Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 23. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év
2016. június 9.

Negyvenharmadik alkalommal rendezte meg a Nemzeti Fórum Egyesület a Kölcsey Kör elnevezésű konferenciát, amelyen hagyományosan közéleti személyiségek, egyházfők, a kulturális élet képviselői és politikusok tartanak előadást.

Június 9-én a Polgárok Házában megtartott rendezvény vendége Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a program házigazdája pedig Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Kölcsey Kör alapítója volt.

Lezsák Sándor a program megnyitójában felidézte azt a pillanatot, amikor életbe lépett az új alaptörvény, amely az este egyik témája volt és felkérte Kövér Lászlót, elevenítse fel azt az időszakot, amikor az létrejött.

Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év

„2010-ben magas volt az államadósság és a munkanélküliség. Az állam a működőképessége határán volt, és morális, szellemi értelemben is válság volt - emlékezett vissza a házelnök. Kövér László úgy fogalmazott: a padlástól a pincéig mindent át kellett alakítani azért, hogy Magyarország ismét felfelé ívelő pályára álljon. 2014-re azonban sikerült elérni a gazdaság érezhető növekedését úgy, hogy nem volt drasztikus jövedelemcsökkentés.

Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év

Új közteherviselési rendszert alakítottak ki, amelyben a terhek egy részét azokra a multinacionális cégekre, bankokra helyezték, akik korábban „kihúzták magukat a felelősségvállalás alól”. Az új alaptörvényt azonban érték bírálatok, pedig abban a korábbi alkotmányos berendezkedést tulajdonképpen érintetlenül hagyták. Új eleme a preambulum volt, amelyben olyan „botrányos dolgok” szerepeltek, mint a Himnusz első sora, a kereszténység, illetve a házasság, amelyet egy férfi és egy nő kapcsolataként határoztak meg - idézte fel az akkori kritikákat.

Kövér László: sorsdöntő lesz a következő két év

Kövér László azt hangoztatta, most félúton van a kormány, ugrás közben, amikor nem lehet megállni és visszafordulni, meg kell próbálni átjutni a túlsó partra. A következő két év sorsdöntő lesz, a tekintetben, hogy tudják-e konszolidálni, amit eddig építettek. A migrációs helyzetről azt mondta, hogy ebben a pillanatban a magyarok és a lengyelek az egyetlenek, akik ki merik mondani, „Európa nem egy politikai intézményrendszer, nem egy közös gazdasági vállalkozás, hanem egy több ezer éves kulturális produktum, aminek a kereszténység, mint erkölcsi alap, éppúgy részét képezi, mint a nemzeti kultúrák sokszínűsége". Európa addig létezik, ameddig ez a népesség ezzel a kultúrával ezen a földrészen él - jelentette ki Kövér László. A program végén a közönségnek lehetősége volt kérdezni a házelnöktől.

(Forrás: Józsefváros.hu)

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép