Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Főút elkerülő útátadás
2015. október 21.

Befejeződött a 8. sz főút korszerűsítése Vasvár és Szemenye között. A felújítás keretében Vas megyében két szakaszon 8,2 milliárd forint értékben 24 km hosszan végzett a NIF Zrt. 11,5 tonnás burkolatmegerősítést.

Július végén a Körmend-Vasvár települések közötti felújítás fejeződött be, most pedig Szemenye és Vasvár között is már szélesebb úton biztonságosan lehet közlekedni. Az átadási ünnepségen jelen volt V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

A Szemenye és Vasvár közötti 11,8 km hosszú szakaszon a 11,5 tonnás burkolaterősítés mellett, a 6,5-7 méteres burkolatszélesség helyett már 7,5 méteres burkolaton sokkal biztonságosabban lehet közlekedni mint korábban. Kám és a 87. út csomópontját korszerűsítettük és kanyarodó sávot is kialakítottunk. A három híd felszerkezetét teljesen átépítettük, így a Csurgó-patak, a Koponyás-patak és a Szent János-patak hídja is megújult. Alsóújlakon a lakott terület mindkét végén közvilágítással együtt építettük ki a forgalomlassító szigeteket, valamint a buszmegállókat is átépítettük.

Főút elkerülő útátadás

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára elmondta: Az elmúlt négy hónapban egymás után adjuk át a 8. sz. illetve a 86. sz. főúton lévő burkolatmegerősítést célzó beruházásokat. Az átadott szakaszokon, azonban nem csupán a burkolat lett szélesebb és épült át az uniós elvárásoknak megfelelően 11,5 tonnás erősségű burkolatra, hanem a szélesebb keresztmetszetek révén a csomópontok közlekedésbiztonsága is nőtt, a kapaszkodó sávok kiépítésével az utazás gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb lett. A települések végénél és elejénél kialakított forgalomlassító szigetek az ottlakók nyugalmát és biztonságát szolgálják.

Főút elkerülő útátadás

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette: A 8. sz. főút ezen szakaszán 5000 egységjármű közlekedik naponta, melyből minden 5. tehergépjármű. A jelentős nehézgépjármű forgalom miatt 1,5 km hosszan Kám és Alsóújlak között új kapaszkodó sávot építettünk ki, 4 km hosszan pedig a meglévő kapaszkodósávot korszerűsítettük, így már 5,5 km hosszan kényelmesebben lehet közlekedni. A kivitelezést a KÖZGÉP Zrt. végezte nettó 4.180.235.179 forint értékben.

Főút elkerülő útátadás

A 11,5 tonnás burkolatmegerősítés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósult meg.

(Forrás: V.NémethZsolt.hu/NIF Zrt.)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép