Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kiállítással és gálával ünnepelték a nemzeti értékeket Veszprémben
2015. június 25.

Nemzeti értékeket felvonultató összművészeti kiállítás nyílt csütörtökön a Veszprémi Petőfi Színházban, ezt követően pedig gálaműsort rendeztek a hazai értékek jegyében.

A rendezvényt megnyitó Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke elmondta, hogy a testület csütörtöki döntése alapján hungarikum lett a Hévízi-tó és a tradicionális hévízi gyógyászat, valamint Neumann János számítástechnikai munkássága is.

A magyar nemzeti értéktár is újabb elemekkel gazdagodott: az 1100 éve magyarok által lakott őrségi táj és a szalafői népi műemlék együttes, valamint a magyar tanya mint életforma, mint fogalom is annak része lett, így 126–ra emelkedett a kiemelkedő nemzeti értékek és 50–re nőtt a hungarikumok száma – fűzte hozzá.

Fazekas Sándor úgy fogalmazott, hogy a hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei és általuk elfeledett dolgok elevenednek meg és válnak a hétköznapok részeivé. Minden egyes érték egy becses kincs, amely túlélte a történelem viharait, pusztításait – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a Veszprém megyei értékőrzés példa értékű, ezt mutatja az összművészeti kiállítás komoly repertoárja is.

Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke, a rendezvény szervezője elmondta, hogy az összművészeti tárlaton a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak munkái mellett az alsóörsi és a paloznaki csipkeműhely tagjainak alkotásai is láthatók, és a Magyar Fotóművészek Szövetsége senior alkotócsoportjának vándorkiállítása is Veszprémbe érkezett.

A veszprémi Méretes Szabóság által készített ruhák, valamint az Ajka Kristály és a Herendi Porcelánmanufaktúra remekei közül is megcsodálható néhány darab - tette hozzá.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója azt mondta: látva a számos "kincset", bízik abban, hogy, a magyar színházakban évtizedek óta működő társulati rendszer a közeljövőben szintén a védett értékek közé tartozhat majd, tovább emelve a magyar színházak elismertségét.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a helyi közösségek munkájának fontosságát hangsúlyozta. Mint fogalmazott, ez jelenti a "piramis alapját", melynek csúcsán a hungarikumok állnak, így járulnak hozzá nemzeti önbizalmunk erősítéséhez.

Kiállítással és gálával ünnepelték a nemzeti értékeket Veszprémben

A kiállításmegnyitót követő Nemzeti Érték Gála műsorában a program szerint szerepelt a Veszprém megyei származású Kubik Anna színművész, a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ több diákja, valamint a veszprémi teátrum társulatának határon túlról érkezett tagjai. A gálán az operett, a néptánc és a népzene műfajából is kaphatott ízelítőt a közönség.

(Forrás: MTI)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép