Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 20. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Honismeret - A Fehér Barát

Lukácsi Zoltánnak, Győr-Szigeti plébánosnak Szent László, a vízfakasztó című gazdagító tanulmánya a

 

HONISMERET

 

ez évi ötödik számában jelent meg. Az összegzésből idézünk: „…a nép tiszteletének és szeretetének egyértelmű jele a Szent Lászlónak tulajdonított sokféle csoda. (…) A király ezen tettének hite a nép körében jóval több annál, hogy ő emberei fizikai szükségleteire is tekintettel volt. A történet lényege, hogy az emberek testét és lelkét egyaránt megerősítő, különleges személy volt, aki a testi és lelki szárazságban élő népét az élő víz bőséges forrásával erősítette meg, alattvalóit egyaránt tette erős vitézzé és erős lelkű kereszténnyé, hogy Illyés Gyula szavaival: ne csak a kopjavetésben, hanem a keresztvetésben is élen járjanak. Az ő szikla hite fakasztott a sziklából vizet, a szikla pedig Krisztus volt. Ez az erősség adott erőt és kapaszkodót (s adjon ma is) a magyar népnek viharos történelme során!”

A Magyar Pálos Rend hivatalos lapjában,

 

A FEHÉR BARÁT

 

ez évi őszi számában P. Bátor Botond írja: „…olyanok vagyunk, mint a fa, amely tele van élettel és a teremtés rendjében az eső, napsütés hatására termést hoz. A növekedést az Isten adja. Remélhetőleg ez a növekedés nem csak átvitt értelemben, hanem valóságosan is látható lesz majd kolostoraink körül most, amikor ugyan hivatásban sajnos nem gyarapodtunk, de egy újabb jövő, számtalan fejlesztés előtt állunk.

S akkor lássunk ismét a gyümölcsöket, a teljesség igénye nélkül: kolostorainkban és azok körül folyamatosan szépülő környezetünk, a valamikor elindított, fába ojtott hajtás, a Fogadó Központ a Sziklatemplomban, több állandó és néhány ideiglenes kisebb kiállítás a pálosokról, valamint az új, erdélyi alapítás. A fába oltott nemes ágként megjelenő – a zarándok- és turistaszervezők által létrehozott – Pálos 70 zarándoklat és teljesítménytúra vagy a vonatos és egyéb zarándoklatok is tovább folytatódnak. Madarak és bogarak, rovarok nélkül nem lehet szép a természet, így az ágainkra szálló motorzúgások kisebb nagyobb raja, a Motorkerékpálosok és a hozzájuk csatlakozó motoros barátaink sora szépen beleilleszkedik az összképbe, ahol megint csak sok gyümölcs termett.”

K. R.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép