Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 15. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Lezsák Sándor a Kurultájon
2016. augusztus 13.

Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Kurultáj fővédnöke is meglátogatta a hun-türk tudatú nemzetek közös rendezvényét. Megtekintette a világ legnagyobb jurtájában berendezett hun avar magyar antropológiai-régészeti kiállítást és az Ősök Sátraiban a legrangosabb Honfoglalás-kori temetők hagyatékból rendezett tematikus kiállítást is, majd meghallgatta a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét.

Lezsák Sándor ezt követően megtekintette a küzdőtér látványos programjait, a többi között a lovas solymász, a gyalogos harci bemutatót, valamint a Puszták népe ügyességi lovas viadalt és a Turán-harcosai lovasíjász és lovas-viadalt is.

Lezsák Sándor a Kurultájon

A Kurultáj egyik legjobban várt programja szombaton a Seregszemle volt, ahol lovas és gyalogos hadak felvonulását láthatták az érdeklődők. A Seregszemle keretében ünnepi köszöntőt mondott Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és a turáni népek zászlóinak felvonulása után a rendezvény főszervezőjével Bíró András Zsolttal közösen emléklapokat nyújtottak át a Kurultáj megszervezésében részt vevő nagyköveteknek.

Az Országgyűlés alelnöke délután moderált beszélgetésen vett részt, amely a Nemzetben gondolkodni, a nemzetért cselekedni címet viselte. Lezsák Sándor elsőként a család fontosságát emelte ki, szerinte ezen a területen kell rendet tenni először.

„Isten, haza, család” – ezekről nehéz beszélni mondta, majd hozzátette, mégis ezek a legfontosabbak. Mint mondta, annak idején gyermekeit és tanítványait is a hazaszeretetre nevelte. Majd hozzátette: büszke gyermekeire, és arra, hogy lánya, Lezsák Gabriella régészként előadást tart vasárnap a Kurultájon, a Vezéri sírok a honfoglalás korában címmel.

Lezsák Sándor a beszélgetés során bemutatta a közönségnek Arany János: Rege a csodaszarvasról című művének háromnyelvű kötetét, amely az eredeti magyar nyelvű változat mellett óüzbég és üzbég nyelven is tartalmazza a költeményt.

Az Országgyűlés alelnöke a jelen kihívásait feszegető kérdésre bíztató szavakkal búcsúzott a hallgatóságtól. Elmondta, hogy sokan kérdezik meg tőle, hogy „Mi lesz itt?”. Lezsák Sándor válaszként annyit mondott: „Mi leszünk itt!”

Az Országgyűlés alelnöke kitért arra, hogy a honfoglalás kora óta itt vagyunk, ezt bizonyítják az ókori leletek is, és ha összefogunk ez így is marad.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép