Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 15. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Iskola épül tanuszodával
2014. szeptember 29.

Sárfehér Napok, egyesfogathajtó-világbajnokság, szép, napos időjárás. Minden együtt volt ahhoz, hogy kellemesen érezze magát az, aki Izsákra látogatott a hétvégén.

A lovasvilág szerdától figyelt a kiskunsági településre, ahol 24 ország 78 fogathajtója mérte össze tudását. Ezzel párhuzamosan tartották a város nagy ünnepét, a Sárfehér Napokat – immár harmincadik alkalommal. A város centruma méltó helyet adott a látványos programsorozatnak, amelyet az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor nyitott meg szombat délután. A rendezvény talán legmeghatóbb programja, a bájos székely gyerekekből álló Szentegyházi Gyermek-filharmonikusok koncertje volt. A 138 tagú csoport Haáz Sándor karnagy vezetésével adott koncertet a nagyszínpadon szombat délután, majd a világbajnokság záró rendezvényén vasárnap.

„Szentegyháza itthon vagy!” – Lezsák Sándor így köszöntötte az erdélyi fellépőket, miután az énekkar zenekari kísérettel elénekelte a vendégsereggel a Himnuszt. A Országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy a helyi összefogás mindig csodákra képes, az izsákiak nem csak vonzó környezetet alakítottak ki a településen, de nagyszerű sportrendezvényt és városi ünnepet is szerveztek.

Mondok József polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Izsák presztízse jelentősen emelkedett az elmúlt években. Tavaly Európa-bajnokságot, most világbajnokságot rendezett a település. Teljesítették a régi öregek álmát, akik a 30-as években azért szervezték meg először a sárfehér ünnepet, hogy bemutatkozzanak a helyi termelők a világ előtt. Most itt van a világ négy kontinensről, s látja, hol tart a település. A polgármester szólt arról, hogy új beruházások keretében óvodát, művelődési házat újítottak fel, kerékpárút készült el, a munkák azonban nem álltak le. Hamarosan megkezdődik egy új iskola építése a tanuszodával együtt, illetve az ivóvízminőség-javító program keretében egészségesebb vízhez jut Izsák polgársága. A beruházások összege meghaladja a kétmilliárd forintot.

Iskola épül tanuszodával

Ezrek szórakoztak a Sárfehér Napokon és a világbajnokságon

A rendezvényen elismerő díjak is átadtak. Az idei díszpolgári címet Losonczi Mihály vállalkozó kapta, aki az helyi közösségi élet szereplőit évek óta támogatja.

A programsorozat részeként felavatták Szélesi József vincellér emléktábláját. A Vino étteremben megtartották a Hagyományos és Új nemesítésű Magyar Szőlőfajtákból Készült Borok és Pezsgők Országos Versenyét immár tizenharmadik alkalommal, melyre 90 nevezés érkezett. A versenyen 11 arany, 19 ezüst és 12 bronzhelyezést osztottak ki. A világbajnokság helyszínén este a Biczó Csárda nagyszabású partival szórakoztatta a közönséget, míg a nagyszínpadon szintén neves sztárok léptek fel. Tegnap befejeződött a világbajnokság, melynek a résztvevői felvonultak a városban délután és este zenés rendezvényekkel folytatódott a XXX. Sárfehér Napok programsorozata.

Barta Zsolt

(Forrás: BAON.hu)

 


 

Miért van szükség az olasz borimportra?

A Sárfehér Napok egyik rendezvénye volt a borászfórum, amely után a minisztériumot képviselő vendégek ellátogattak a hegyközséghez. Ott egy kötetlen beszélgetés során kitértek arra, hogy az olasz borimportra azért van szükség, mert kevés szőlő terem idehaza – mondta el lapunknak Kállai Gyula, a hegyközség elnöke. Aki erre csak annyit válaszolt, hogy ha tényleg olyan kevés termett, akkor miért olyan alacsony az ára a szőlőnek. Ha valamiből ugyanis kevés van, az nem olcsó, hanem drága.

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép