Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kormányablak átadás Vasváron
2015. augusztus 18.

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése: akadálymentesítés című kiemelt projekt keretén belül csütörtökön tartották meg a Vas Megyei Kormányhivatal Vasvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály épületének, valamint a Vasvári kormányablak ünnepélyes átadóját.

Az új vasvári járási hivatal átadó ünnepségén Harangozó Bertalan, kormánymegbízott kiemelte: egy rendkívüli eseményre jöttünk ma össze, pontosan 2 és fél évvel azután, hogy a járási közigazgatási rendszert újjászerveztük.

Két ok mindenképpen rendkívülivé teszi ezt a mai eseményt. 50 évvel a vasvári járás megszüntetése után egy modern épületbe költöztethetjük a járási hivatalt, illetve hogy a kilencedik vasi kormányablakot is átadhatjuk, ezáltal a vasi Hegyhát 23 községének lakosságát szolgálhatjuk ki.

Forrás: Frisss.hu

Kormányablak átadás Vasváron

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, épületátadó beszédében így fogalmazott:

Sokszor elgondolkodom, hogy egy-egy felújított régi épületet, aminek új feladatot adnak, évtizedekkel azelőtt mire használták, milyen funkciót töltött be. Szerencsés az a ház, amely mindig olyan szolgáltatást, otthont nyújtott az embereknek, amibe ma is érdemes, jól eső érzés bemenni. A rossz emlékű házak, mint például Budapesten a több mint száz éve épült Andrássy út 60. - a borzalmak háza-, ami 1944-ben nyilas ház volt, -sok embert vertek ott agyon- majd 1945 után az ÁVH, az Államvédelmi Hatóság kihallgató börtöne lett-ott még több embert kínoztak, öltek meg-, nos az ilyen ház mindig is rossz emlékű marad, akárhányszor újítják fel, alakítják át. Igaz, hogy most az Andrássy út 60-ban múzeum működik, a Terror Háza, mégis, aki oda belép egy kis szorongás fogja el.

De hát nem azért jöttünk ide, hogy szorongjunk, borzongjunk, hanem azért, hogy örüljünk, örüljön Vasvár és annak a 23 településből álló 14 ezer ember, akiknek ez az épület nagyon fontos szolgáltatást fog adni.

Kormányablak átadás Vasváron

Mostantól a Vasvári Járás székhelyén egy olyan államigazgatási feladatok ellátására méltó épület jöhetett létre, amelyben a kormányablak ügykörök mellett a térség munkaerő-piaci ellátása is helyet kap. Ez az épület egyébként Vasvár Ipartestületének háza volt, ahová a mesteremberek azért jártak, hogy eszmét cseréljenek, társasági, kulturális életet éljenek és nem utolsó sorban szakmai ügyes-bajos dolgaikat itt intézzék el. Itt kaptak érdekvédelmet. Az államosítások után országszerte felbomlottak az ipartestületek, nem volt szükség egyéni vállalkozókra és ennek folytán az ipartestületek házait – amelyeknek anyagi forrásait a szakemberek adták össze- nos ezeket az állam elvette. A vasváriak ipartestületi otthona ezután pártház lett, az MSZMP pártszékháza, amit a rendszerváltás után civilek vettek birtokba, legutóbb az épületben irodák helyezkedtek el. Így vagy úgy, de ez az épületegyüttes, ez az ingatlan szolgáltatott és nem fűződnek igazán rossz emlékek a házhoz.

Az tény, hogy az ipartestületek mindig is meghatározói voltak az ország egy-egy település gazdasági életének. Most ismét ez a korszak jött el, a szolgáltatás, a tanácsadás, a segítségnyújtás időszaka. Az Európai Uniós pályázati és hazai forrás felhasználásával a beruházás – a Kormányhivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium hozzájárulásával- összesen 109,2 millió forintba került. Ez azt jelenti, hogy az 542 négyzetméteres alapterületen a lakosság egy helyen tudja intézni az államigazgatási ügyek döntő részét és különböző munkaügyi szolgáltatásokat. Tehát egy helyre került a kormányablak és a munkaerő-piaci pont.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Örüljenek ennek az épületnek, ezeknek a szolgáltatásoknak. Vegyék igénybe és használják. Jó szívvel avatom fel ezt az épületet.

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép