Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 19. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Felújították, kibővítették a kultúrotthont
2014. március 31.

Kulturális programmal avatták a pályázati forrásból felújított és kibővített Csehimindszent Kultúrotthon Integrált Közösségi Teret szombaton. A több mint 49 és fél millió forintos beruházást V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő adta át.

Felújították, kibővítették a kultúrotthont

"Az országban az elmúlt négy évben 725 művelődési ház újult meg több program keretében, 635 település nyert támogatást modern, többfunkciós közösségi tér kialakítására. Mára a 635 település több mint kétharmadán, 427 településen kezdte meg a működését egy-egy Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér - és mindegyik különleges a maga módján, mindegyik másért szerethető, mert minden közösség a maga képére, a maga igényeire formálta az IKSZT-jét.

Biztos vagyok benne, hogy különleges és egyedülálló lesz az újjáépített és kibővített Csehimindszenti Kultúrotthon Integrált Közösségi Tér is - hiszen már nevében is különleges. Ott szerepel benne az otthon szó. Máshol talán azt mondanák, hogy ez csak egy szó - de egy olyan településen, ahol a Festetics-család vagy épp Mindszenty bíboros volt otthon, ott ennek a szónak súlya van.

Az otthon mindenkinek mást jelent. Meghittséget, biztonságot, melegséget, szeretet, békét. A nagymama meggyes pitéjének illatát vagy a kedvenc kispárnát. Egy helyet, ahonnan elindulhatunk reggel és hazatérhetünk este. Ahova hazavárnak, ahol önmagunk lehetünk, ahol vigyáznak ránk. Ahol szeretnek, tisztelnek, megértenek, megbecsülnek, ahol szükség van ránk.

Valahol azt olvastam: Az otthon ott van, ahol a kávéfőzőm van. Azt csak olyan helyre viszem, ahol jó lenni, és maradni akarok. Gyorsan vetettem is egy pillantást a csehimindszenti önkormányzat IKSZT-pályázatára, és örömmel nyugtáztam, hogy a beszerzendő tételek között ott szerepelt a kávéfőző is. Mert nemcsak egy párnak, egy családnak lehet otthona, de egy községnek, egy közösségnek is. Nemcsak legközelebbi rokonainkkal és barátainkkal eshet jól egy forró kávé, de azokkal is, akikkel együtt nőttünk fel, akikkel közösek a gyökereink, akiket nap mint nap látunk.

Felújították, kibővítették a kultúrotthont

Az Integrált Közösségi tereknek sok funkciója van. Szolgáltatásokat biztosítanak, információkat nyújtanak, befogadják a helyi civil szervezeteket, helyet adnak a kulturális és közösségi programoknak, és sorolhatnám tovább. De mindközül talán a legfontosabb szerepük, hogy találkozási helyként szolgálnak.

Gondoskodnak arról, hogy miközben mindannyian szaladunk a saját dolgunk után, az útjaink néha keresztezzék egymást, és legyen alkalmunk egymásra figyelni, együtt lenni. Persze egymásba botolhatunk az utcasarkon is, összefuthatunk a buszmegállóban is… de ha a község közös otthonában találkozunk, akkor az ismerős falak, az ismerős arcok egy kicsit tovább ott marasztalnak… és azt hiszem, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy közösség életteli, erős és összetartó maradjon.

Öröm látni, hogy a csehimindszentieknek van ilyen helye, van ilyen otthona, s hogy a mostani beruházásnak köszönhetően már kívül-belül megszépülve, megújulva adhat teret a találkozásoknak.

Érezzék benne magukat otthon, és használják egészséggel!"

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép