Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 18. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Herman Ottó Intézet 1. éves évfordulójának ünnepsége
2016. július 8.

Csak együtt tudjuk előmozdítani hazánk fejlődését, csak közös munkánk eredményeként teremthetünk olyan jövőképet a magyar családoknak és gyermekeinknek, amelyre az idő múltával is büszkék lehetünk.

Ezt mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Herman Ottó Intézet második ütemű beruházásának átadó ünnepségén.

Herman Ottó Intézet 1. éves évfordulójának ünnepsége

Fazekas Sándor köszöntőjében emlékeztetett, két háttérintézmény, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet és a Nemzeti Környezetügyi Intézet gördülékeny összeolvadásával létrejött Herman Ottó Intézet, mely egy éve, eredményesen működik. Az Intézet bővülő feladatköre miatt új épülettel is gazdagodott, amely nem csupán a rendezvények kiváló helyszíne, korszerű irodáival a munkatársak elhelyezését is biztosítja.

Fazekas Sándor közölte: a beruházásokat az intézet – a fenntartó Földművelésügyi Minisztérium segítségével – saját finanszírozásból valósította meg. Az épület felújítása két ütemben zajlott. Az első ütemben a Herman Ottó Konferencia Központ kialakítása több mint a 178 millió forintba került. A közel háromszáz fő befogadására alkalmas konferenciaterem már jelenleg is több szakmai rendezvénynek, konferenciának ad helyet – emelte ki beszédében a miniszter, aki arról is szólt, hogy a második ütemben az irodahelyiségek megvalósítására közel 90 millió forintot fordítottak. Az új helyiségek, otthonos, modern környezetet teremtenek a megnövekedett létszámú munkatársak megfelelő elhelyezéséhez.

Herman Ottó Intézet 1. éves évfordulójának ünnepsége

Az elkészült beruházás egy újabb lehetőség a folyamatos fejlődésre és a hatékony szakmai feladatellátás elősegítésére, mostantól minden rendelkezésre áll, ami az eredményes munkát segíti.

Fazekas Sándor arról is beszélt, hogy földművelésügyi tárca háttérintézményének kiemelt feladata a közösségi, kulturális és gazdasági fejlesztések mellett természeti értékeink megőrzése, az agrárszakképzés gondozása és a szakpolitikai döntések tudományos megalapozása.

Fazekas Sándor méltatta az intézet, Herman Ottó sokirányú munkásságához méltó tevékenységét, valamint azokat a tudományos, szakmai és szemléletformáló kiadványokat, amelyek gondozásukban az emberek tájékoztatást szolgálják.

Herman Ottó Intézet 1. éves évfordulójának ünnepsége

Az intézet szakmai tevékenysége lefedi az aktuális környezeti problémák megoldására irányuló feladatokat, azt bizonyítva, hogy Magyarország Kormánya kiemelten támogatja a környezetvédelemre és fenntarthatóságra való törekvés elvét – hangsúlyozta Fazekas Sándor.

A Herman Ottó Intézet igazgatója köszöntőjében a hermani örökség ápolásáról, a kitartás és céltudatosság jelentőségéről beszélt. A mai napon a családbarát munkahelyként jegyzett intézetben a miniszter és az igazgató közösen adta át azt az új baba-mama szobát és a gyermekeknek készített játszóteret, amely az intézet munkatársainak 2/3-t alkotó hölgyek számára teremt otthonosabb, családbarát környezetet.

(Forrás: FM Sajtóiroda, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép