Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 23. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Felkutatják a dél-vasi munkaerő-tartalékot
2017. március 27.

Csaknem negyven szervezet, önkormányzat, gazdasági szereplő, valamint az oktatási és civil szféra képviselői alakítottak foglalkoztatási partnerséget Vasvár vezetésével. Az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy a jelenlegi munkaerőhiányra megtalálják a foglalkoztatási programok a megfelelő választ.

Fel kell kutatni a rejtett munkaerő-tartalékokat - hangsúlyozta dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke a dél-vasi program aláírása alkalmával. Kiemelte: a megyei foglalkoztatási partnerségek erősíthetik egymást.

Hangsúlyozta azt is, hogy soha ennyi pénz és eszköz nem volt még Magyarországon a foglalkoztatási programokra. A dél-vasi paktum több mint 600 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg, 2020 végéig.

Dr. Kondora Bálint ígéretet tett arra, hogy a program megvalósítása alatt a megyei önkormányzat konstruktív, innovatív partnere lesz a paktumnak.

A foglalkoztatási partnerség sok embernek fog hitet adni, hogy rá is szükség van - emelte ki az ünnepélyes aláírás alkalmával V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Hiszek abban, hogy az aláírás nagy visszhangot kelt a térségben. A TOP-program egyik célja ugyanis az, hogy felpezsdítse a munkaerőpiacot - hangsúlyozta az államtitkár. Kiemelte, hogy a projekt a fejlettségbeli különbözőségeket mérsékli: itt, Vas megyén belül is. Ez az oka, hogy Vasvár lett a kedvezményezett, ugyanis több gazdasági, munkaerőpiaci mutató is a leghátrányosabbak közé sorolja a hegyháti térséget. A program nagyobb területen, három járás összefogásában lehet sikeres: Vasvár mellett Körmend, Őriszentpéter, Szentgotthárd és térségeik a kedvezményezettek.

Felkutatják a dél-vasi munkaerő-tartalékot

A munkaerő-keresletre építik a partnerséget

A paktumprojekt az államtitkár szerint keresletvezérelt program lesz: a csatlakozó cégek meghatározhatják munkaerőigényeiket, az önkormányzatok pedig közvetítő szerepet vállalnak. A kormányhivatalok munkaerőpiaci képzéssel, támogatással segítik a programot.

Az országgyűlési képviselő szerint, ha eredményes lesz a dél-vasi program, akkor a most közfoglalkoztatási programban részt vevők visszakerülhetnek az elsődleges munkaerőpiacra. - A projekt a dél-vasi régió fejlesztéséhez járul hozzá, az egész térség sikerét hozhatja. A mondás szerint a munka az embert életre kelti. Minél több munkához jutott, elégedett embert kívánok az együttműködőknek - zárta beszédét V. Németh Zsolt.

Az együttműködésről, a következő majdnem négyéves összedolgozásról szóló szerződést aláírták mások mellett az érintett térség városainak polgármesterei, vagyis Tóth Balázs, Vasvár; Huszár Gábor, Szentgotthárd; Őr Zoltán, Őriszentpéter; valamint Bebes István, Körmend polgármestere.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép