Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Környezetvédelmi díjátadó
2015. január 23.

A környezetvédelem terén végzett kimagasló mérnöki teljesítményeket díjazták január 22-én, a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának díjátadó ünnepségén.

Környezet Védelméért kisplasztikával, Környezetmérnöki Diploma Díjjal, valamint Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért kitüntető oklevéllel ismerték el azokat a mérnököket, akik maradandót alkottak az ágazatban, illetve kimagasló teljesítményt nyújtottak a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban. A díjátadón ahol V. Németh Zsolt mondott köszöntőt:

Környezetvédelmi díjátadó

"Különleges nap a mai. Egyrészt, mert ma ünnepeljük nemzeti himnuszunk megszületésének napját, A magyar kultúra napját, másrészt, mert ma ünnepeljük azokat a mérnököket, akik a környezetvédelem egy vagy több szakterületén alkottak maradandót, akik a környezetvédelmi műszaki felsőoktatásban nyújtottak kimagasló teljesítményt; valamint azokat, akik diplomamunkájukkal hívták fel magukra a szakma figyelmét. Ebből a különleges alkalomból, ebben a nívós társaságban talán érdemes elgondolkodnunk a kultúra fogalmának tágabb, az irodalom és képzőművészet berkein túlmutató értelmezésén is.

Egy holland teoretikus szerint a kultúra az a módszer, ahogyan az emberek egy csoportja megoldja a problémáit és eldönti dilemmáit. Ilyen szempontból a mérnököknek mindig is megvolt a saját kultúrája: a tudományos igényesség, a magas szakmai színvonal, a józanész és a hatékony gyakorlati megvalósítás kultúrája az övék. A Magyar Mérnöki Kamara köztestülete az, ami hivatalos formát ad a mérnöki társadalomnak, hangsúlyozva, hogy a kamara több mint egy szakmai önkormányzat: a kamara közösség, hagyomány és érték. Azaz a szó legnemesebb értelmében kultúra.

Ezen a közösségen belül is külön csoportot, külön tradíciókat és értékrendet képvisel a Környezetvédelmi Tagozat, s mint ilyen, megvannak a maga értékei, rítusai, hősei. Értékei a környezet védelme és megőrzése, károsításának és szennyezésének megelőzése, a károk helyreállítása, a környezeti elemekkel való korszerű és felelősségteljes gazdálkodás. Ezek az értékek fejeződnek ki a kamaratagok napi tevékenységében és döntéseiben.

Környezetvédelmi díjátadó

Mint minden kultúrának, ennek a közösségnek is megvannak a maga rítusai, mint a mai ünnepség, és a maga hősei, mint a mai nap díjazottjai. Talán a hétköznapokon nem gondolnak magukra hősként, miközben íróasztaluk fölé hajolnak vagy épp a terepet járják be, amikor megoldásokat keresnek és terveket készítenek. De igenis hősök, abban az értelemben, hogy a közösségük által nagyra tartott értékeket magas szinten képviselik, hogy tevékenységükkel lelkesítő és követendő példát mutatnak, és hogy eredményeik ünneplésre méltóak.

A kamarának, s azon belül a környezetvédelmi tagozatnak is az egyik legfontosabb feladata a mérnöki kultúra, a mérnöki tevékenység szakmai és etikai színvonalának folyamatos biztosítása. Ez nagy érték. Ma mondjunk külön köszönetet azoknak a hősöknek, akik kiemelkedő teljesítményükkel még magasabbra és magasabbra emelik ezt a színvonalat!"

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép