Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál
2016. július 4.

Ismét megmutatták a települések és civil szervezetek az összetartásukat és a szakácstudományukat a XIV. Vas Megyei Polgármesterek Főzőversenyén, ahol V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nagybőgőn játszott a közönségnek.

Ez tulajdonképpen nem is verseny, hiszen csakis különdíjasaink lesznek – tudtuk meg a zsűri elnökétől, Lőke István mesterszakácstól. Elmondta, hogy nem először találkozik a versenyzők többségével: ő maga kilenc évvel ezelőtt zsűrizett először. Azóta kezdeményezésével sikerült felállítani egy optimális minőségi elvárást a résztvevők felé: magyaros gasztronómia, tájjelleg, ízvilág, munkaigényesség – ma már ez alapján ítélik oda a megtisztelő elismeréseket. Az utóbbi 3­4 évben már igen színvonalas és jó minőségű ételek készülnek – tette hozzá a négy tagú zsűri elnöke. (A zsűritagok is szakértők: Csándli Tibor és felesége, Csándli Tiborné, valamint Réczeg József; mindannyian neves szállodák, éttermek séfjei, mesterei.)

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Lőke István kiemelte, hogy véleménye szerint a hosszúperesztegi az egyik legszínvonalasabb ilyen jellegű rendezvény a megyében. ­ Az elmúlt évekhez hasonlóan több mint harmincan neveztek a versenyre, többségüket visszatérő vendégként köszönthetjük már ­ mondta el kérdésünkre Farkas Margit polgármester. A kistérségből, sőt, a szomszédos megyékből is érkeztek a versenyre; és nem csupán önkormányzatok, hanem civil szervezetek is. Hosszúpereszteg község önkormányzata a Vas Megyei Közgyűlés és a Sárvár Térsége Többcélú Kistérségi Társulás támogatásával most 14. alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Polgármesterek Főzőversenyét – tudtuk meg Kéthelyi Dóra művelődésszervező ­koordinátortól.

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Dél körül begördültek a XVI. Szelestei Országos Veterán Motoros Találkozó résztvevői – őket is érdekelte az izgalmasnak és finomnak érkező program. A Capito Gitárklub műsorát követték a táncos produkciók: felléptek a Crossroads Kulturális és Sport Egyesület táncosai, valamint a Rocky Dilly akrobatikus rock and roll tánccsoport. Ezt követte a PNR Rock Band koncertje, majd a győrvári Nefelejcs Néptáncegyüttes és a Kármentő népzenei együttes. Utóbbi nagybőgőse V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár volt.

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Ezt követően kiderült, ebben az évben kik kaphatták meg a díjakat: A Vas Megyei Közgyűlés különdíját a Zalai Huligánok baráti körnek adta át Majthényi László elnök a vargányás zúzapörköltért. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. különdíját, a Németh Imre­ emlékdíjat, amelyet ettől az évtől osztanak ki a nemrég elhunyt (és mindig vadat főző) bejcgyertyánosi polgármester emlékére, most épp a bejcgyertyánosi csapat vaddisznóból készült remekműve nyerte el – a vándordíjat, egy csodaszép tálat jövőre visszahozzák, és ismét ringbe szálnak érte.

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Az egyik neves szállodalánc büki éttermébe két személyre szóló vacsorameghívást kapott a Sárvári Mentőállomás csapata az EB­pacallal és petrezselymes burgonyával. Öt különdíjas ajándékkosarat kaphatott: Magyarlak a magyar­laki pecsenyével, Nagysimonyi az erdélyi töltött káposztával, Hosszúpereszteg a peresztegi kanásztarhonyával, a Kámi Közös Önkormányzati Hivatal falusi nyulas pörköltjével és batyuban sült vargabélessel, valamint Rönök. Utóbbi egész menüsorral készült, az egyik legigényesebb környezetben tálalva mindezt: csorbaleves, szaftos marha juhtúrós ­bivalysajtos puliszkával, nyári vegyes salátával, valamint helyben készült kürtős kaláccsal. Az eredményhirdetést az Orfeum Vándorszínpad operett műsora követte, és a programsorozatot a Kánya Duó zárta. A település legnagyobb rendezvényén több ezer ember vett részt – egyébként nemcsak a főzőversenyen, hanem a tónál is szép számmal gyűltek össze a strandolni vágyók a nyári hőségben.

(Forrás: vaol.hu, Simán Klára, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép