Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szabolcs Attila
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2017. április 27. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A Rendszerváltó Filmszemle eredménye
2017. április 27.

A Lakitelek Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI), és a Dunaversitas Egyesület idén először Rendszerváltó Filmszemlét hirdetett. A Szemlének 2017. április 25 és 27 között, a Lakitelek Népfőiskola adott otthont, melyre korkép, portré, film és társadalomtudomány: oral history/elbeszélt történelem kategóriákban lehetett nevezni.

Megkezdődött a Rendszerváltó Filmszemle döntője
2017. április 25.

Van miből okulnunk, van miből tanulnunk – fogalmazott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett első Rendszerváltó Filmszemle megnyitóján.

Ránk simuló múlt - Kitették a szűröket a Vasi Skanzenben
2017. április 24.

A régi paraszti hagyomány szerint annak a legénynek tették ki a szűrét a tornácra, akit nem szívesen láttak háztűznézőben. Rátéttel és hímzéssel díszített ruhadarabokból, a történeti Vas megyéből származó cifraszűrökből, köztük Szilágyi Irén népi iparművész munkáiból nyílt kiállítás vasárnap délután a kerített ház udvarában.

Az Öreghegytől Schneebergig című könyv bemutatója
2017. április 23.

2017. április 25-én 17 órakor kerül bemutatásra Deák Ernő történész, a Bécsi Naplő főszerkesztőjének Az Öreghegytől Schneebergig című könyve Budapesten, a Magyarság Házában. A könyvet méltatja: dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Lóránt Károly: A nyitott társadalom barátai
2017. április 22.

„Mi a nyitott társadalom? Röviden, nyitottnak nevezünk egy társadalmat, ha az pluralista, ha tiszteli és óvja tagjainak autonómiáját, és ha a kritika szelleme hatja át.” Pluralizmuson az együtt élő hitek, világnézetek, életfelfogások, kultúrák szabad sokféleségét értjük.

Megrendezték a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő nemzeti elődöntőjét
2017. április 21.

A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására pályázatot írt ki. A pályázat egyik kötelező eleme egy vetélkedő megszervezése volt, amelyet minden megye és minden résztvevő határon túli terület külön valósított meg azzal a céllal, hogy a fiatalokat bevonja a hungarikumok megőrzésébe, gyűjtésébe, megismerésébe.

Kerti István: Támogató, segítő rendőrség legyen a kecskeméti
2017. április 20.

"Kecskemét közbiztonsága a rendőr szemével" címmel rendezett pódium-beszélgetést a Nemzeti Fórum Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata csütörtök este. A Piarista Gimnázium dísztermében tartott program vendége Kerti István rendőr alezredes, Kecskemét rendőrkapitánya volt.

Tavaszi szél vizet áraszt – rokon nyelveken
2017. április 20.

A Lakitelek Népfőiskola kihelyezett tagozataként a budai Szent Imre Gimnáziumban tavaly kedvezményes nyelvi és országismereti tanfolyam indult azeri, belorusz, grúz, kazah, türkmén, üzbég nyelvekből. Április 12-én a Polgárok Házában a keleti nyitás politikája kulturális szegmensének fontosságát hangsúlyozta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke és Dr. Horváth Béla, a Kölcsey Kör vezetője.

Az acélváros végnapjainak látlelete
2017. április 20.

Bemutatták a diósgyőri Lenin Kohászati Művek felszámolásáról szóló kötetet. A rendszerváltozás gazdaság- és iparpolitikájának az egyik legelrettentőbb példája az üzem sorsa, amely az ország egyik alapvető ipari bázisa volt, majd húszéves ide-oda hánykolódás után végül teljes egészében felszámolták.

Fenyegetett helyzetben az európai kereszténység
2017. április 20.

A magyar kultúra napján felhívást tettek közzé, hogy a Magyarok Nagyasszonya-szobrot a felvidéki Királyfiakarcsán felállítsák. A megvalósítás érdekében szoborbizottságot hozott létre a Bethlen Gábor Alapítvány, a felvidéki Szövetség a Közös Célokért társulás, és a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás. A szoborbizottság április 12-én, a Felvidékről kitelepítettek emléknapján, Lezsák Sándor parlamenti irodájában ismertette az eddigi eredményeket.

Következő oldal
Kereső
OK

Képtár
Rendszerváltó Filmszemle döntő megnyitója
2017. április 25.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Kárpáti Gyurika, a legenda

Budapest, Polgárok Háza
2017. május 17. 18.00

Az Öreghegytől Schneebergig című könyv bemutatója

Budapest, Magyarság Háza
2017. április 25. 17.00

Kölcsey Kör: Kecskemét közbiztonsága "a rendőr szemével"

Kecskemét, Piarista Gimnázium díszterme
2017. április 20. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Magyar Nemzet

Magyar Hírlap

HírTV

Echo TV

Heti Válasz

Demokrata

 


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép