Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kerékpárút átadása Vasszécsenyben
2015. december 21.

A hónapok óta tartó építkezés eredményeképpen 1241 folyóméter kerékpárúttal gazdagodott a település. Péntek délután a községházán tartották az ünnepélyes avatót.

A Bucsutól egészen Kámig tartó kerékpárút ötlete már a kilencvenes évek elején felvetődött. Bár akkor a tervek is elkészültek, a megvalósítás csak apró szakaszokban sikerül az útba eső településeknek.

Kerékpárút átadása Vasszécsenyben

Most Vasszécsenynek sikerült közel 192 millió forint támogatást kapnia, amiből elkészülhetett egy újabb belterületi szakasz, a Gyöngyös utca és a Széchenyi utca között. Zsolnai Zoltán polgármester az átadón hangsúlyozta: nehéz és költséges munka volt, sok közművet kellett kiváltani. Az azonban már tarthatatlan volt, hogy a kerékpárosok vagy a forgalmas 87­es úton, vagy szabálytalanul, a járdán kényszerültek közlekedni. A most elkészült 3,25 méter széles úton osztott pályát kapott a gyalogos­, és a kétirányú kerékpáros forgalom. A fejlesztés mind a munkába kerekezők, mind a településen belül közlekedők, mind a turisták közlekedését megkönnyíti.

Kerékpárút átadása Vasszécsenyben

V. Németh Zsolt államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta: a kerékpárút nemcsak a biztonságot szolgálja, hanem a környezetvédelem ügyét is. „Sok ilyen apró döntésből áll össze, hogy élhető Föld maradjon utánunk” – fogalmazott.

A faluvezető ehhez hozzátette: a helyi felnőttek és gyerekek számára szemléletformáló tanfolyamot szerveztek, hogy minél többen válasszák az egészséges és hasznos kerékpározást. Az óvodások és iskolások számára rajzpályázatot is hirdettek a témában. A kerékpározás mellett tette le voksát az új létesítményt megáldó helyi plébános, Merkli Ferenc is, akinek számára nem telik el nap, hogy nyeregbe ne pattanna.

Kerékpárút átadása Vasszécsenyben

Pődör György Vasszécsenyben élő költő­tanár pedig az alkalomra írt versét olvasta fel, melyben humoros oldaláról közelítette meg a biciklis létformát. Zsolnai Zoltán zárszóként hangsúlyozta: az önkormányzat már dolgozik a még hiányzó 2,7 kilométeres szakasz megépítésén. Várhatóan tavasszal megkezdődik a volt rumi vasút nyomvonalán a Csempeszkopács felé vezető szakasz építése, amely mellett padokat, esőbeállókat, szemétgyűjtőket és tájékoztató táblákat is elhelyeznek.

Az ünnepség után a résztvevők kivonultak az útra, ahol tucatnyi kerékpáros gyerek izgatott várakozása közepette vágta át a szalagot V. Németh Zsolt államtitkár, Zsolnai Zoltán polgármester, valamint Krenner Tibor, a kivitelező cég képviselője.

Fotó: Szendi Péter

(Forrás: vaol.hu/Tersztyánszky Krisztina/V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép