Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 16. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Koszorús Ferenc: 1956-ról

„Az 1956-os magyar forradalom idején kilencéves voltam. Élénken emlékszem, hogy szüleimmel le sem tudtuk venni a szemünket a tévékészülékről, szinte megbabonázott a rémisztő látvány, ahogyan a szabadságharcosok könnyűfegyverzettel és Molotov-koktélokkal küzdenek a szovjet tankok ellen. Emlékszem szüleim gyötrődésére, amint a szovjet csapatok módszeresen és könyörtelenül eltiportak egy kis népet, amely fegyvert mert ragadni, hogy megvalósítsa a szabadság és függetlenség iránti egyöntetű és elfojthatatlan vágyát. Emlékszem apám tehetetlen dühére, amikor Eisenhower elnök vonakodott teljességében kezelni a válságot; ekkor még nem tudtam, hogy az 1950-es évek elején apámat megbízták egy olyan szervezet megalapításával, amely Magyarországon belül katonai jellegű lépésekkel volt hivatott elősegíteni a szabadságot Magyarországon. Ez a kezdeményezés már 1956 előtt véget ért, előre sejtetve a visszarendeződés politikájának kimúlását is, amelyről utólag bebizonyosodott, hogy inkább volt retorika, mint tényleges politikai stratégia. Emlékszem, ahogy gyermeki naivitásunkban terveket szövögettünk játszótársaimmal, hogyan segítsünk visszaverni az ellenséget; ejtőernyővel akartunk magyar földre jutni.”

(Részlet: Koszorús Ferenc beszédéből, mely elhangzott a washingtoni Nemzetvédelmi Egyetemen tartott ünnepi előadáson, 2016. októberében)

Ifj. Koszorús Ferenc ügyvéd, a kormányközi kapcsolatok, illetve Kelet- és Közép-Európa szakértője. Szakmai tevékenysége kiterjed a kormány és a média kapcsolatára, kereskedelmi szabályozásokra, összetett üzleti és nemzetközi jogi képviseletre, és közép-európai ügyekre. Számos területen végez jószolgálati munkát is. Történelmet, közgazdaságtant és nemzetközi kapcsolatokat tanult a The American University egyetemen, cum laude végzett a DePaul Egyetem jogi karán, és magas szintű közgazdaságtani diplomát is szerzett. Tanácsadó jogászként dolgozott James B. Parsons, az Illinois-i Északi Kerületi Bíróság főbírájának hivatalában. Az Egyesült Államok  kormányának megbízottjaként vett részt egy tényfeltáró küldetésen 1997-ben a NATO brüsszeli és közép-európai központjaiban. Az USA küldöttségének tagja volt az EBESZ párizsi csúcstalálkozóján. Előadásokat tartott külpolitikáról, diplomáciáról, emberi jogokról és a magyar kisebbségek jogairól neves egyetemeken, valamint a Nemzetközi Valutaalapnál, és a Szabad Európa Rádióban. Számos kongresszusi bizottság hallgatta meg szakértő tanúként, többek között az USA szenátusának külügyi bizottsága, NATO-bővítés (beleértve Magyarország felvételét) és kisebbségi jogok témájában a Külügyi Házbizottság. Írásbeli nyilatkozatokkal segítette a Helsinki Bizottság munkáját kisebbségi jogok és a magyar demokrácia helyzetének témájában. Számos állásfoglalást kifejtő dokumentum, és nemzetközi, illetve magyar médiában megjelent cikk szerzője, több könyv társszerzője.

Jelenleg Koszorús Ferenc ezredesnek a budapesti  zsidóság deportálását megakadályozó 1944-es katonai fellépését és a második világháború utáni tevékenységét kutatja. Alapító tagja az Amerikai Magyar Koalíciónak. Jelenleg a több mint százéves múltra visszatekintő Amerikai Magyar Szövetség igazgatóságának elnöke. Díjak: Báthory-díj (2010), Magyar Érdemrend tisztikeresztje (2014), Bethlen Gábor-díj (2016).

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép