Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 16. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Lezárult a horgolás tanfolyam
2015. március 9.

Március 2-án zárult le az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola négy hónapon át tartó tanfolyama. A résztvevők novembertől minden hétfőn másfél-másfél órán át sajátították el a horgolást és fejlesztették kézügyességüket.

A záró alkalmon 16-an vehettek át oklevelet a népfőiskola elnökétől Póczáné Németh Alojziától. A foglalkozásoknak az önkormányzatnak köszönhetően a Művelődési Ház adott otthont. A részvétel mindenkinek ingyenes volt, annak teljes költségét a Közi Horváth József Népfőiskola biztosította. A tanfolyam a Lakitelek Népfőiskola támogatásával valósult meg.

Lezárult a horgolás tanfolyam

 

Eligazodunk a horgolás tudományában!

Edison azt mondta, ha valamibe belevágunk és eredményeket akarunk elérni, három dologra van szükségünk. Az első a kemény munka. A második a feladat elvégzése, a harmadik pedig a józan ész. Jelentem: a tanfolyamon részt vevő célcsoport valamennyi tagja rendelkezett ezzel a három dologgal. Miért merem ezt kijelenteni? Azért, mert hétfőnként, hosszú téli hónapokon keresztül keményen „dolgoztunk” a programunk megvalósításán. Horgolást tanultunk. Tanítónk Hámor Józsefné, Etelka, végtelen toleranciával, pedagógiai érzékkel oktatott bennünket. Csapatunk igencsak eltérő korcsoportot alkotott, a 12-13 évestől a 60 évesig hétről-hétre „beültünk” a Művelődési Házba, amely otthont adott a tanfolyamnak. Tettük a dolgunkat, először persze bizonytalanul, de annyi biztatást, dicséretet kaptunk Etelkától, hogy magunk is elhittük, megy ez nekünk. Pedig hányszor, de hányszor bontottuk fel az elhibázott láncszemgyűrűket. Nem lehetett bennünket eltántorítani a feladattól, és elég rövid idő alatt a józan eszünkre is szükség volt. Megtanultunk újra számolni, horgolási képről olvasni. Sokszor váratlan helyzetekkel találtuk szembe magunkat. Magasítás 3 szem? A rajzokon, melyeket Etelka gondosan, saját kezűleg készített nekünk, már nem is jelzett, mégis mindenki tudta, hogy kell.

Lezárult a horgolás tanfolyam

Említésre méltó a tanfolyam koncepciója. Az ünnepkörökhöz igazodva horgoltunk harangokat, angyalokat, csillagokat, kosarakat, tojásokat, tyúkokat és persze terítőket is. Közben szerényen megünnepeltük tanfolyamvezetőnk névnapját és születésnapját.

Hosszú sorokon keresztül lehetne még ecsetelni a tanfolyam pozitív hatását. Bátran ki merem jelenteni, hogy jó volt ehhez a közösséghez tartozni, mivel hétfőnként néhány órára elfelejtettük gondjainkat, csak a kezünk járt, na meg a szánk is.

Köszönöm, köszönjük a szervezőknek a lehetőség biztosítását, Etelkának a kitartó tanítást. Kérjük, ne lankadjon a lelkesedés a jövőben sem, hiszen egy amerikai mondás szerint: Semminek nincs vége, amíg be nem fejeződött. Várjuk a folytatást!

Lezárult a horgolás tanfolyam

Oprah Winfrey szavaival zárom gondolataimat: Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.

Őszinte tisztelettel jegyeztem le gondolataimat: Ratatics Tiborné, horgoló-tanonc

Lezárult a horgolás tanfolyam

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép