Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 9. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál
2016. július 4.

Ismét megmutatták a települések és civil szervezetek az összetartásukat és a szakácstudományukat a XIV. Vas Megyei Polgármesterek Főzőversenyén, ahol V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nagybőgőn játszott a közönségnek.

Ez tulajdonképpen nem is verseny, hiszen csakis különdíjasaink lesznek – tudtuk meg a zsűri elnökétől, Lőke István mesterszakácstól. Elmondta, hogy nem először találkozik a versenyzők többségével: ő maga kilenc évvel ezelőtt zsűrizett először. Azóta kezdeményezésével sikerült felállítani egy optimális minőségi elvárást a résztvevők felé: magyaros gasztronómia, tájjelleg, ízvilág, munkaigényesség – ma már ez alapján ítélik oda a megtisztelő elismeréseket. Az utóbbi 3­4 évben már igen színvonalas és jó minőségű ételek készülnek – tette hozzá a négy tagú zsűri elnöke. (A zsűritagok is szakértők: Csándli Tibor és felesége, Csándli Tiborné, valamint Réczeg József; mindannyian neves szállodák, éttermek séfjei, mesterei.)

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Lőke István kiemelte, hogy véleménye szerint a hosszúperesztegi az egyik legszínvonalasabb ilyen jellegű rendezvény a megyében. ­ Az elmúlt évekhez hasonlóan több mint harmincan neveztek a versenyre, többségüket visszatérő vendégként köszönthetjük már ­ mondta el kérdésünkre Farkas Margit polgármester. A kistérségből, sőt, a szomszédos megyékből is érkeztek a versenyre; és nem csupán önkormányzatok, hanem civil szervezetek is. Hosszúpereszteg község önkormányzata a Vas Megyei Közgyűlés és a Sárvár Térsége Többcélú Kistérségi Társulás támogatásával most 14. alkalommal rendezte meg a Vas Megyei Polgármesterek Főzőversenyét – tudtuk meg Kéthelyi Dóra művelődésszervező ­koordinátortól.

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Dél körül begördültek a XVI. Szelestei Országos Veterán Motoros Találkozó résztvevői – őket is érdekelte az izgalmasnak és finomnak érkező program. A Capito Gitárklub műsorát követték a táncos produkciók: felléptek a Crossroads Kulturális és Sport Egyesület táncosai, valamint a Rocky Dilly akrobatikus rock and roll tánccsoport. Ezt követte a PNR Rock Band koncertje, majd a győrvári Nefelejcs Néptáncegyüttes és a Kármentő népzenei együttes. Utóbbi nagybőgőse V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár volt.

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Ezt követően kiderült, ebben az évben kik kaphatták meg a díjakat: A Vas Megyei Közgyűlés különdíját a Zalai Huligánok baráti körnek adta át Majthényi László elnök a vargányás zúzapörköltért. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. különdíját, a Németh Imre­ emlékdíjat, amelyet ettől az évtől osztanak ki a nemrég elhunyt (és mindig vadat főző) bejcgyertyánosi polgármester emlékére, most épp a bejcgyertyánosi csapat vaddisznóból készült remekműve nyerte el – a vándordíjat, egy csodaszép tálat jövőre visszahozzák, és ismét ringbe szálnak érte.

Kármentő fellépése a Szajki-tavaknál

Az egyik neves szállodalánc büki éttermébe két személyre szóló vacsorameghívást kapott a Sárvári Mentőállomás csapata az EB­pacallal és petrezselymes burgonyával. Öt különdíjas ajándékkosarat kaphatott: Magyarlak a magyar­laki pecsenyével, Nagysimonyi az erdélyi töltött káposztával, Hosszúpereszteg a peresztegi kanásztarhonyával, a Kámi Közös Önkormányzati Hivatal falusi nyulas pörköltjével és batyuban sült vargabélessel, valamint Rönök. Utóbbi egész menüsorral készült, az egyik legigényesebb környezetben tálalva mindezt: csorbaleves, szaftos marha juhtúrós ­bivalysajtos puliszkával, nyári vegyes salátával, valamint helyben készült kürtős kaláccsal. Az eredményhirdetést az Orfeum Vándorszínpad operett műsora követte, és a programsorozatot a Kánya Duó zárta. A település legnagyobb rendezvényén több ezer ember vett részt – egyébként nemcsak a főzőversenyen, hanem a tónál is szép számmal gyűltek össze a strandolni vágyók a nyári hőségben.

(Forrás: vaol.hu, Simán Klára, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép