik fővédnöke is, és több megyei közgyűlési elnök. A szervezők szándéka az, hogy évente egyszer, ősz elején a világ magyarsága összegyűljön és megmutassa értékeit.

Magyar Értékek fesztiválja a Szent István téren

(Forrás: magyarhirlap.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Hölvényi György a Kölcsey Kör kecskeméti vendége
2018. szeptember 20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép