Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Gulyás Gergely: a hitelesség az eredményességnél is fontosabb
2015. május 16.

Az elmúlt egy év nehézségeit, vitáit le lehet zárni a konzervatív, jobboldali, népnemzeti táborban, ha mindenki elfogadja, hogy a hitelesség az eredményességnél is fontosabb - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke szombaton, a Nemzeti Fórum budapesti országos gyűlésén.

A Fidesz politikusa, aki vendégként mondott beszédet a rendezvényen, kiemelte: a hitelesség azért is fontos, mert azáltal a választók - az ellenzék durva vádjai ellenére is - meggyőződhetnek arról, hogy a Fidesz-KDNP őszintén és az ország érdekében politizál.

Hangsúlyozta, a hitelesség fenntartásához az ország hosszú távú szempontjait kell figyelembe venni. "Nagyon téves szemléletnek tartom azt, amikor valaki annak megfelelően akar dönteni, hogy mit, hogyan lehet elmondani, mit, hogyan lehet kommunikálni, mi hoz pillanatnyi előnyt" - fogalmazott.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy szerinte a 2002-2010 közötti időszak kormányai elárulták a rendszerváltozás értékeit, ezért 2010-re, a rendszerváltozás utáni másik kiindulási pontként lehet tekinteni.

Gulyás Gergely: a hitelesség az eredményességnél is fontosabb

A Fidesz-KDNP-nek ezt követően, 2014-ben nemcsak azért sikerült győzelmet aratnia, mert az ellenfelek gyengék voltak, hanem azért is, mert a kormány minden támadás és elbizonytalanodás ellenére világos teljesítményt ért el - fejtette ki, kiemelve, hogy az elmúlt időszak a jogi és gazdasági keretek létrehozásával telt, a következő években pedig ezeket kell tartalommal megtölteni. Ebben a munkában pedig nagy szükség van a Nemzeti Fórum mozgósító erejére, valamint az általa képviselt értékek megjelenítésére - fűzte hozzá.

A parlament törvényalkotási bizottságának elnöke aláhúzta, az új házszabály elfogadásakor megfogadták az ellenzék túl gyors törvényhozásról szóló kritikáját, ezért ebben a ciklusban már nyugodtabb, kiszámíthatóbb országgyűlési munka következhet. Hozzátette, ezt támasztja alá, hogy míg az előző négy évben egy javaslat parlamenti elfogadása átlagosan csak 30 napig tartott, az utóbbi évben ez az idő 52 napra emelkedett és egyúttal a hibák száma is csökkent.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a Nemzeti Fórum elnökeként tartott éves beszámolójában emlékeztetett, szervezetük tagjai egyfajta politikai emigrációban érzik magukat, hiszen mozgalmukat a Magyar Demokrata Fórumból (MDF) törvénytelenül kizárt politikusokként hozták létre.

Úgy fogalmazott, szervezetük - a korábbi MDF-hez hasonlóan - lakiteleki indíttatású és elsősorban a kiszolgáltatott, kevés információval rendelkező emberek "politikai erőforrása" kíván lenni. Az ismeretek nélküli ember ugyanis kiszolgáltatott, és így könnyen "ellenzéki ellenséges kampányok" áldozatává válhat.

Lezsák Sándor beszédében természetes demokratikus jellemzőnek nevezte, hogy a kormányoldalon belül is vannak ellentétes vélemények, ezért arra intette a gyűlés tagjait, hogy ne keseredjenek el az utóbbi időszak belpolitikai feszültségeitől, hanem őrizzék meg nyugodt erejüket és bizalmukat abban, hogy "ami történik az a magyar nemzet javára történik".

Kiemelte, a Nemzeti Fórum az elmúlt év kampányaiban mozgósító erőforrásként nem marketing eszközökkel, hanem "szellemi erőterével" segítette a Fidesz-KDNP győzelmeit és a jövőben is ilyen segítséget kíván adni a kormányoldalnak.

A mozgalom vezetője azt tanácsolta hallgatóságának, hogy közéleti tevékenységüket ne a "nagypolitikai" ambíciók vezéreljék, hanem a saját településükön, megyéjükben gyűjtsék össze a feladatokat és segítsenek azok megoldásában.

Lezsák Sándor beszámolójában a Nemzeti Fórum eredményeként említette, hogy szervezetük tagjai a tavaly őszi önkormányzati választáson 14 polgármesteri és 57 önkormányzati tisztséget nyertek, míg a megyékben 7 képviselői helyet és egy elnöki pozíciót szereztek.

(Forrás: MTI)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép