Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
IKON: Mint a fej nélküli csirkék
2017. szeptember 24.

Hétfőn volt szerencsém élőben meghallgatni Orbán Viktor miniszterelnök beszámolóját, valamint az arra adott ellenzéki pártok reagálását. Nemsokára újra választanunk kell, így igencsak fontos látnunk, hogy milyen a választéka a jelenlegi magyar politikai elitnek. Nos, a kirohanásaikat hallgatva arra jutottam, hogy jelenleg úgy viselkednek az ellenzéki pártok vezetői, politikusai, mint a fejetlen csirkék a tyúkudvarban.

Kezdjük Vona Gáborral a valaha sokkal szebb jövőt is látott jobbikos pártvezérrel. Nem tudom, hogy az ötperces időkorlát, vagy csak a kezdeti idegösszeroppanás miatt adta-e úgy elő a felszólását a pártvezér, mint egy LSD-től felpörgött Duracell nyuszi, amit nem lehet kikapcsolni, de az tény, hogy úgy felspannolta magát, hogy komolyan aggódtam az egészségéért. Nem mintha azért akartam volna legalább egy kicsit lehalkítani, mert kellemetlen lett volna, amiket mondott. Az volt kellemetlen, ahogy mondta. Az még hagyján, hogy szert tett egy varázsgömbre és képes volt a jövőbe és önmagát pedig a miniszterelnöki székbe látni. Lottósorsolás előtt egyszer kölcsön szeretném kérni ezt a varázsgömböt, de úgy is jó lesz, ha megmondják, hol lehet ilyet beszerezni. A felszólalása nem szólt másról, mint egy kétségbeesett, hisztis harciegér vagdalkozásairól, akinek jobb híján nem maradt más, mint a személyeskedés és a fenyegetőzés. Ez nemhogy kormányfőhöz, de emberhez is méltatlan kirohanás volt.

Utána következett Tóth Bertalan, aki olyan sokat tett már az országért és annyira ismert politikus, hogy a cikk írása előtt utána kellett néznem, hogy ki is ő, mert nemhogy a felszólalásának tartalmát, de őt magát is elfelejtettem. Egy fontos dolog volt csupán, ami reménnyel töltött el, hogy ők legalább végre ennyi idő után eljutottak odáig, hogy kerítés meg kvóta. (Velük ellentétben ez az LMP-nek még mindig nem sikerült.) Viszont megdöbbenve hallottam, hogy a népszavazást elvesztette a kormánypárt 5:3 arányban. Bevallom őszintén, hogy nem vagyok jó matekos, sőt nagyon messze vagyok a jótól, de úgy látom Tóth képviselőúrnak még nálam is nehezebben megy a számolás. Mondjuk az is lehet, hogy értelmezési problémái vannak, nem tudom, de az tény, hogy némi zavart érzek az erőben, amikor  3 362 224 nem kontra  56 163 igen vereséget jelent. Azt se nagyon értem, hogyan kerülnek ide azok az emberek, akik nem mentek el szavazni. Demokráciában én úgy tudom, hogy a többség dönt, aki pedig nem élt a szavazati jogával, az úgy döntött, hogy rábízza másokra magát. Viszont azért kicsit megnyugodhatnak a baloldaliak, hiszen legalább 56.000 szavazójuk már biztosan lesz, csak majd számolják ki, melyik alakulatra, mennyi fog jutni. Ha pedig ezen végül túlleszünk, szeretném hallani azt a beszédet, amiben elmondják, hogy ez mekkora győzelem volt. Abba meg már tényleg bele se merek menni, hogy milyen ambivalens dolog az elszámoltatás szót meghallani egy szocialista képviselő szájából.

Végül meghallgathattuk Szél Bernadettet, a „legnagyobb” ellenzéki erő vezetőjét, akik ugyan 2014-ben éppenhogy bejutottak a parlamentbe (jójó, tudjuk, csúnya választási rendszer, pfúj!), de 2018-ban új fordulatot vizionál, már-már meg is nyerte a választásokat (teszem hozzá ugyanabban a választási rendszerben). Az LMP lebont mindent, ami lebontható (meg azt is, ami nem) és lerázza magáról az elmúlt 30 évet. Mondjuk ezt nem teljesen értettem, hiszen az elmúlt 30 évből Szél Bernadett is része már a politikai elitnek olyan 7 éve, tehát akkor most magát is lerázza magáról? Mondjuk, ezt megnézném. Nőként, én is híve vagyok annak, hogy hölgyek is jelen legyenek a politikai életben, de hangsúlyozom, hogy hölgyek legyenek ott. Olyanok, akik céltudatosak, kemények, mértékletesek, empatikusak, értelmesek és méltóságteljesek. Nos, ebből egy tulajdonság sem volt igaz Szél Bernadettre. Inkább mindent megtestesített, ami miatt annyira negatív a megítélése a nők politikai szereplésének. A sértődött pofavágás, vállvonogatás, szemforgatás és sipítozás aranyos egy kétéves kislánytól, de korántsem vonzó és elfogadható egy felnőtt nőtől. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy nem ártana, ha legalább azzal tisztában lenne, hogy a saját képviselői mit nyilatkoznak, ha már ő vezeti ezt a maroknyi, mindenkit leváltani kívánó seregecskét.

Nos, mit is mondhatnék ezek után? Először is azt, hogy az ellenzéknek még mindig nem sikerült kimásznia az önmaguk által ásott gödörből. Nemhogy kimászni nem képesek, hanem ehelyett folyamatosan ássák magukat még lejjebb. Pedig sokkal jobb lenne, ha egy, a magyarok érdekeit, alapeszméit és értékeit szem előtt tartó ellenzék csatlakozna már ehhez a bagázshoz, mert ez így nagyon szánalmas és félelmetes képet mutat. Azért mondom, hogy félelmetes, mert minden hatalomnak szüksége van kontrollra, illetve minden országnak szüksége van a hazáját szolgáló pártokra. Pártok ugyan vannak, diktatúrához képest igencsak szép számmal bukkannak elő folyamatosan, ugyanakkor Magyarországot szolgáló, elkötelezett ellenzék nincsen. Másokat szolgáló van, ez tény, nem is deríti fel a szívemet. Éppen ezért, a nemzettől mentes ellenzék még mindig inkább arra emlékeztet engem, ahogyan a fej nélküli csirke rohangál az udvarban. Csak az a baj, hogy ezeknek az alakulatoknak nemcsak fejük, de már szívük sincsen, ellenben rohangászni és mindennek nekimenni még tudnak.

Nagy Dóra
az IKON elnöke

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép