Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Hadikultúra és military fesztivál Kunszálláson
2017. június 7.

Ingyen látogatható a HMfest, a katonai eszközök, hagyományok iránt érdeklődők találkozója. Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke és Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a fővédnöke annak a Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválnak, melyet negyedik alkalommal rendeznek meg 2017. június 9-11. között.

A világ legnépszerűbb harckocsis számítógépes játéka, a World of Tanks standja is ott lesz az idén Kunszálláson, a HMFest nevű rendezvényen. Mint Kovács Imre polgármestertől megtudtuk, igen látványosnak ígérkezik a Napóleon-korabeli katonákat felvonultató ütközet szombati bemutatója.

Tavaly csaknem tízezren látogattak el hozzánk, idén ennél harmadával több látogatót várunk a péntektől vasárnapig tartó IV. Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválra, a Somogyi Lovas Szabadidőközpont területére – közölte lapunkkal Kovács Imre. Kunszállás polgármestere elmondta, pénteken érkeznek a hagyományőrző csapatok, aki felállítják sátraikat és körleteiket, megássák a lövészárkokat, és berendezik tárlataikat. Az első két nap közös tábortűzzel és énekléssel zárul.

Szombaton több látványos esemény is várja a látogatókat – mondta a polgármester. Ezek sorából kiemelkedik a Napóleon-korabeli felszerelésű katonák ütközete, ahol a hatvan gyalogos mellett lovasok és ágyúk is szerepet kapnak majd. Ezt követi délután a második világháborús harcok felelevenítése, amelyben egyebek mellett szőnyegbombázás is akad. Fontos tudnivaló, hogy a HMFest idén – a szponzoroknak köszönhetően – ingyen látogatható. További jó hír, hogy a MÁV-Start ötvenszázalékos kedvezményt ad a találkozóra érkezőknek, akiket Kiskunfélegyházáról átszállással visznek Kunszállásra. Az sem okoz problémát, ha valaki több napra érkezik, s helyben szeretne megszállni, a szervezők ugyanis kulturált sátorvárost húztak föl, ahol fürdő, tűzrakóhely és ivóvíz is rendelkezésre áll. Kunszálláson a falusi turizmus érintettjei már bátran kiakaszthatják ugyan a megtelt táblát, a környéken, így például Bugacon vagy Mackópusztán még akad szabad hely.

A két- és négykerekűeket, valamint lánctalpas különlegességeket felvonultató járműparádé szombaton és vasárnap is látható, sőt az idén katonai autó-szépségversenyt is rendeznek, amelynek fődíja egy jelentős értékű üzemanyagkártya lesz. A szervezők a fiatalokra és a számítástechnikai programok kedvelőire is gondoltak, különösen utóbbiaknak lehet jó hír, hogy a világ legnépszerűbb harckocsis számítógépes játéka, a World of Tanks standja is ott lesz az idén Kunszálláson. A kiállítók az orosz tulajdonú vállalkozás párizsi központjából érkeznek. Kovács Imre elmondta, mindezeken túl akad majd még drónsimogató is, ahol a polgárok szakavatott pilóták segítségével tesztelhetik a távolról vezérelhető repülő eszközöket. A találkozón természetesen a Magyar Honvédség is képviselteti magát, így jönnek a toborzók és a légierő katonái is – utóbbiak egy Zlin–242-es géppel a levegőben teszik tiszteletüket.

A szem és a lélek örömei mellett a hasra is gondoltunk, így idén nyolcvanöt méter hosszú asztalsoron kínálunk majd finom ételeket a vendégeknek – hangoztatta a polgármester. Kovács Imre hangsúlyozta, vendégeik biztonságára kiemelten ügyelnek, így például lesz állandó orvosi ügyelet.

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép