Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 20. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kiskunfélegyháza nyugalmat akar
2014. október 9.

Csányi József a Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének támogatásával indul a polgármesteri tisztségért Kiskunfélegyházán. A vállalkozó olyan polgármester lenne, aki értékei alapján ítéli meg az embereket.

- Egy kampánylevélben azt írta, helyre kell állítani az emberi kapcsolatokat Kiskunfélegyházán. Mit tehet ennek érdekében?

- Sajátságos állapot alakult ki Kiskunfélegyházán, szokássá vált, hogy a hivatali munkában nem a szakmai felkészültség a döntő, hanem az, hogy ki milyen viszonyban van a város vezetésével, része-e a holdudvarnak. Eluralkodott a bizonytalanság és a bizalmatlanság. Ezért a legsürgősebb teendő helyreállítani a bizalmat, és újraépíteni az emberek közti kapcsolatokat. A város most már nyugalomra vágyik és fejlődést akar. Ha megválasztanak, olyan polgármester leszek, aki értékei alapján ítéli meg az embereket, megbecsüli és jóra fordítja képességeiket. Az elmúlt időszakban nagyon sok tehetséges ember hagyta ott az önkormányzatot, szeretném, ha visszatérnének, szükségünk van rájuk. Nyitott és értékeken alapuló városvezetést szeretnék meghonosítani.

Kiskunfélegyháza nyugalmat akar

„Nem ígérek olyat, amit nem tudok betartani”
(Fotó: Horváth Péter Gyula)

- Melyik szervezet színeiben indul, és milyen tapasztalatokat tud a város szolgálatába állítani?

- A Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnö­kének támogatásával pályázom a polgármesteri tisztségre. Lezsák úr a Fidesz–KDNP parlamenti képviselője, azaz kormányzati szintről támogatják a jelölésemet. Mivel huszonkilenc éves korom óta cégvezető vagyok, megszereztem a tapasztalatot, amely segít felismerni az értéket, a tudást, a tehetséget. A vállalkozói szektorban azt mondjuk, amit gondolunk. Egyszerűen, érthetően, mert az a cél, hogy megoldásokat találjunk. Ezért a választóknak sem ígérek olyant, amit nem tudok betartani.

-   Mit szeretne megvalósítani a vá­rosban?

-   Felmértük az elvárásokat, ötleteket is kaptunk, kirajzolódtak a fontos területek. Két éve mi, a lokálpatrióta nagyvállalkozók és cégvezetők összefogtunk, s megalapítottuk a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületet, amelynek az elnöke vagyok. Mi adjuk a munkahelyek kétharmadát, a helyi iparűzési adó jelentős részét. Polgármesterként azon leszek, hogy új vállalkozások telepedjenek le a városban, a régieket pedig bevonjuk a helyi projektekbe. A kórházunk jelenleg rehabilitációs jelleggel működik, szeretném visszaállítani az aktív betegellátást. A városban és környékén ötvenezer ember él, sürgősségi betegellátásra négy mentőautó áll rendelkezésre, hogy a kecskeméti kórházba szállítsa a betegeket. Az átalakítással a városi kórház fogadná őket, s nem fordulna elő újabb tragédia. Általános, közép- és szakiskolájával Kiskunfélegyháza valamikor jó hírű iskolaváros volt, diákjaink sorra nyerték az országos vetélkedőket, de mára megkopott a hírnév. Szeretnénk, hogy a gyermekeink olyan alapképzést kapjanak, amellyel jó szakmát szerezhetnek, vagy sikeresen egyetemet, főiskolát végezhetnének.

(Forrás: Magyar Hírlap.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép