Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 9. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Lóhátról vigyáznak a falu nyugalmára Tiszaalpáron
2018. április 22.

A lokálpatrióta nem csupán büszke szűkebb pátriá­jára és az általa képviselt javakra, hanem a régi értékek megőrzését, az újabbak teremtését is igyekszik előmozdítani, és fontosságban a helyi sajátosságokat a nemzeti, regionális vagy globális értékek fölé helyezi – írja a szakirodalom. Ezt akár Bársony Anettről is írhatták volna.

A tiszaalpári lovas gazda ugyanis szabadidejét nem kímélve alapította meg a helyi lovas polgárőr szolgálatot azért, hogy ezzel is segítse szülőfaluját.

Bársony Anettet sokan ismerik lovas berkekben, hiszen kitűnő lovastúra-­vezető, lótartó és -tenyésztő. Mindezek mellett világrekorder is, öt éve egy pekingi lovasfesztiválon nyolc ostorral pattogtatott egyszerre. A huszonnyolc éves hölgy gyermekkori álmát valósította meg a Bársony Lovasudvar létrehozásával. Legfőbb célja, hogy átadja tudását és a lovak szeretetét a gyerekeknek. Ugyanakkor nem tudja tétlenül nézni a határban eldobált szemetet, a tanyákon magányosan élő embereket. Ezért gondolta, ha már úgyis rendszeresen járják lóháton a tanyavilágot, miért ne tennék ezt polgárőr szolgálatban. Hiszen már korábban is számtalan illegális szemetelőt, bicikli- és fatolvajt csíptek el. Mindazonáltal lovaikkal olyan helyekre is eljutnak, ahová autóval képtelenség, főként ebben a belvizes időszakban.

– Évek óta fontolgattam a helyi lovas polgárőr szolgálat létrehozását, de csak most sikerült megvalósítani. Nagyon sok érv fogalmazódott meg bennem a csoport megalakítása mellett – nyilatkozta lapunknak Bársony Anett, aki nem csak tudását, de lovait is biztosítja a polgárőrfeladatok teljesítéséhez. A jövőben heti rendszerességgel járják a tiszaalpári határt.

Elmondta, komoly munka előzte meg a tiszaalpári lovas polgár szolgálat létrehozását, melyben nagy segítségükre volt Bársony István és dr. Rácz Adrienn. A megalakulás előtt a Lakitelek Népfőiskolán kellett tanfolyamot végezni a lovasoknak. Majd szigorú elméleti és gyakorlati vizsga következett. Az utóbbihoz a Bársony Lovasudvar biztosította a helyszínt, ahol hét fiatal lovas tett sikeres vizsgát. Hat hölgy és egyetlen férfi újonc polgárőr közül négyen is 18 év aluliak, tehát ifjú polgárőrök.

– Nagyon kemény volt a vizsga, extrém helyzetekben is helyt kellett állniuk a lovasoknak. Így például motoros fűrészt indítottak a lovak közelében, felfújt lufit durrantottak a fejük mellett, vagy éppen füstfelhők között kellett átkelniük – részletezte Bársony Anett.

– Mivel a lovaink nagyon türelmesek – hiszen naponta több gyerek is lovagol rajtuk, hozzá vannak szokva a hanghatásokhoz –, ezért kiválóan teljesítették a vizsgát, olyan feladatokat is, amivel akkor találkoztak először. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra és a lovaimra. Örülök, hogy sikeresen helytálltak – tette hozzá Anett, akitől azt is megtudtuk, hogy április 28-án, az első hivatalos küldetésük során szeretnék megtisztítani a szeméttől a tiszaalpári határt.

A tiszaalpári csapat tagjai: Bársony Anett, Kasza Csaba Zoltán, Kanalas Kitti, Takács Ildikó Mónika, Fekete Judit és a félegyházi polgárőrségtől tisza­alpári lovakkal: Sikár Evelin és Lőrincz Zsófia. Lo­vaik: Jázmin, Csinos, Szikra, Úrfi, Marci, Gidra.

Bársony Anett bejárta a világot, de csak itthon tud feltöltődni

Mivel a lovasok igazán összetartó közösséget alkotnak, félegyházi és csongrádi lovasok is segítik majd a szemétszedési akciót. Ugyanakkor várják a helyiek segítségét is. – Nagyon szeretem ezt a falut, tősgyökeres tiszaalpáriként fontos számomra ez a hely. Hiába jutottam ki Németországba, Amerikába vagy Kínába, csak itthon tudok feltöltődni. Szeretek itt élni. Számomra fontos az otthonom, ezért vigyázok rá, szeretnék tenni érte. Ez vezérelt a lovas polgárőr szolgálat létrehozásában is – összegezte lapunknak Bársony Anett.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép