Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 22. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Izsák város csúcsra járt
2013. szeptember 29.

Izsákon három napon át nagyon sok program várta a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket.

A Sárfehér Napok és a fogathajtó Európa-bajnokság elismertségét az is növelte, hogy a neves külföldi fogathajtó csapatokon kívül az ország jól ismert politikusai is megtisztelték Izsákot. A rendezvények egyszerre zajlottak a Kolon-tó melletti lovas pályán, illetve a belvárosban.

A Sárfehér Napok és a fogathajtó Európa-bajnokság elismertségét az is növelte, hogy a neves külföldi fogathajtó csapatokon kívül az ország jól ismert politikusai is megtisztelték Izsákot. A rendezvények egyszerre zajlottak a Kolon-tó melletti lovas pályán, illetve a belvárosban. A cikk a hirdetés után folytatódik A rendezvényre kiemelt figyelmet fordított a rendőrség is, a kiskőrösi rendőrkapitányt Mondok József polgármester köszöntötte rendezvénynyitó beszédében. Az izsáki programsorozat már csütörtökön elkezdődött a lovas verseny megnyitójával, a Sárfehér Napok hivatalos megnyitója szombat délután volt a nagyszínpadon, ahol a polgármester köszöntötte a vendégeket, a város közönségét és a politikusokat. Az utóbbiak között volt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Lezsák Sándor és Jakab István, az országgyűlés alelnökei, Budai Gyula államtitkár, Font Sándor országgyűlési képviselő és Rideg László, a megyei önkormányzat alelnöke is.

Mondok József polgármester hangsúlyozta, a közel 80 évre visszatekintő Sárfehér Napokra egyre többen érkeznek nem csak itthonról, de külföldről is. A rendezvény célja az, hogy bemutassák a város egyszerre korszerű és hagyományőrző képét. E jeles alkalommal két jelentős beruházás átadása történt meg, a kerékpárutat valamint a kibővített és felújított óvodát vehették birtokba Izsák polgárai. Majd a polgármester - aki a Magyar Lovas Szövetség alelnöke és az Európa-bajnokság rendezőbizottságának az elnöke is -hangsúlyozta, a városi napok fontos programja a nemzeti fogathajtó bajnokság izsáki fordulója. A kontinens verseny az eddigi szakmai munka megkoronázása, egész Izsák büszke lehet erre.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter átvéve a szót a polgármestertől és arra hívta fel a figyelmet, hogy Izsák fejlődő kisváros, mely saját hungarikummal – szőlőfajtával – büszkélkedhet. A hungarikumok összegyűjtésére külön figyelmet fordít a kormány, mert ebben van az a tudás, amelyet a magyarság felhalmozott az évszázadok során. Izsák büszke lehet arra, hogy nem csak jómódú, gyorsan fejlődő, de nemzeti értékekkel is rendelkeznek. A mostani Európa-bajnokság pedig erősíti a nemzeti lovas program célkitűzéseit, a fogathajtásról pedig elmondható, hogy a legmagyarabb sportág.

A három nap alatt igen sok program közül válogathattak az érdeklődők. Kiállítások szőlészeti borászati konferencia, koncertek, táncrendezvények, borutca, kirakodó vásár, különböző felvonulások várták a vendégeket.

(Forrás: baon.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép