Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kárpát-medencei történelmi vetélkedő Lakiteleken - felhívás
2016. február 9.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Iskola és a Keresztény Élet szerkesztősége Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdet.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Lakiteleki Eötvös Iskola és a Keresztény Élet szerkesztősége Kárpát-medencei történelmi versenyt hirdet, általános iskolás korú (10–15 éves) fiatalok számára „HÍRETEK SZÁLL SZÁJRUL SZÁJRA”, AZ ÁRPÁD-KOR TÖRTÉNETE címmel valamint középiskolás korú (15–19 éves) fiatalok számára „KIMEGYEK A DOBERDÓI HARCTÉRRE”, AZ I. VILÁGHÁBORÚ TÖRTÉNETE címmel A játékra anyaországi és határainkon túl élő (erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, délvidéki) fiatalok háromfős csapatait várják.

Védnökök: Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke és Czoborczy Bence a Keresztény Élet főszerkesztője.

A csapatok a vetélkedő feladatait 2016. január 31-től kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hetilap hasábjain. A feladatlapok letölthetők a www.keresztenyelet.hu és a www. eotvosiskola.atw.hu oldalakon. Az egyes fordulók postára adási határideje: 1. forduló és 2. forduló: 2016. február 23. a 3. forduló: 2016. március 8.

A három írásbeli forduló alapján korcsoportonként a legjobb eredményt elérő 22-22 csapatot hívjuk meg a 2016. április 7–8–9-én megrendezésre kerülő középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára. A döntőjébe jutó fiatalok értékes könyvjutalmat kapnak. A győztesek részt vehetnek azon a Lezsák Sándor parlamenti alelnök által vezetett zarándoklaton, mely 2016 nyarán az első világháborús olasz frontra, a doberdói harctérre vezet.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs. Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A megfejtéseket a Lakiteleki Eötvös Iskola, 6065 Lakitelek, Kiss János u. 1. címére várjuk. A borítékra kérjük, írják rá a játék címét!

Ajánlott irodalom:

Általános iskolásoknak: Csorba Csaba: Árpád jöve magyar néppel (Új képes történelem), Csorba Csaba: Árpád örökében (Új képes történelem), Lengyel Dénes: Régi magyar mondák, Szent István, Szent László és Könyves Kálmán törvényei, Szent István, Szent Imre, Szent László, Szent Margit legendái

Középiskolásoknak: A két nagy háború (szerk.: Pierre Marchand), A megváltozó Európa képe (Castellan-BackoucheBecker), Háborús dokumentumok (Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság oldalán: www. elsovilaghaboru.com, Hermann Róbert: Fegyvert s vitézt éneklek – A magyar hadtörténet nagy csatái, Ormos Mária: Világháború és forradalmak, Romsics Ignác: Magyarország az első világháborúban

(Forrás: gondola.hu)

A teljes kiírás megtekintéséhez kattintson ide!

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép