Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Jövőre 96 kilométer út újul meg Bács-Kiskun megyében
2016. november 20.

A megye polgármesterei számára rendezett kétnapos szakmai konferenciát a napokban a Bács-Kiskun megyei önkormányzat Kerekegyházán.

A találkozón szó esett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyújtotta lehetőségek kiaknázásának módjairól és fény derült arra is, hogy a települések milyen forrásokra pályázhatnak még különböző beruházások megvalósításához.

A megyei önkormányzat egyik legfontosabb törekvése, a kis közösségek megtartása és életesélyeik javítása. Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke a rendezvény megnyitásaként beszámolt arról, hogy az önkormányzat milyen akciókat indított el ezen célok elérése érdekében. Az önkormányzat kezdeményezéseit az érték-élmény-egészség szlogen hármas pillérre kívánja építeni és a térség beruházásait is ezzel a szemlélettel ösztönözni. Cél – mint azt a megyei elnök megfogalmazta –, hogy ezt az életérzést ne csak a megyében élők érezzék át, hanem a hozzánk látogatók is magukkal vigyék és hosszútávon megőrizzék.

Lezsák Sándor szintén a helyi értéken és közösségi együttműködésen alapuló munkát hangsúlyozta, amikor felvázolta a Lakiteleki Népfőiskolán megvalósuló kiemelt kormányzati fejlesztést. Az intézmény várhatóan – számtalan funkcióján túl – a magyarság igazi szellemi és kulturális központja lesz.

Jövőre 96 kilométer út újul meg Bács-Kiskun megyében

Hajdúnánás polgármestere, Szólláth Tibor, a „Nánási Portéka” mint helyi védjegy létrehozásával közösségi szinten, Lőrincz Zsuzsanna, az Éledő falvak program vezetője pedig magánemberként mutatott remek példát arra, hogyan lehet a vidék és a vidéki közösség érdekében hatékonyan tenni.
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője, Bátori Zsolt, mentorhálózatuk működésébe engedett betekintést, mely a leszakadt társadalmi rétegek felzárkóztatása érdekében szolgál majd programokkal. Ugyancsak ezt a társadalmi csoportot célozzák meg az Almási Erzsébet, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerő-közvetítési és Koordinációs Főosztályának vezetője tolmácsolásában vázolt munkaerő-piac fejlesztések, valamint a megyei önkormányzat által koordinált Együttműködés a helyben foglakoztatásért című projekt is. Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere és a Kiskunhalasi Roma Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke bemutatta a náluk már bevált és jól működő szociális segítő programjukat, mely a roma fiatalok munkához jutását hivatott segíteni.

A jövőbeni fejlesztéseket illetően a turizmusról és a megyei úthálózatról esett szó. Előbbihez kapcsolódóan Dr. Ruszinkó Ádám mutatta be Bács-Kiskun megye Turizmusfejlesztési Tervét. A dokumentum tartalmazza a térség főbb vonzerejét, a fejlesztési irányokat, a szükséges források megteremtési lehetőségeit, melyeket csak térségi összefogással és együttműködéssel lehet megvalósítani. Dr. Nemes-Nagy Tibor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy 2017-ben 96 kilométer út, 2020-ig pedig az úthálózat ötöde újul meg Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép