Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 17. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Fontos a gazdaság zöldítése
2015. február 5.

A gazdaság zöldítésének fontosságát hangsúlyozta a környezetügyért felelős államtitkár.

Kiemelten fontos, hogy a gazdasági és döntéshozói szemlélet még "zöldebbé" váljon, hiszen életünk minden egyes része, így egészségünk, munkánk és jólétünk is függ a környezettől - jelentette ki V. Németh Zsolt a környezeti pénzügyi reformról és adózási kérdésekről tartott szerdai szemináriumon.

Fontos a gazdaság zöldítése

A környezeti pénzügyi reformról és adózási kérdésekről szóló rendezvény az Európai Bizottság Környezetvédelmi Igazgatósága kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium szervezésében valósult meg.

A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a környezeti pénzügyi adózási reform hozzájárul az erőforrásokat hatékonyabban használó gazdasághoz, emellett segítséget nyújt abban is, hogy környezeti megfontolásainkat beépítsük gazdasági döntéseinkbe, illetve fogyasztói magatartásunkba. Az államtitkár külön kihangsúlyozta a minisztériumok, a különböző közigazgatási szervek és a gazdaság szereplői közti együttműködés fontosságát, amely nagyban segíti a jogalkotást és a végrehajtást.

Az eseményen köszöntőt mondott Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője; Ion Codescu, a Bizottság Környezetvédelmi Igazgatóságának (DG ENV) vezetője és Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Fenntarthatósági Igazgatóságának vezetője.

Louis Meuleman (DG ENV) előadásában az Európai Szemeszter zöldítéséről beszélt. Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára az Európai Szemeszter hazai vonatkozásairól, a nemzeti döntéshozatali eljárásokról és az Országspecifikus Ajánlások hazai szerepéről tartott előadást. Dominic Hogg (Eunomia Research & Consulting) bemutatta a Bizottság megbízásából készült, "A környezetvédelmi adózási reform lehetőségeiről" szóló tanulmány magyarországi vonatkozásait, fontos következtetéseit. Az előadásban elhangzottakra Kiss Károly, a Budapesti Corvinus Egyetem nyugalmazott professzora reflektált. Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kaposvári Egyetem professzora kutatói szemszögből mutatta be a környezetvédelmi pénzügyi szabályozó eszközöket.

A szeminárium jó alkalmat teremtett arra, hogy a közigazgatásban és felsőoktatásban, valamint háttérintézményeknél dolgozó, környezeti pénzügyi reformmal foglalkozó szakemberek értékeljék az eddig elért eredményeket és közösen gondolkodjanak a lehetséges jövőbeli elképzelésekről.

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu/Földművelésügyi Minisztérium sajtóirodája)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép