Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 23. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Lóhátról vigyáznak a falu nyugalmára Tiszaalpáron
2018. április 22.

A lokálpatrióta nem csupán büszke szűkebb pátriá­jára és az általa képviselt javakra, hanem a régi értékek megőrzését, az újabbak teremtését is igyekszik előmozdítani, és fontosságban a helyi sajátosságokat a nemzeti, regionális vagy globális értékek fölé helyezi – írja a szakirodalom. Ezt akár Bársony Anettről is írhatták volna.

A tiszaalpári lovas gazda ugyanis szabadidejét nem kímélve alapította meg a helyi lovas polgárőr szolgálatot azért, hogy ezzel is segítse szülőfaluját.

Bársony Anettet sokan ismerik lovas berkekben, hiszen kitűnő lovastúra-­vezető, lótartó és -tenyésztő. Mindezek mellett világrekorder is, öt éve egy pekingi lovasfesztiválon nyolc ostorral pattogtatott egyszerre. A huszonnyolc éves hölgy gyermekkori álmát valósította meg a Bársony Lovasudvar létrehozásával. Legfőbb célja, hogy átadja tudását és a lovak szeretetét a gyerekeknek. Ugyanakkor nem tudja tétlenül nézni a határban eldobált szemetet, a tanyákon magányosan élő embereket. Ezért gondolta, ha már úgyis rendszeresen járják lóháton a tanyavilágot, miért ne tennék ezt polgárőr szolgálatban. Hiszen már korábban is számtalan illegális szemetelőt, bicikli- és fatolvajt csíptek el. Mindazonáltal lovaikkal olyan helyekre is eljutnak, ahová autóval képtelenség, főként ebben a belvizes időszakban.

– Évek óta fontolgattam a helyi lovas polgárőr szolgálat létrehozását, de csak most sikerült megvalósítani. Nagyon sok érv fogalmazódott meg bennem a csoport megalakítása mellett – nyilatkozta lapunknak Bársony Anett, aki nem csak tudását, de lovait is biztosítja a polgárőrfeladatok teljesítéséhez. A jövőben heti rendszerességgel járják a tiszaalpári határt.

Elmondta, komoly munka előzte meg a tiszaalpári lovas polgár szolgálat létrehozását, melyben nagy segítségükre volt Bársony István és dr. Rácz Adrienn. A megalakulás előtt a Lakitelek Népfőiskolán kellett tanfolyamot végezni a lovasoknak. Majd szigorú elméleti és gyakorlati vizsga következett. Az utóbbihoz a Bársony Lovasudvar biztosította a helyszínt, ahol hét fiatal lovas tett sikeres vizsgát. Hat hölgy és egyetlen férfi újonc polgárőr közül négyen is 18 év aluliak, tehát ifjú polgárőrök.

– Nagyon kemény volt a vizsga, extrém helyzetekben is helyt kellett állniuk a lovasoknak. Így például motoros fűrészt indítottak a lovak közelében, felfújt lufit durrantottak a fejük mellett, vagy éppen füstfelhők között kellett átkelniük – részletezte Bársony Anett.

– Mivel a lovaink nagyon türelmesek – hiszen naponta több gyerek is lovagol rajtuk, hozzá vannak szokva a hanghatásokhoz –, ezért kiválóan teljesítették a vizsgát, olyan feladatokat is, amivel akkor találkoztak először. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra és a lovaimra. Örülök, hogy sikeresen helytálltak – tette hozzá Anett, akitől azt is megtudtuk, hogy április 28-án, az első hivatalos küldetésük során szeretnék megtisztítani a szeméttől a tiszaalpári határt.

A tiszaalpári csapat tagjai: Bársony Anett, Kasza Csaba Zoltán, Kanalas Kitti, Takács Ildikó Mónika, Fekete Judit és a félegyházi polgárőrségtől tisza­alpári lovakkal: Sikár Evelin és Lőrincz Zsófia. Lo­vaik: Jázmin, Csinos, Szikra, Úrfi, Marci, Gidra.

Bársony Anett bejárta a világot, de csak itthon tud feltöltődni

Mivel a lovasok igazán összetartó közösséget alkotnak, félegyházi és csongrádi lovasok is segítik majd a szemétszedési akciót. Ugyanakkor várják a helyiek segítségét is. – Nagyon szeretem ezt a falut, tősgyökeres tiszaalpáriként fontos számomra ez a hely. Hiába jutottam ki Németországba, Amerikába vagy Kínába, csak itthon tudok feltöltődni. Szeretek itt élni. Számomra fontos az otthonom, ezért vigyázok rá, szeretnék tenni érte. Ez vezérelt a lovas polgárőr szolgálat létrehozásában is – összegezte lapunknak Bársony Anett.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép