Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kiállítással és gálával ünnepelték Délvidék értékeit
2017. április 10.

Szabadkán és Palicson a külhoni magyar értékgyűjtés fontosságáról, az ebben szerzett tapasztalatokról tanácskoztak a Földművelésügyi Minisztérium, a magyarországi és a külhoni magyar értéktárak képviselői.

A kétnapos programsorozat keretében „Szemelvények a Vajdasági Magyar Értéktárból” címmel kiállítást és értékgálát szerveztek a szabadkai városházán, ahol a Földművelésügyi Minisztérium nevében V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár köszöntötte a megjelent vendégeket.

A Vajdasági Magyar Értéktár munkatársai a szakmai konferencia első napján kiállítás és gála megrendezésével mutatták be azokat az értékeket, amelyekre igazán büszkék Délvidéken.

Kiállítással és gálával ünnepelték Délvidék értékeit

V. Németh Zsolt államtitkár nyitóbeszédében ismertette az öt évvel ezelőtt, az Országgyűlés által elfogadott hungarikum törvény eredményeit, továbbá az értékek összegyűjtésének és bemutatásának jelentőségét hangsúlyozta a szabadkai városházán megjelent, a Kárpát-medence magyarlakta részeiről összegyűlt vendégeknek.

Magyarországon már több mint kilencszáz települési értéktár működik, a Nemzeti Értékpiramis részeként sikerült összegyűjteni azokat az értékeket, amelyek igazán fontosak a magyar nemzet számára. Ugyanakkor ez a gyűjtemény nem lehet egész és teljes a külhoni értékek számbavétele nélkül – hangsúlyozta V. Németh Zsolt.

Kiállítással és gálával ünnepelték Délvidék értékeit

“Ideköt idegszálaival a szél, pamutszálaival a köd s végső türelem is ideötvöz” – idézte Csoóri Sándor sorait az államtitkár. A személyes találkozások olyan finom szálakat  szőnek az emberek között, ami idővel erős kötelékké állnak össze, mindez azért fontos, mert a munkát nem egymástól függetlenül, párhuzamosan, hanem együttműködve kell elvégezni.

A nemzetegyesítés kérdéseit tekintve nagyon fontos lépéseken vagyunk túl a kettős állampolgárság jogának megteremtésével. Ebben a folyamatban fontos szerepet töltenek be a Kárpát-medence-szerte megalakult értéktárak, melyek száma a hungarikum törvény módosításának köszönhetően folyamatosan bővül – mondta el az államtitkár.

Kiállítással és gálával ünnepelték Délvidék értékeit

A szabadkai városháza dísztermében bemutatott gála nézői többek között a bácskafeketehegyi általános iskolások tamburazenekarának, a felvidéki Kantár Máté és Komjáti Nóra citerakettősének, Toldi István népmesemondónak, a Bukrok énekkettősnek és az Etnokor együttes produkcióinak tapsolhattak.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép