Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Lezsák Sándor: a Kurultáj azt üzeni, mi is a ''kincses Kelet'' örökösei vagyunk
2014. augusztus 9.

Lezsák Sándor szerint a Kurultáj az elmúlt években beszédes fogalommá nemesedett és azt üzeni: mi magyarok is a "kincses Kelet" örökösei vagyunk. Az Országgyűlés alelnöke erről a Kurultáj magyar törzsi gyűlés szombati ünnepélyes megnyitóján beszélt Bugacpusztán.

Lezsák Sándor, a rendezvény fővédnöke hangsúlyozta: a Kárpát-medencében immár népmozgalommá fejlődött Kurultáj harmadik alkalommal teremt találkozási lehetőséget a hun és türk tudatú népeknek a Bács-Kiskun megyei településen.

Rámutatott: a Kurultáj szó nem csak gyűlést, de élő hagyományt, erkölcsi tartást is jelent. Maga az esemény pedig a rokontudatú népek lelki egyesítésének színhelye: van, volt és lesz, amelynek célja hozzásegíteni a ma emberét a közös múlt felismeréséhez - fogalmazott a fideszes politikus.

Lezsák Sándor azt is hangsúlyozta, a találkozó szellemisége Kelettől Nyugatig több mint 140 millió embert érint, a népi diplomácia eszköztárával kapcsolatot épít, bemutat és emlékeztet, ugyanakkor kivet magából minden hatásvadász politikai érdeket és megnyilvánulást.

Szólt arról, hogy az elmúlt évezredekben természeti és politikai katasztrófák szakították szét a hun és türk tudatú népeket, ám e távolságot legyőzve a Kurultáj az élő, személyes közösségi kapcsolatok lehetőségét teremti meg számukra.

Az ősök tudása, kultúrája közös kincs, mely nem csak sajátunk, de a világörökség része is egyben - mondta Lezsák Sándor, megjegyezve, hogy a népek közötti kapcsolatok ápolásában új korszakot nyitott az internet és a közösségi oldalak sokasága. Ezek kiaknázása fontos a Kurultáj kapcsolati tőkéjének bővítése szempontjából, a virtuális tér azonban nem pótolja a személyes találkozás élményét - hívta fel a figyelmet.

Bíró András Zsolt antropológus, a Magyar Turán Alapítvány elnöke a megnyitón arról beszélt: a találkozó újra fellobbantja a testvéri szeretet lángját a rokontudatú népek között. Köszöntőjében méltatta a magyarság erejét, jelezve, őseinknek köszönhetően nem csupán túléltük az elmúlt évszázadokat, de testvérnépeinket is képesek vagyunk méltó módon vendégül látni. Napjainkban a magyarságnak "szellemi rendszerváltásra" van a legnagyobb szüksége - fogalmazott az alapítvány vezetője.

Lezsák Sándor: a Kurultáj azt üzeni, mi is a

A Magyar Turán Szövetség szervezésében Bugacpusztán péntektől vasárnapig tartó Kurultáj magyar törzsi gyűlés a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe, egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója. Az eseményen 26 rokon nemzet és mintegy 120 csapat vesz részt, köztük Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is képviseltetik magukat.

A háromnapos Kurultájon több mint ötven programot rendeznek. Ezek keretében hagyományőrző seregszemlére, harci bemutatókra, lovas versenyekre, íjász programokra, a magyar–hun-avar örökséget reprezentáló kiállításokra és népzenei programokra is sor kerül. A szervezők hatalmas jurtatábort építettek a rendezvény területén, ahol kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermekprogramok és tudományos ismeretterjesztő előadások is színesítik a látnivalók tárházát.

(Forrás: MTI)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép