Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 19. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Izsák város csúcsra járt
2013. szeptember 29.

Izsákon három napon át nagyon sok program várta a helyi lakosokat és a városba érkező vendégeket.

A Sárfehér Napok és a fogathajtó Európa-bajnokság elismertségét az is növelte, hogy a neves külföldi fogathajtó csapatokon kívül az ország jól ismert politikusai is megtisztelték Izsákot. A rendezvények egyszerre zajlottak a Kolon-tó melletti lovas pályán, illetve a belvárosban.

A Sárfehér Napok és a fogathajtó Európa-bajnokság elismertségét az is növelte, hogy a neves külföldi fogathajtó csapatokon kívül az ország jól ismert politikusai is megtisztelték Izsákot. A rendezvények egyszerre zajlottak a Kolon-tó melletti lovas pályán, illetve a belvárosban. A cikk a hirdetés után folytatódik A rendezvényre kiemelt figyelmet fordított a rendőrség is, a kiskőrösi rendőrkapitányt Mondok József polgármester köszöntötte rendezvénynyitó beszédében. Az izsáki programsorozat már csütörtökön elkezdődött a lovas verseny megnyitójával, a Sárfehér Napok hivatalos megnyitója szombat délután volt a nagyszínpadon, ahol a polgármester köszöntötte a vendégeket, a város közönségét és a politikusokat. Az utóbbiak között volt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Lezsák Sándor és Jakab István, az országgyűlés alelnökei, Budai Gyula államtitkár, Font Sándor országgyűlési képviselő és Rideg László, a megyei önkormányzat alelnöke is.

Mondok József polgármester hangsúlyozta, a közel 80 évre visszatekintő Sárfehér Napokra egyre többen érkeznek nem csak itthonról, de külföldről is. A rendezvény célja az, hogy bemutassák a város egyszerre korszerű és hagyományőrző képét. E jeles alkalommal két jelentős beruházás átadása történt meg, a kerékpárutat valamint a kibővített és felújított óvodát vehették birtokba Izsák polgárai. Majd a polgármester - aki a Magyar Lovas Szövetség alelnöke és az Európa-bajnokság rendezőbizottságának az elnöke is -hangsúlyozta, a városi napok fontos programja a nemzeti fogathajtó bajnokság izsáki fordulója. A kontinens verseny az eddigi szakmai munka megkoronázása, egész Izsák büszke lehet erre.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter átvéve a szót a polgármestertől és arra hívta fel a figyelmet, hogy Izsák fejlődő kisváros, mely saját hungarikummal – szőlőfajtával – büszkélkedhet. A hungarikumok összegyűjtésére külön figyelmet fordít a kormány, mert ebben van az a tudás, amelyet a magyarság felhalmozott az évszázadok során. Izsák büszke lehet arra, hogy nem csak jómódú, gyorsan fejlődő, de nemzeti értékekkel is rendelkeznek. A mostani Európa-bajnokság pedig erősíti a nemzeti lovas program célkitűzéseit, a fogathajtásról pedig elmondható, hogy a legmagyarabb sportág.

A három nap alatt igen sok program közül válogathattak az érdeklődők. Kiállítások szőlészeti borászati konferencia, koncertek, táncrendezvények, borutca, kirakodó vásár, különböző felvonulások várták a vendégeket.

(Forrás: baon.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Látogatás a XX. Félegyházi Libafesztiválon
2018. szeptember 8.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép