Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Lezsák Sándor lett a Rákóczi emlékvonat fővédnöke
2015. október 6.

Fejedelmi vonat indul a kassai dómhoz - Kassára zarándokolnak Rákóczi hívei október 24-én – s Lezsák Sándor a parlament alelnöke vállalta a kegyelet teljes nap fővédnöki tisztét.

A fejedelem halálának 280., újratemetésének 109. évfordulója alkalmából Magyarország Kassai Főkonzulátusa, a Rákóczi Szövetség és a Csemadok Területi Választmánya ünnepélyes megemlékezést tart Kassán – erre az eseményre indul vonat Budapestről.

Lezsák Sándor lett a Rákóczi emlékvonat fővédnöke

Először indul ilyen vonat, mégpedig a szervezők: a népszerűségében legendaszámba menő Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz kitalálói voltak. Mező Tibor a Kárpáteurópa Utazási Iroda ügyvezetője lapunknak elmondta, az eseménysorozat csúcspontja lesz ez a nap, kapcsolódva mind az október 23-i nemzeti ünnephez, mind az újratemetés október 29-i évfordulójához. A megemlékezés II. Rákóczi Ferenc fejedelem kassai síremlékénél a dómban lesz, majd ezt követi a Rákóczi emlékek felkeresése a városban és Magyarország főkonzulátusának fogadása s kassai Kultúrpalotában.

Az egész napos programra a Kárpáteurópa Utazási Iroda hagyományteremtési céllal szervezi a vonatos zarándoklatot, melynek kocsijait a Rákóczi Expressz menetrend szerinti vonathoz kapcsolják. A szerelvényt a teljes úton a MÁV II. Rákóczi Ferenc képmásával díszített mozdonya húzza. A fejedelmet ábrázoló óriásmatricát Penke József gyógyszerész, budapesti fotós és grafikus tervezte, az ő munkája nyerte az erre kiírt idei ötletpályázatot.

A mozdony az indulás reggelén megtekinthető és lefényképezhető a Keleti pályaudvaron. Kassai programokról, annyit tudtunk meg az egykori történelemtanártól, aki maga is rengeteg diákcsoportot vitt a dóm altemplomában található sírhoz, hogy bejárnak minden jeles magyar emléket (Orbány-torony, Szent Mihály-kápolna, zenélő szökőkút harangjátékkal, Állami Színház, Premontrei templom, Bethlen Gábor fejedelem lakodalmának helyszíne) – s meghallgatják a fővédnöknek, Lezsák Sándornak, a parlament alelnökén emlékező beszédét.

Az ügyvezető elmondta, a zarándokvonatokat vontató járművek grafikája évek óta a magyarok történelméhez kapcsolódnak. Korábban Széchenyi-, Liszt-, Aranycsapat- és Hunyadi-mozdonyok közlekedtek a zarándokhelyre, a Rákóczi-mozdony pedig az idén már egyszer kitett magáért - egészen a gyimesbükki Rákóczi-várig vontatta ezer utassal a szerelvényt.

BJ

(Forrás: MagyarHírlap.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép