Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 12. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Hogyan segíthetsz?
2016. július 7.

A felénk nyújtott kezek nélkül a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nem lehetne a szeretet, az összefogás és a remény élő és éltető szimbóluma.

„A Szent Ferenc Alapítvány keretében nagyon sokan szövetséget kötöttünk szeretetből, bizalommal az élet szolgálatára. Isten kegyelmét szüntelenül érezzük, mert újabb és újabb feladatot bízott ránk, és mindig küldött társakat is, anyagi segítséget is, hogy az élet szolgálatát eredményesen tudjuk végezni.” (Csaba testvér)

Szeretettel és köszönettel fogadjuk a felénk nyújtott kezeket. A jószándékú emberek imájukkal, a szabadidejük odaajándékozásával, gyermekek befogadásával, anyagi hozzájárulásukkal segítik otthonainkat. Nélkülük Déva nem lehetne a szeretet, az összefogás és a remény élő és éltető szimbóluma.

Hogyan segíthetsz?

A mai időben felgyorsult az információáramlás. Az utóbbi időben – azt lehet mondani – Csaba testvér a TV-ben, az újságokban, szinte mindenütt jelen van. Kicsit azonban hamis lehet a kép: a sokszor, sok helyen „jelen levés” még nem jelenti a segítség megjelenését.

Az a tapasztalatunk, ha Te személyesen nem állsz mellé, ha Te személyesen nem fektetsz bele energiáidból, ha Te személyesen nem segítesz, semmi sem megy tovább. Gyere, állj mellénk, próbáljuk együtt: türelemmel, szeretettel, reménnyel a szívünkben.

Imával: Hihetetlen erővel képes összefogni minden jó szándékú embert az ima ereje. Egymásba kapcsol, erőt ad, az Istenhez emel. Déván és környékén számtalan emberi ésszel, képzelőerővel, tapasztalattal el nem gondolható módon valósulnak meg a megvalósíthatatlan dolgok. A csoda itt hétköznapi módon létezik, jelen van és működik. Sokszor csak ez segít! Imádkozz érte!

Az időd odaajándékozásával: Csaba testvér gyakran mondogatja nekünk; jó lenne, ha a fiataljaink, az anyaországi testvéreink eljönnének és adnának nekünk az életükből, egy hetet, egy hónapot, egy évet …  Hihetetlen nagy szükség van munkás kezekre, a gyermekek ölelgetésére, simogatására, a beszélgetésekre, a nevelőszülők időleges tehermentesítésére… Néhány heti ottléttel is nagyon nagy terhet vehetsz le a hátukról. (Az önkéntességgel kapcsolatosan bővebben lásd az alapítvány honlapjának Önkéntesség menüpontját.)

Hogyan segíthetsz?

Anyagi segítséggel: Itt elsősorban pénzre gondolunk, hiszen ruhát, egyebet gyakran küldenek. A pénzzel jól lehet gazdálkodni és szintén hihetetlen nagy szükség van rá. A gyermekek megmentéséhez minimális pénzre van szükség, kb. havi 10-15 ezer Ft-ra. Ennek a felére van csak anyagi fedezet. A többit Csaba testvérnek kell „összekoldulnia”. Az élelmiszer, kenyér, stb. árak gyakran magasabbak, mint idehaza.

Számlaszámunk MKB 10300002-20145639-00003285

(Az adományozással kapcsolatban lásd bővebben az alapítvány honlapjának Adományok menüpontját.)

Keresztszülői programba való bekapcsolódással: A mindennapi életünkben mind a mai napig él az az ősi, szép szokás miszerint a keresztelési szertartáson a keresztszülők önként felajánlják és felvállalják, hogy – ha az édesapával és édesanyával valamilyen rendkívüli dolog történne és azontúl képtelenek lennének ellátni szülői feladatukat – Ők lépnek az édes szülők helyére és vállalják a kisgyermek felnövekedésének gondjait. Ennek a szép kapcsolatnak mintájára indítottuk el  Csaba testvér által fenntartott gyermekvédelmi intézetekben nevelkedő gyermekek és az őket személyesen támogatni szándékozók között– egy ún. fogadott keresztszülői kapcsolatot. (A keresztszülőséggel kapcsolatosan bővebben lásd az alapítvány honlapjának Keresztszülői program menüpontját.)

Déva-Vár-Kör: A Déva-Vár-Kör egy rendszeres találkozó Budapesten a Dévai Szent Ferenc Alapítvány barátainak, önkénteseinek, támogatóinak, segítőinek és mindenkinek, aki érdeklődik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkája és a gyermekek iránt. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretné az Alapítványt önkéntes munkával támogatni vagy szívesen ismerkedik meg közelebbről az Alapítvány életével.

Ez a találkozó lehetőség arra is, hogy az Alapítvány segítői, támogatói, önkéntesei, barátai egymással is tudjanak találkozni, élményeiket, tapasztalataikat megosztani, és nem utolsó sorban lelkiekben is közösen megerősödni.  Közös imádság után mesélünk az alapítvány életének aktualitásairól és minden alkalomra lehetőség szerint vendéget is hívunk.

(A Déva Vár Kör találkozókat Budapesten az Alapítvány Ferenciek terén, a Kárpáti udvarban lévő, irodájában, a „Jóhírodában” tartjuk, havi rendszerességgel.)

(Forrás: SzentFerencAlapítvány.org)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép