Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 23. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Lezárult a horgolás tanfolyam
2015. március 9.

Március 2-án zárult le az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola négy hónapon át tartó tanfolyama. A résztvevők novembertől minden hétfőn másfél-másfél órán át sajátították el a horgolást és fejlesztették kézügyességüket.

A záró alkalmon 16-an vehettek át oklevelet a népfőiskola elnökétől Póczáné Németh Alojziától. A foglalkozásoknak az önkormányzatnak köszönhetően a Művelődési Ház adott otthont. A részvétel mindenkinek ingyenes volt, annak teljes költségét a Közi Horváth József Népfőiskola biztosította. A tanfolyam a Lakitelek Népfőiskola támogatásával valósult meg.

Lezárult a horgolás tanfolyam

 

Eligazodunk a horgolás tudományában!

Edison azt mondta, ha valamibe belevágunk és eredményeket akarunk elérni, három dologra van szükségünk. Az első a kemény munka. A második a feladat elvégzése, a harmadik pedig a józan ész. Jelentem: a tanfolyamon részt vevő célcsoport valamennyi tagja rendelkezett ezzel a három dologgal. Miért merem ezt kijelenteni? Azért, mert hétfőnként, hosszú téli hónapokon keresztül keményen „dolgoztunk” a programunk megvalósításán. Horgolást tanultunk. Tanítónk Hámor Józsefné, Etelka, végtelen toleranciával, pedagógiai érzékkel oktatott bennünket. Csapatunk igencsak eltérő korcsoportot alkotott, a 12-13 évestől a 60 évesig hétről-hétre „beültünk” a Művelődési Házba, amely otthont adott a tanfolyamnak. Tettük a dolgunkat, először persze bizonytalanul, de annyi biztatást, dicséretet kaptunk Etelkától, hogy magunk is elhittük, megy ez nekünk. Pedig hányszor, de hányszor bontottuk fel az elhibázott láncszemgyűrűket. Nem lehetett bennünket eltántorítani a feladattól, és elég rövid idő alatt a józan eszünkre is szükség volt. Megtanultunk újra számolni, horgolási képről olvasni. Sokszor váratlan helyzetekkel találtuk szembe magunkat. Magasítás 3 szem? A rajzokon, melyeket Etelka gondosan, saját kezűleg készített nekünk, már nem is jelzett, mégis mindenki tudta, hogy kell.

Lezárult a horgolás tanfolyam

Említésre méltó a tanfolyam koncepciója. Az ünnepkörökhöz igazodva horgoltunk harangokat, angyalokat, csillagokat, kosarakat, tojásokat, tyúkokat és persze terítőket is. Közben szerényen megünnepeltük tanfolyamvezetőnk névnapját és születésnapját.

Hosszú sorokon keresztül lehetne még ecsetelni a tanfolyam pozitív hatását. Bátran ki merem jelenteni, hogy jó volt ehhez a közösséghez tartozni, mivel hétfőnként néhány órára elfelejtettük gondjainkat, csak a kezünk járt, na meg a szánk is.

Köszönöm, köszönjük a szervezőknek a lehetőség biztosítását, Etelkának a kitartó tanítást. Kérjük, ne lankadjon a lelkesedés a jövőben sem, hiszen egy amerikai mondás szerint: Semminek nincs vége, amíg be nem fejeződött. Várjuk a folytatást!

Lezárult a horgolás tanfolyam

Oprah Winfrey szavaival zárom gondolataimat: Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.

Őszinte tisztelettel jegyeztem le gondolataimat: Ratatics Tiborné, horgoló-tanonc

Lezárult a horgolás tanfolyam

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép