Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Hungarikum ünnep Veszprémben
2015. április 15.

A Pannon Értékteremtők és Hagyományőrzők Közössége Egyesület egész napos Hungarikum ünnepet szervez Veszprém belvárosában 2015. április 18-án. A helyi értékek vásárának és a nemzeti értékek kiállításának a Szent Imre tér ad otthont.

Már 10 órától a csendes Szent Imre tér bemutató- és vendégfogadó térré változik, bemutatkoznak a térség alkotói, a míves herenditől elkezdve a háziasszonyokig. Történik mindez a kiváló eredet minőség garanciájával, hiszen a kiállítás- és vásár látogatóit, vásárlóit a „Vidék Minősége Védjegy” program biztosítja. A Pannon Értékteremtők és Hagyományőrzők Közössége Egyesület rendezvénye bemutatkozási lehetőséget nyújt a Veszprém és vonzáskörzete helyi termelői- és őstermelői, értékteremtői számára. A programok között szerepel gasztronómiai bemutató, népművészeti és kézműves vásárral egybekötött kiállítás. A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány szervezésében bemutatót tartanak a Somlói Borút Egyesület borászai, a Csalló pálinka Manufaktúra képviselői, továbbá a helyszínen a látogatók megkóstolhatják a Petendi Pálinkaház italait. Továbbá, solymászati bemutató keretében a látogatók megismerkedhetnek a nemzetünket Kárpát-medencei honfoglalástól elkísérő madarunkkal is.

Hungarikum ünnep Veszprémben

Az előzetesen tartott sajtótájékoztatón Dr. Horváth Zsolt, - a rendezvény megálmodója – elmondta, hogy ezen az értékek találkozója kiállításon délután 15 órától a Zagyva Banda kíséretével kezdődő „Az én lábam kijárja” táncgála műsorban 25 csoport, közel 300 taggal lép a színpadra, megmutatva, hogy a környék nem csak alkotásban és értékteremtésben élenjáró, hanem a mulatatásban és szórakoztatásban is jeleskednek, a kis elsősöktől a felnőttekig egyaránt. A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke arról is beszámolt, hogy a programon egész nap üzemel a „Hungarikum Info Pont”, ahol ingyenesen terjeszthető szórólapokon és kiadványokon ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Hungarikumok Gyűjteménye és a Veszprém Megyei- valamint a Városi Értéktár elemeivel, amely ismereteket megméretethetik a Hungarikum-TOTO-n, a legügyesebbek ajándékokat nyernek. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. mesterfestői és a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület művészei bemutatójukkal teszik színesebbé a programot.

A program is csatlakozik a Kárpátaljai magyarok megsegítéséhez és a szervezők felajánlásra várnak házi süteményeket, amelyek kóstoltatása fejében összegyűlt pénzadományt a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület oszt szét a rászoruló nemzet testvéreink között.

/mm/

A rendezvény plakátjának megtekintéséhez kattintson ide!

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép