Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 19. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Három település új református tiszteletesét iktatták be szombaton
2015. április 20.

Lakitelek ötödik lelkipásztorát iktatták be szombaton. Kókai Géza Tiszakécskéről érkezett és látja el a szolgálatot Lakiteleken, Nyárlőrincen és Tiszaalpáron.

 

Nem sűrűn iktatnak be lelkészt a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközségben. Amióta 1927-ben megépítették a lakiteleki templomot, azóta mindössze négy tiszteletes: Lengyel Pál, Bérczes Lajos, Hegedűs Béla és Szabó Tamás szolgálta a híveket. Szombaton az ötödiket, Kókai Gézát iktatták be. Mintegy harminc református pap és a három település hívei előtt iktatta be tisztségébe Hegedűs Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese Kókai Gézát a Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközség megválasztott lelkipásztorát. Igét is az esperes hirdetett.

Az ünnepi istentisztelet után a presbitérium tagjai palásttal lepték meg, amit Csikós Mihály gondnok adott át Kókai Gézának. A jelenlévő lelkipásztorok egy-egy bibliai igével áldották meg a beiktatott lelkipásztort. Szabó Tamás nyugállományba vonult tiszteletes, aki közel huszonöt éven keresztül szolgálta a három település református híveit, látta el útravalóval utódját.

Ezt követően Zobokiné Kiss Anita Lakitelek, majd Pénzváltó István Nyárlőrinc és dr. Vancsura István Tiszaalpár polgármestere köszöntöttek Kókai Gézát, csak úgy, mint Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője. A katolikus hívők nevében Bagi Ferenc plébános szólt a lelkészhez.

Az új tiszteletes megköszönte elődjének a szavait és azt, hogy átadta a gyülekezetet. A tiszakécskei református hívőknek azt köszönte meg, hogy elindították a hit útján. Kedves mondatokkal szólt a gyülekezet tagjaihoz is, hogy mind a három településen szeretettel fogadták.

Három település új református tiszteletesét iktatták be szombaton

Hegedűs Béla szerint egy esperes számára felemelő érzés az, ha egy lelkipásztort iktathat be. Még inkább felemelő olyan lelkipásztort beiktatni, aki ott nőtt fel mellette, és olyan helyre kerül, ahol ő már szolgált harminckét évvel ezelőtt. Azt kérte, hogy a harangok hívó szavára, amire Isten hívja a gyülekezetet, minél többen menjenek el, mert akkor lesz értéke, értelme, és áldása a lelkipásztor beiktatásának és szolgálatának, ha a templomban ott vannak azok, akik hallgatják Isten igéjét. Addig szolgálja Kókai Géza a gyülekezetet, míg a szolgálata ide szólítja. Nem az évek és évtizedek számítanak, hanem az a hűség, amelyben a lelkipásztor és a gyülekezet együtt vesz részt – hangsúlyozta.

Szentirmay Tamás

(Forrás: BAON.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép