Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 19. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Hungarikum Fotókiállítás Beregszász, 2015.08.07.
2015. augusztus 8.

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő Beregszászra látogatott, és köszöntővel nyitotta meg a Hungarikumok Fotókiállítást.

Elmondta: Az itt látható kiállítás, a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior Alkotó Csoportjának művei. Ezért öröm látni, hogy az alkotócsoport nagy mesterségbeli tudással és különleges látásmóddal bíró tagjai azonosulni tudtak egy-egy nemzeti kincsünkkel a maga teljes mélységében.

Hungarikum Fotókiállítás Beregszász, 2015.08.07.

Ezek a fotók elgondolkodtatóan tükrőzik a Mohácsi busójáráson fellobbanó télűző tüzet, akár azt is, amikor a tokaji szőlőtövekről felszálló párát örökítik meg vagy épp a Duna pesti partjának nyugodt kompozícióját rendezi keretbe vagy a szóda bemutatásához találnak egy új , dinamikus nézőpontot. Ezért köszönöm a kiállító fotóművészeknek, amiért ilyen látványos módon formába öntötték a nagy gonddal összeállított nemzeti lajstromot és színekkel, fényekkel mutatták meg, mi mindenre vagyunk büszkék.

A kép, a fotó nem pusztán illusztráció, hanem egy olyan látvány, amely további gondolatokra sarkall, tovább fűzi a gondolatláncszemet. Ezek a fotók nem öncélú ábrázolása a hungarikumoknak, hanem fontos célja a magyar kultúra, a hagyományok népszerű megjelenítésének.

Köszönöm az alkotóknak, hogy beregszászi kiállításukon is a magyar értékpiramisaink csúcsa felé fordították figyelmüket.

Hungarikum Fotókiállítás Beregszász, 2015.08.07.

 

Az MTI az alábbi hírt közölte:

A nemzeti értékeknek és hungarikumoknak szentelt kétnapos rendezvénysorozat kezdődött pénteken Beregszászon Nemzeti Érték Fesztivál címmel.

A programsorozat ökumenikus istentisztelettel indult a beregszászi református templomban, majd a Hungarikumok című fotókiállítás megnyitásával folytatódott a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

A tárlatot megnyitó beszédében V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár rámutatott: a kiállítás célja az, hogy a kárpátaljai magyar közösség tagjai a nemzethez való kötődés aspektusából szemléljék a hungarikumokat, hiszen azok – megjelenési formájuktól függetlenül – ezer szállal kötődnek a magyarsághoz.

Hozzátette: a határon túl eddig összegyűjtött 106 nemzeti értékből hat Kárpátaljáról származik, köztük a beregi szőttes, a vereckei honfoglalási emlékmű és egy archaikus ima. "Ezek és a többi érték feltárásával, összegyűjtésével kapcsolatos munka összekovácsolja, megerősíti a helyi közösségeket, szorosabbá fűzi kapcsolataikat a nemzet egészével" – fogalmazott az államtitkár.

A Nemzeti Érték Fesztivál keretében tematikus tudományos konferenciát tartottak a magyar főiskolán, este pedig a beregszászi színház társulata a Zelei Miklós dokumentumregénye nyomán készült Zoltán újratemetve című darabot adták elő a Kárpátalja Megyei Magyar Drámai Színházban.

Szombaton a fesztivál programja a beregszászi szabadtéri színházban folytatódott kézműves utcával, kárpátaljai magyar gazdák termékeinek a bemutatójával és vásárával, gyermekműsorokkal, este népzenei koncerttel, amelynek keretében - kárpátaljai magyar együtteseken kívül - fellép a Veszpém-Bakony Táncegyüttes és Pál István Szalonna is a zenekarával.

(Forrás: MTI)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép