Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 16. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Középületek avatása Jánosházán
2016. április 22.

Mintegy 150 millió forintból újult meg az önkormányzat épülete, a Batthyányi Lajos ÁMK óvodája és művelődési központja. Nemcsak a fejlesztés jelentős, hanem az elérhető megtakarítás is.

Egy olyan beruházás sorozat zárul, amelynek gazdasági és környezetvédelmi hatása is van, márpedig egyre fontosabb az energiatudatosság – ezt emelte ki avatóbeszédében Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Hangsúlyozta, hogy a munkakörülmények is javultak a beruházásokkal.

Középületek avatása Jánosházán

Gondolkozz globálisan és cselekedj lokálisan! Erre a gondolatra a legjobb példa a jánosházi fejlesztés – ezt mondta V. Németh Zsolt környezetügyért is felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Gondos emberek lakják a várost, ezt is mutatja, hogy sorban újulnak meg a létesítmények. A Föld napja apropóján (is) méltatta a lezárult építkezéseket.

A jánosházi felújítások nemcsak esztétikai élményt nyújtanak, hanem energetikai megtakarítást is – ez pedig stratégiai fontosságú a világ minden kormánya számára ­ hangsúlyozta. A politikus felidézte, hogy az elmúlt évtizedekben ért a tudósok kutatásaiból a mindennapjaink szintjére a környezetvédelem.

Középületek avatása Jánosházán

Magyarországon a fel nem használt energia negyven százaléka kapcsolódik az épületekhez, ezek 35 százaléka a középületeket érinti. Ha ezeket megújítjuk, az már óriási előrelépés – sorolta. Az sem mindegy, hogy a megspórolt rezsiköltséget más közösségi célokra fordíthatja az önkormányzat.

Kiemelte a zajszennyezést is. Kevésbé látványos eredmény a hangszigetelés, de nagyon fontos, mint stresszfaktor – márpedig egy óvoda esetében ez sem mindegy.

Középületek avatása Jánosházán

Emberé a munka, istené az áldás– zárta az avatót Bodorkos Imre plébános, majd Böjti Balázs káplánnal megáldotta a megvalósult jánosházi fejlesztéseket. A napsütéses avatón egy megfakult képeslapot mutatott Bors Géza helytörténeti kutató. Az önkormányzatnak most helyet adó saroképület elődjét láttatja a lap. Az 1850­es években épült „előd" ma már csak a helytörténeti gyűjteményben látható – képeslapon. A hivatal megújult otthona pedig energiatakarékosan várja az időjárás kihívásait és a további jánosházi fejlesztéseket.

(Forrás: Bakos Ágnes, vaol.hu, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép