Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 17. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Fennállásának 25 évét ünnepelte az Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub
2018. június 6.

25 éve már, hogy elindult egy gondolat, hogy legyen nyugdíjas klub Tiszaalpáron. Az Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub sikere azóta is töretlen, több száz rendezvény van mögöttük már, ahol házigazdaként, vagy vendégként mutatták meg, hogy milyen tehetségesek, és hogy még mindig nagy bennük a tenni akarás.

2018. június 2-án, szombaton ünnep volt településünkön, amelyen nem csak a Klub megalakulását, hanem annak sikereit is méltatták a rendezvény meghívottjai. Az ünnepélyre Szilágyi Ferenc hozta be a Klub zászlaját hölgykoszorúban, a Klub tánckarának kíséretében, akik ezt követően egy csárdás táncot mutattak be. Szilágyi Ferenc mindezek után átvette a szót, hiszen ő volt az est házigazdája, a műsorvezető.

Köszöntőjében elmondta, hogy számára mit jelentett ez a 25 év, többek között bölcsességet, tapasztalatot. A továbbiakban köszöntötte a rendezvény meghívott vendégeit. A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel olyan vendégeik is, mint például Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnk, az Országgyűlés alelnöke; Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés egyik képviselője, illetve az „Életet az éveknek” Nyugdíjasklubok Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke Sántháné Szabó Margit.

Fennállásának 25 évét ünnepelte az Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub

Természetesen tiszteletét tett a rendezvényen dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere is. A helyi Nyugdíjas Baráti Kör és a Kádár Lajos Nyugdíjas Klub tagjai mellett a lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub, a bokrosi Kossuth Nyugdíjas Klub, a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület, valamint a városföldi Napsugár Nyugdíjas Klub tagjai is meghívást kaptak e jeles eseményre.

A műsor elején a jelenlévők megemlékeztek azokról a klubtagokról is, akik ma már nem lehetnek közöttünk, őket egy-egy mécses jelképezte, amely a színpad szélén került elhelyezésre. A továbbiakban meghallgathattunk egy verset Kása Andrásnétól, majd a polgármester úr Kiss Jánosné klubvezetővel együtt ajándékot adott át a klub alapító tagjainak: Balogh Károlynénak, Bodor Mihálynénak, Huszár Károlynénak, Ivicz Györgynének, Parti Lajosnénak, Balla Istvánnénak, H. Tóth Gábornénak.

Ismét vers következett Kovács Sándorné és Kása Andrásné előadásában, ami után Kiss Jánosné klubvezető ismertette a klub történetét, kiemelkedő eseményeit.

A műsor további részében Lezsák Sándor tartotta meg beszédét, amelyben a hosszabb ideje fiatalok titkának kulcsát kereste. Példaként említette édesanyját, aki 90 év felett is rejtvényt fejtett, illetve Szíj Rezsőt is, aki többek között református lelkész, művelődés- és irodalomtörténész is volt. Nem kis teljesítmény volt tőle az sem, hogy 65 éves kora után doktorált.

Fennállásának 25 évét ünnepelte az Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub

Majd dr. Vancsura István köszöntötte a jelenlévőket, aki után Sántháné Szabó Margit kapott szót. A megyei egyesület elnöke több oklevelet is adományozott a klubnak, illetve kiemelte a klub és klubvezető érdemeit. Ezt követően a jelenlévő vendégklubok vezetői szalagot tűztek a klub zászlajára.

A későbbiekben két születésnapost: Kása Andrásnét és Sántháné Szabó Margitot is meglepték a klubtagok egy-egy virágcsokorral e jeles nap alkalmából. A jókedv és öröm fokozásaképp ismét megmutathatták a táncos lábú hölgyek tudásukat egy sétapálca kíséretében a színpadon. A műsor utolsó fellépője Czeglédi László énekes volt, aki több versenyen is elkápráztatta már a nagyérdeműt lenyűgöző hangjával.

Természetesen a tapsvihar most sem maradhatott el. A vacsora előtt azonban Balogh Károlyné, az egyik alapító klubtag meglepetéssel készült Kiss Jánosné számára, egy kedves versben foglalta össze, hogy mi minden történt a klubban 25 év alatt. Ezt követően egy csokorral köszönte meg a klubvezetőnek 18 évi munkáját, s arra kérte, hogy ez maradjon így a továbbiakban is.

A műsor után elérkezett a vacsora ideje, amelyet ismét a Tiszatáj Vendéglő biztosított a jelenlévők számára. Az ünnepség ezzel azonban nem ért véget, hiszen a vacsora után meglepetés is volt, nem is kicsit, hiszen a tánc előtt 3 torta került szervírozásra, amelyen ott díszelgett a neves jubileumi 25-ös szám. A finom tortákat Kovácsné Kiss Edit készítette. Hamarosan kezdetét vette a hajnalig tartó mulatság, amelyen vélhetően mindenki jól érezte magát.

Sok-sok boldog évet, sikeres szereplést kívánunk még az Árpád Nyugdíjas Klubnak és vezetőjének is, Kiss Jánosnénak!

Tiszaalpári Hírmondó

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép