Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 15. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Föld Napja sajtótájékoztató
2016. április 14.

Interaktív foglalkozások, vadnyompárosítás, kalandpálya, gasztrotanösvény és az idén először magyar startup vállalkozások bemutatója, valamint középiskolás diákok projektjei is várják az érdeklődőket április 21. és 22. között a Föld napja és a VI. Tudományfesztivál közös programsorozatán a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében Budapesten.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a programot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Föld napja eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld állapotára, a környezettudatos magatartás gyakorlására, az élővilág sokszínűségére és annak fenntartására, a természeti kincsek és a nyersanyagok takarékos felhasználásra, valamint a hulladékokból kinyerhető másodnyersanyagok hasznosítására.

Föld Napja sajtótájékoztató

Felidézte, hogy a Föld napját 1970. március 21-én ünnepelték először, Magyarország 1990-ben csatlakozott az eseményhez. Mint mondta, a Föld napja rendezvényt 2014 óta köti össze a Földművelésügyi Minisztérium a Tudományfesztivállal. Az eseménysorozat fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, fővárosi védnöke pedig Tarlós István főpolgármester.

A rendezvényen részt vesznek egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, valamint a minisztérium háttérintézményei. A Nemzeti Parkok ökoturisztikai kínálatukat mutatják be, köztük az erdei iskolai foglalkozásokhoz használt munkafüzeteket és segédeszközöket. Hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Parkok évről évre több látogatót vonzanak, - tavaly másfél millióan látogatták országszerte az intézményeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat standjánál rádiószondás léggömböt engednek fel, de kiderül, hogy miként lehet mérni az UV-B sugárzást is. A Herman Ottó Intézet pavilonjánál a tájban rejlő értékekkel ismertetik meg a látogatókat és idén először vesznek részt az eseményen az állami erdészetek, amelyek az erdők növény- és állatvilágába engednek betekintést a résztvevőknek a vadnyompárosítási és fajfelismerési program segítségével. A FIRELIFE erdőtűz-megelőzési kalandpályán memóriájukat, kreativitásukat, valamint gyakorlati és fizikai állóképességüket tehetik próbára a gyerekek. A hulladék is érték címmel bemutatót és foglalkoztató programot tartanak a kisebbek számára, de láthatóak lesznek a legszebb konyhakertek is.

A 110 éves Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola virágdíszítéssel várja a látogatókat, míg a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár standjánál a hüvelyes növényekre hívják fel a figyelmet. Szakmai konferenciát is rendeznek a Kossuth Klubban, ahol bemutatják a magyarországi Natúrparkok Fejlesztési Koncepcióját.

Nagy Erzsébet a Magyar Nemzeti Kereskedőház egyik ügyvezetője elmondta, hogy az idén először a Science Shop elnevezésű pavilon várja az érdeklődőket a Tudományfesztiválon, ahol április 21-én 16 startup vállalkozás mutatkozik be. Megismerkedhetnek a látogatók többek között nanotechnológiai fejlesztésekkel, kerékpáros nyomkövető és biztonságtechnikai rendszerrel, saját fejlesztésű 3D nyomtatóval, valamint konyhai szagfogóval és felhőalapú mezőgazdasági rendszerrel.

Föld Napja sajtótájékoztató

Kovács Péter, az xLabs vezérigazgatója a Startup Safary programsorozat egyik főszervezője elmondta: "a kétnapos eseményen a teljes budapesti startup ökoszisztéma megnyitja kapuit", negyven helyszínen több mint 80 programot kínálnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy az esemény kiemelt vendége lesz Jeff Burton, az Electronic Arts befektetője.

Gyenes Ádám, a TIT Kossuth Klub Egyesület igazgatója a Tudományfesztivál programsorozatáról elmondta: a Science Shop pavilont azzal a céllal hozzák létre, hogy új bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak fiatal magyar vállalkozók és tehetséges fiatalok számára. A legjobb startup vállalkozásokat díjjal is jutalmazzák.

Fotó: Pelsőczy Csaba

(Forrás: MTI/Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája/V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép