Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 16. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Fűts okosan!
2014. november 14.

Elsősorban a megfelelő fűtés ismertetésével kívánja felhívni a Földművelésügyi Minisztérium a lakosság figyelmét arra, hogy ezzel is csökkenthető a levegőben szálló kisméretű por koncentrációja - mondta V. Németh Zsolt, a tárca államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A helyes fűtés fontosságáról indít tájékoztató kampányt a Földművelésügyi Minisztérium. A Fűts okosan! célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a helyes fűtési gyakorlat jelentősen hozzájárul a levegőminőség megőrzéséhez, javításához, egészségünk megóvásához.

Fűts okosan!

A kampány része annak a kormány által 2011-ben elfogadott, 20 évre szóló, 700 milliárd forintos programnak, amelynek eredményeként 10-15 százalékkal csökken a 10 mikronnál kisebb szálló por koncentrációja - tette hozzá a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.

A tájékoztatón az újságírók megtekinthették azt a három, autóra szerelt mobil laboratóriumot, amelyet a légszennyezettségi adatok mérését és elemzését végző országos hálózat korszerűsítésének keretében szereztek be. Ez a projekt 3 milliárd forintba került, a forrása pedig az uniós KEOP illetve a svájci alap volt.

Fűts okosan!

Az államtitkár elmondta, hogy a 3,9 millió magyar háztartás egyharmada használ szilárd fűtőanyagot, ezek közül a száraz keményfa, valamint a szén a megfelelő, amennyiben jó hatásfokon, kevés szennyezés kibocsátásával égetik el.

Mindannyiunk érdeke, hogy óvjuk a levegő tisztaságát, ezért is kiemelten fontos odafigyelni arra, hogy mivel fűtünk - jelentette ki V. Németh Zsolt. Az államtitkár elmondta: tilos égetni például a kezelt - festett, lakozott - fát, bútorlapot, rétegelt lemezt, építési fahulladékot, gumit, műanyagot, ruhát, cipőt, bármilyen települési hulladékot. Ha ezeket az anyagokat elégetjük, akkor a bennük vagy rajtuk található különböző mérgező vegyületek a levegőbe és a hamuba kerülve szennyezik a környezetet és közvetlenül károsítják az egészségünket.

Olyan anyagok kerülhetnek a levegőbe, amelyek bizonyítottan daganatkeltő hatásúak, valamint károsítják az ideg-, hormon- és immunrendszert, növelik a szívinfarktus, az agyvérzés és egyéb szív-érrendszeri megbetegedések valószínűségét. Magyarországon évente több ezer halálesetért tehető felelőssé a levegő minősége - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

A Fűts okosan! lakossági kampány keretében a tárca mindezekre egy 200 ezer példányban terjesztett szórólapon hívja fel a figyelmet, illetve plakátokon és a www.futsokosan.kormany.hu oldalon.

Az említett 700 milliárd forintos program része a kazán-, valamint a nyílászárók cseréjének a támogatása is. Ebből évi 25 milliárd forint jut az autóbuszok cseréjére is, mivel a program tárcaközi jellegű - tette hozzá az államtitkár.

Az eseményen készült felvétel vágatlan változata megtekinthető a kormany.hu sajtószobájában.

Fotó: Pelsőczy Csaba

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu/MTI/Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép