Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Koszorús Ferenc: 1956-ról

„Az 1956-os magyar forradalom idején kilencéves voltam. Élénken emlékszem, hogy szüleimmel le sem tudtuk venni a szemünket a tévékészülékről, szinte megbabonázott a rémisztő látvány, ahogyan a szabadságharcosok könnyűfegyverzettel és Molotov-koktélokkal küzdenek a szovjet tankok ellen. Emlékszem szüleim gyötrődésére, amint a szovjet csapatok módszeresen és könyörtelenül eltiportak egy kis népet, amely fegyvert mert ragadni, hogy megvalósítsa a szabadság és függetlenség iránti egyöntetű és elfojthatatlan vágyát. Emlékszem apám tehetetlen dühére, amikor Eisenhower elnök vonakodott teljességében kezelni a válságot; ekkor még nem tudtam, hogy az 1950-es évek elején apámat megbízták egy olyan szervezet megalapításával, amely Magyarországon belül katonai jellegű lépésekkel volt hivatott elősegíteni a szabadságot Magyarországon. Ez a kezdeményezés már 1956 előtt véget ért, előre sejtetve a visszarendeződés politikájának kimúlását is, amelyről utólag bebizonyosodott, hogy inkább volt retorika, mint tényleges politikai stratégia. Emlékszem, ahogy gyermeki naivitásunkban terveket szövögettünk játszótársaimmal, hogyan segítsünk visszaverni az ellenséget; ejtőernyővel akartunk magyar földre jutni.”

(Részlet: Koszorús Ferenc beszédéből, mely elhangzott a washingtoni Nemzetvédelmi Egyetemen tartott ünnepi előadáson, 2016. októberében)

Ifj. Koszorús Ferenc ügyvéd, a kormányközi kapcsolatok, illetve Kelet- és Közép-Európa szakértője. Szakmai tevékenysége kiterjed a kormány és a média kapcsolatára, kereskedelmi szabályozásokra, összetett üzleti és nemzetközi jogi képviseletre, és közép-európai ügyekre. Számos területen végez jószolgálati munkát is. Történelmet, közgazdaságtant és nemzetközi kapcsolatokat tanult a The American University egyetemen, cum laude végzett a DePaul Egyetem jogi karán, és magas szintű közgazdaságtani diplomát is szerzett. Tanácsadó jogászként dolgozott James B. Parsons, az Illinois-i Északi Kerületi Bíróság főbírájának hivatalában. Az Egyesült Államok  kormányának megbízottjaként vett részt egy tényfeltáró küldetésen 1997-ben a NATO brüsszeli és közép-európai központjaiban. Az USA küldöttségének tagja volt az EBESZ párizsi csúcstalálkozóján. Előadásokat tartott külpolitikáról, diplomáciáról, emberi jogokról és a magyar kisebbségek jogairól neves egyetemeken, valamint a Nemzetközi Valutaalapnál, és a Szabad Európa Rádióban. Számos kongresszusi bizottság hallgatta meg szakértő tanúként, többek között az USA szenátusának külügyi bizottsága, NATO-bővítés (beleértve Magyarország felvételét) és kisebbségi jogok témájában a Külügyi Házbizottság. Írásbeli nyilatkozatokkal segítette a Helsinki Bizottság munkáját kisebbségi jogok és a magyar demokrácia helyzetének témájában. Számos állásfoglalást kifejtő dokumentum, és nemzetközi, illetve magyar médiában megjelent cikk szerzője, több könyv társszerzője.

Jelenleg Koszorús Ferenc ezredesnek a budapesti  zsidóság deportálását megakadályozó 1944-es katonai fellépését és a második világháború utáni tevékenységét kutatja. Alapító tagja az Amerikai Magyar Koalíciónak. Jelenleg a több mint százéves múltra visszatekintő Amerikai Magyar Szövetség igazgatóságának elnöke. Díjak: Báthory-díj (2010), Magyar Érdemrend tisztikeresztje (2014), Bethlen Gábor-díj (2016).

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép