Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 17. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kincseink bűvöletében
2015. április 19.

Hungarikum ünnep Veszprém szívében - Nem pusztán az az ünnep, amit piros betűkkel írnak a naptárban, magunk is ünneppé varázsolhatjuk akár az egyszerű hétköznapokat is. Veszprém szívében egy szép tavaszi napot szenteltek azoknak a megőrzendő és egyedülálló értékeknek, amik bennünket, magyarokat kötnek össze egymással és viszik hírünket szerte a nagyvilágban.

Hogyan ünnepelték a hungarikumokat a királynék városában?

Az ünnepen figyelmet szentelünk valaminek, ami értékes, becses, kimagasló teljesítmény. Mint például a településünkön, környékünkön élő emberek nagy műgonddal készített portékái, amikről talán még soha nem is hallottunk. Ilyenek voltak a hungarikum ünnep standjain felsorakozó helyi termelők portékái: míves cserépedények, fonott kosarak, szemet gyönyörködtető kézműves munkák:

Kincseink bűvöletében

Az ünnep mindig valami különlegességgel kecsegtet. A míves termékek mellett kitüntetett figyelmet kaptak az íncsiklandó étel- és italkülönlegességek is. A látogatók megízlelhettek különféle házi lekvárokat, vagy a méltán híres környékbeli borokat, pálinkakülönlegességeket:

Kincseink bűvöletében

A hétköznapot ünneppé bűvölhetjük tánccal, zenével. Több mint négyszáz táncos szórakoztatta a színpadon a látogatókat a karok és lábak költészetével, a néptánccal. A délutáni záporok sem tudták kedvét szegni a látogatóknak. A műsor addig sem szünetelt, míg újból elő nem bújtak a felhők mögül a nap sugarai.

A rendezvényen arra is lehetőség volt, hogy az érdeklődők a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány standjánál megismerkedhessenek az „ünnepelttel”, amiről ez a nap szólt: nemzeti értékeinkkel és hungarikumainkkal:

Kincseink bűvöletében

A hungarikumok küldetése nem pusztán hazánk határain belülre korlátozódik. Örökségünk, a magyar kultúra évezredes értékei szerte a Kárpát-medencében fellelhetőek, összekötnek bennünket. A rendezvényen, a határon túli magyarokról sem feledkeztek meg. Egy standon veszprémi háziasszonyok kínálták süteményeiket – a kóstolóért cserébe adományokat kértek a kárpátaljai magyarok megsegítésére:

Kincseink bűvöletében

A veszprémiek így segítettek. Az összegyűlt pénzt a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány juttatja el a Kárpátaljai Népfőiskola Egyesületnek, akik a legszegényebb családok között osztják szét az adományt.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép