Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Keresik a megoldást az ipari parkhoz vezető útszakasz felújítására
2015. október 4.

Október 1-jén Nyárlőrincen rendezték meg Lezsák Sándor országgyűlési képviselő választókerülete polgármestereinek értekezletét, amelynek kiemelt témája volt a térségi utak helyzete.

A találkozón jelen volt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára is, aki meghallgatta a jelenlévők kéréseit, észrevételeit, és ígéretet tett arra, hogy valamennyi konkrét ügyben megvizsgálják a megvalósítás lehetőségeit, és az eredményről rövid időn belül értesítést kapnak a települések.

Keresik a megoldást az ipari parkhoz vezető útszakasz felújítására

Az államtitkár a polgármestereknek egyebek mellett arról beszélt, hogy az országban a közlekedési infrastruktúra megfelelő ütemű megújulásához az uniós támogatások mellett magyar adóforintokra is szükség van. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt időszakban 110 kilométernyi gyorsforgalmi utat avattak Magyarországon és 2020-ig összesen 515 kilométernyi fog megépülni. Az államtitkár hangsúlyozta: mindenki abban érdekelt, hogy kevesebbért, gyorsabban és jobb utak épüljenek Magyarországon. Ehhez szükség volt többek között a júniusban elfogadott gyorsító törvénycsomagra, aminek eredményeképpen gyorsabban, hatékonyabban valósulhatnak meg a fejlesztések, de nélkülözhetetlen a hetvenes- nyolcvanas évek óta érvényes szabványok felülvizsgálata is. Nem tartható tovább ugyanis az az állapot – szögezte le Tasó László – hogy drágán rossz minőségű utak épülnek.

Az államtitkár a forrásokról szólva kitért arra is, hogy míg a 2007-2013 közötti uniós költségvetési ciklusban több mint 800 milliárd forint állt rendelkezésre, amit több mint 1045 milliárd forintra sikerült bővíteni, 2014 és 2020 között csupán 465 milliárd forintnyi uniós forrást lehet közútfejlesztésre fordítani. A gondos tervezés tehát különösen fontos. A közlekedésfejlesztési beruházások esetén kiemelt szempont a fenntarthatóság, valamint az adott térség gazdasági fejlődése.

A Lezsák Sándor választókerületét érintő úthálózatról Tasó László elmondta: e térségben a 44-es út kiemelt jelentőséggel bír. Itt a forgalmi viszonyokra és a biztonsági szabályokra tekintettel 2x2 sávos, leállósávval rendelkező gyorsforgalmú utat tart megfelelő megoldásnak.

– 40 km-nyi mellékút hálózat szorul felújításra a választókerületben, vagyis az országos utakkal együtt 23 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy az Önöket érintő minden út helyre kerülhessen, minden hiányzó kapcsolat úgy tudjon kiépülni, amire a közösség vágyik. Az látható, hogy ekkora összeg nem fog ebbe a választókerületbe jönni a következő négy-öt évben, ezért nagyon fontos a súlypontozás. Azért vagyok itt, hogy meghallgassam a problémákat és azokat az igényeket, amelyek megoldására úgy gondolják, hogy van reális esély – szögezte le az államtitkár.

A beszélgetés során olyan kritikus gócpontok is felmerültek, amelyek húsz évnél is régebben várnak megoldásra. Ilyen például a Tiszaalpár-Bokros és a Móricgát-Jászszentlászló közötti út. Sürgető továbbá a Szank-Bócsa és Lakitelek-Szentkirály útszakaszok mellett a Kunszállási lehajtósáv.

Kiskunfélegyházát Balla László alpolgármester képviselte az értekezleten. Az alpolgármester elmondta: az ipari park fejlődésének súlyos gátja az az 500-600 méteres útszakasz, amely az autópálya lehajtóig vezet. Több potenciális betelepülő veszítette el érdeklődését a félegyházi ipari park iránt, mert az alapanyag és a késztermék szállítását egyaránt megnehezíti ez az alig néhányszáz méteres szakasz. A város vezetése jelezte már az államtitkárság felé a problémát, illetve az útszakasz kiszélesítésének és teherbírása növelésének igényét. Ez – hangsúlyozta az alpolgármester – gazdasági és munkahely-teremtési szempontból is kiemelt jelentőségű a város számára.

Az államtitkár és a választókörzet településeinek jelenlévő képviselői az értekezlet zárásaként abban állapodtak meg, hogy az elhangzottakról összeállított írásos anyagot eljuttatják Tasó Lászlónak, aki rövid határidőn belül minden kérésre és kérdésre tételes választ ígért.

Tóth Timea

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép