Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Információs Pont megnyitása Alsóörsön
2016. június 13.

Fontos küldetése lesz ennek az igényesen berendezett faháznak, nem más, mint a magyar termékek megismertetése és népszerűsítése – mondta Alsóörs polgármestere, Hebling Zsolt a községi strandon létesített Információs Pont átadása alkalmából.

Az új létesítmény felavatására június 10-én került sor V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Dr. Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Vörösmarty Éva megyei képviselőasszony, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnöke és mások jelenlétében. Hebling Zsolt elmondta, örül annak, hogy Alsóörs ismét élen jár a fejlődés útján, hiszen Veszprém után községünk a második település az országban, ahol a Szeresd a magyart Információs Pont és Vásár létrejött. A strand ideális helyszín, hiszen évente 130 ezer vendég fordul meg nálunk, lehetőséget nyerve értékeink, hungarikumaink megismerésére. Egyben köszönetet mondott azért a segítségért, amelyet a község ebben a vonatkozásban kapott.


Információs Pont megnyitása Alsóörsön

V. Németh Zsolt különleges helyszínnek nevezte a Balaton pannon tájba simuló, értékek sokaságát hordozó északi partját. Ez már maga is hungarikum – mondta. Hangsúlyozta nemzeti értékeink megismerésének szükségességét, a minőség szerepét, és azokat a módszereket, melyek révén a kulturdiplomácia összehangolható az üzleti érdekekkel. Ez azért is lényeges, mert a turisztikai piacon erősíti egymást a két tulajdonság. Alsóörsnek jók az esélyei, az értékpiramison jól egészítik ki egymást a hungarikumok és a megyei értékek. Most készül a hungarikum stratégia – folytatta az államtitkár, várjuk, hol tehetünk bátor lépéseket. A továbbiakban gratulált Alsóörs önkormányzatának és a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítványnak, bízva abban, hogy a jó példa követendő lesz országszerte.

Információs Pont megnyitása Alsóörsön

A továbbiakban Dr. Horváth Zsolt alapítványi elnök ismertette az eddigi tapasztalatokat. Veszprémben 2015 májusában nyílt meg kísérleti jelleggel az első pont, melynek nyolc hónap alatt ötezer látogatója volt. A pozitív visszajelzések hívták életre a folytatást, nem véletlen, hogy éppen a hungarikum mozgalomhoz elsők között csatlakozó Alsóörsön, ahol a permi vöröskő és a Balaton-felvidéki vert csipke már a megyei értéktár részét képezi, és ahol a környék egyik legszebb strandja várja vendégeit. A strandon pedig egy vadonatúj faház, ahol egyedi magyar termékek kaphatók. Jól megférnek itt egymás mellett a különféle ajándéktárgyak, könyvek, kiadványok, köztük egy szép összeállítás Veszprém megye értékeiről, kulturális információk, térképek túraútvonalakkal, valamint ékszerek, fűszerek, beleértve a székely termékeket, köztük a parajdi sókészítményeket és a havasi mézet is. Aki „vásárfiát” kíván hazavinni, többek között két különleges magyar kártyát talál: az egyiket büszkeségeink, feltalálóink arcmása díszíti, a másikon a magyar labdarúgás fénykorának sztárjaival találkozunk. Ez utóbbi pakliból természetesen nem hiányzik az aranycsapat csapatkapitánya, Puskás Ferenc sem, ám ő már messziről mosolyog ránk az információs pont kínálatának egyik pólójáról.

Összességében: az új létesítmény kiváltképp alkalmas arra, hogy összefoglalja a tudnivalókat és nyújtson információt minden vonatkozásban, teremtsen vásárlási lehetőséget, miközben népszerűsíti értékeinket, kultúránkat, termékeinket, mindazt a szeretnivalót, ami magyar.

(Forrás: www.alsoors.hu, Kovács Piroska, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép