Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 19. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Gasztonyi Lászlóról, a VILL-KORR Hungária Kft. vezetőjéről
2016. április 29.

A laudációt elmondta Fukszberger Imre,  a Mindszenty Társaság tagja, Csehimindszent polgármestere. Elhangzott a Mindszenty-emlékérem átadása alkalmából Csehimindszenten, 2016. április 29-én.

Mindszenty társaság 2004. március 5-én 15 fővel alakult. Közéleti személyiségekből – országgyűlési képviselőkből – jogtudósokból és egyházi személyiségekből. Elnöke Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke. Alapvetően azzal a céllal jött létre hogy:

- ápolja Mindszenty bíboros emlékét

- segítse a teljes életút feltárását

- megteremtse a mártír főpap egészséges kultuszát

- szorgalmazza boldoggá avatását.

Az akkor alapított emlékérmet (amely Szabó Imre fia Béla szobrászművész alkotása) évente 3 alkalommal ítéli oda a társaság olyan világi illetve egyházi személyeknek, akit méltónak talál erre!

A kitüntettek sorába elsőként kerül be egy vállalkozó, Gasztonyi László, a győri székhelyű VILL-KORR Hungária Kft. cégvezetője.

Történetük akár tanmese is lehetne ahhoz, hogy az ember egészséges önismerettel, akarattal – kitartással, összefogással, emberséggel mire képes.

1990-ben fiatal mérnökként egyrészt:

-  a család megélhetésének biztosítására,

- másrészt az alapvető küzdeni akarás és bizonyítási vágy érdekében

40 ezer forint alaptőkével édesapjával, feleségével és testvérével létrehozott egy villamosipari kis családi vállalkozást.

- A kezdetekben főállású munkahely mellett végezték a megbízásokat „bármi adódik” megcsináljuk alapon. Ebből a hozzáállásból nőtte ki magát a mai elektromos tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cég, amelynek sikereit eredményeit, a szakértelem, a megbízók felé tanúsított nyitottság az innovatív gondolkodásmód és az adott szó hitele alapozta meg.

- 130 dolgozóval – 200 alvállalkozóval ma Magyarország egyik vezető villamosipari vállalkozása. Ahogy évről évre látványosan nőtt forgalmuk (ma már éves árbevételük több milliárd forint) egyre inkább rajzolódott ki egy felelősségteljes, a közösség életében fontos szerepet játszó, közösségért tenni akaró cég látképe.

Erről így vall Gasztonyi László:

„ Nagyon hálás vagyok mindenért amit Győrbe és az országban partnereink megbízásai révén elértünk. Hálánkat úgy tudjuk leginkább kifejezni, ha értékes társadalmi ügyeket támogatunk. Az adományozásnak nincsenek kőbe vésett szabályai. A mérce a hasznosság, az emberiesség, a környezeti kultúra emelése, az értékek gyarapítása. Azokat a támogatásokat szeretem, amelynek látható, kézzel fogható eredményük van. Lehet az köztéri szobor, felújított kórterem, egy sportlétesítmény vagy gyermekek számára létrehozott színházi sorozat, esetleg véradás, amelyben teljes munkatársi gárdánkkal becsatlakozunk…. Adni jó – ilyen egyszerű!”

A VILL-KORR Hungária Kft. és a Gasztonyi család az elmúlt néhány évben meghatározó köztéri szobrokkal ajándékozta meg Győrt és a Nyugat-dunántúli régiót.

A legelső

- a győri Káptalandombon felavatott Szt. László szobor,

- melyet követett boldog Apor Vilmos szobra a püspökvárban,

- majd az Apor iskolaközpont előtt felállított boldog Apor Vilmos püspök szobra

- aztán Szt. II. János Pál pápa szobra a Győri Szentlélek templom előtt,

- Győr-Moson-Sopron megye négy települése Szent korona emlékművekkel gazdagodott általuk.

A VILL-KORR és a Gasztonyi család minden évben rendszeresen támogatja a Magyar Katolikus Egyházat, különböző kulturális egészségügyi, oktatási alapítványokat, egyesületeket. Számos templom és más vallási célú hely felújításához, kialakításához járultak hozzá.

Ebbe a körbe tartozik a mi falunk és a Gasztonyi család kapcsolata is.

A felújításra váró – Mindszenty bíboros keresztelő és újmisés – templomának külső és belső teljes felújítása, a templomtér kialakítása a templomdombot körülölelő keresztúttal szép álomnak és nehéz feladatnak tűnt, de megvalósításáért Déri Péter esperes-plébánosnak vezetésével mindent megtettünk sok jóakaratú segítővel együtt. Ilyen volt keresztfiam Kovács Tamás is, aki akkor 2013-ban a Győri Püspökségen dolgozott. Hála Isten gyakran hazajárt szüleihez. Ő említette Péter atyának hogy egy jószándékú, sokat adományozó, Mindszenty tisztelő győri vállalkozónak elmeséli a csehimindszenti nagy terveket, hátha tud segíteni.

Déri Péter atyával és Gasztonyi Lászlóval megszervezett egy találkozót.

Így egymásra talált a segítségre szoruló és a jószándékú segítő. Körbe járták a templomot, ismerkedett Gasztonyi László a tervekkel és megszületett egy csodálatos felajánlás.

- A VILL-KORR Kft és a Gasztonyi család felajánlotta a templomtér és a falu főtér, a keresztút dísz és közvilágításának megtervezését, anyagbeszerzését, és minőségi kivitelezését.

Nagylelkűségüket fokozva a templom déli falának díszítéséhez egy gyönyörű mellszobrot ajánlottak fel, amely Mindszenty bíboros portréja.

Mit lehet erre mondani!!!?.....

Mi személyesen 2015. július 4-én a Mindszenty bíboros újmiséjének 100-ik évfordulójára rendezett szentmise után találkoztunk először.

Kellemes, tisztatekintetű emberként maradt meg bennem és el kell mondanom valamit…. mint Csehimindszent polgármestere.

Ilyen kicsi falu mint a miénk nem szokott az ilyen nagyvonalú adományhoz. A meglepetés és az öröm után felocsúdva köszönjük Önöknek azt az erkölcsi és vagyoni értéket, amellyel megajándékoztak bennünket.

Hálás szívvel gondolunk mindig Önökre és Mindszenty bíborosra aki összeköt bennünket.

A Mindszenty társaság nevében megköszönöm a VILL-KORR Hungária Kft és a Gasztonyi család adományozási tevékenységét, a keresztény értékek gyarapítását, az emberi értékeket őrző támogatásokat.

Számos általam fel nem sorolt oklevél és kitüntetés mellé fogadja tőlünk szeretettel a Mindszenty emlékérmet.

Kívánom, hogy a sikeres vállalkozásoknak példaképévé váljanak.

Életében - további tevékenységéhez Isten áldását kérve – erőt egészséget kívánok és úgy gondolom, hogy jó döntést hozott a Mindszenty társaság. Jó helyre kerül a Mindszenty emlékérem.

Fukszberger Imre

Csehimindszent polgármestere

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép