Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Harminc éve lett ismét város Vasvár
2016. november 14.

Újjáavatásának harmincadik évfordulójára emlékezett Vasvár. Nemcsak vissza, előre is tekintettek az ünneplők a Hegyhát központjában. A helyi gazdasági élet szereplőit, kulturális, oktatási és szociális intézmények civil szervezetek vezetőit, a járási és a megyei közigazgatás képviselőit, térségi települések és a vasi városok polgármestereit, valamint Vasvár kitüntetettjeit, díszpolgárait, köztük Schmittné Makray Katalin köztársasági elnöknét hívták meg a jubileumi ünnepségre.

Tóth Balázs polgármester ünnepi beszédében sorra vette, hogy az elmúlt harminc évben milyen infrastrukturális fejlesztések történtek a városban. Arról is beszélt, hogy az épületek ugyan szépek, de azokba a vasváriak hoznak életet.

Harminc éve lett ismét város Vasvár

Harangozó Bertalan kormánymegbízott Vasvár történelmi múltját idézte, ami nem harminc, hanem ezerévnyi távlatoktól jogosította fel a települést az ismét visszakapott városi rangra 1986-ban.

A történelmi gyökerek miatt tiszteletbeli megyeszékhelynek tekintem máig a várost - fogalmazott.

A kormánymegbízott és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is oklevelet hozott az egykori megyeszékhelynek.

Az 1986-ban visszakapott városi cím nem csak az évszázados történelmi múlt jóvátétele volt, hanem egyben új lehetőséget jelentett. Nem csak a múltnak, hanem a jövőnek szólt emelte ki a városi rang visszanyerésének értékét V. Németh Zsolt államtitkár, aki 16 éven át állt a város élén.

Harminc éve lett ismét város Vasvár

A várossá válásra Vasvár igazi városiasodással válaszolt, infrastrukturális, kulturális és társadalmi értelemben is. Az elmúlt 30 év alatt teljesen kiépült ivóvíz-, gáz- és csatornahálózata, intézményrendszer tekintetében pedig a nagyobb városokhoz is felért rendőrkapitányságával, s földhivatalával. Felpezsdült kulturális élete is, messze híres egyesületek és művészeti csoportok alakultak és színesítették a város napjait. Nem véletlenül lett 2006-ban Vasvár a Kultúra Magyar Városa, s a város könyvtára is rászolgált 2009-ben az év könyvtára címre. Mindeközben pedig a város megőrizte megkapó és egyedi településképét, régi hagyományait, s azt a sokak számára csak nosztalgikus idillt is, hogy itt ma is köszönnek és segítenek egymásnak az emberek.

Harminc éve lett ismét város Vasvár

Az elért eredmények mellett a jövőről is beszélt: a város és a térség azt szeretné, ha létesülne itt egy térségi népfőiskola, határon átnyúló működéssel, Pannon Népfőiskola néven, mely új lendületet adhat a város fejlesztéseihez.

A város elmúlt három évtizedét egy kiállítás mutatja be a művelődési központban, a tárlatot Kovács Tilda, Vasvár korábbi polgármestere nyitotta meg.

Harminc éve lett ismét város Vasvár

Aztán pohárköszöntőjében Schmittné Makray Katalin köztársasági elnökné azt mondta: - Az ékszerdobozt mára gyönyörűen kifényesítették, melybe érdemes és szabad szellemi és tárgyi kincseket tenni, ahogy ez történt a három évtized alatt és történik a következőkben is minden jel szerint.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép