Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. június 25. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Hungarikum nap a Sziget fesztiválon
2014. augusztus 15.

Hungarikum napot tartott csütörtökön Budapesten a Sziget Fesztiválköztársaság Civil Szigetén a Földművelésügyi Minisztérium (FM), hogy felhívja a belföldi és külföldi fiatalok figyelmét a magyar nemzeti értékekre - mondta az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

V. Németh Zsolt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Közép-Európa legnagyobb fesztiválja nagyon fontos a minisztérium számára, mivel egy alapvetően befogadó, kultúrák iránt érzékeny közeggel lehet megismertetni a magyar nemzeti értékeket, kiváló minőségű ételeket és italokat, csodálatos természeti környezetünket, és nem utolsó sorban kulturális örökségünket. Az országimázs-építő eseményen egyebek mellett busótánccal hívják fel a szigetlakók figyelmét a hungarikumokra, például a csabai kolbászra - tette hozzá.

Hungarikum nap a Sziget fesztiválon

Szakáli István Loránd, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a hungarikumok dokumentálása és védelme nemcsak hagyományaink megőrzésére szolgál, hanem külgazdasági, turisztikai és kultúrdiplomáciai haszonnal is jár, ebben pedig kiemelt szerepet szán az állam a fiatal generációnak.

Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) főigazgatója beszámolt arról, hogy az intézet az agrárszakképzésben tanulók számára pályáz külföldi szakmai gyakorlatokra, remélve, hogy egyre több fiatal gazdálkodó lesz Magyarországon. A főigazgató az MTI kérdésére elmondta: a NAKVI és a kormány igyekszik egyre több lehetőséget teremteni a fiatal gazdák számára azért, hogy a nemzetközi tanulmányaik végeztével itthon folytassák gazdálkodó tevékenységüket, tovább növelve a magyar gazdaság értékét.

Hungarikum nap a Sziget fesztiválon

A 2014-2020 közötti uniós ciklusban kiemelt programként indul majd a Fiatal Gazda Induló támogatás: az indulási támogatás mellett, arra is kapnak pénzt a negyven év alattiak, hogy fejlesszék a gazdaságukat. A NAKVI azt reméli, hogy a jövőben több pénz jut a nemzetközi és ifjúsági projektekre.

Magyarországon 4000 fiatal gazda van, azonban a NAKVI jelentős növekedésére számít, mivel az intézet számításai szerint a következő 7 évben 60-70 milliárd forint áll majd rendelkezésre csak a fiatal gazdák támogatására. Az elképzelések megvalósításában segít a földtörvény, a támogatás- és a pályázati politika is - mondta a főigazgató.

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu/MTI/Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)

Fotó: Pelsőczy Csaba

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
XXIV. Országos Polgárőr Nap és VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle
2018. június 23.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép