Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 12. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Felkutatják a dél-vasi munkaerő-tartalékot
2017. március 27.

Csaknem negyven szervezet, önkormányzat, gazdasági szereplő, valamint az oktatási és civil szféra képviselői alakítottak foglalkoztatási partnerséget Vasvár vezetésével. Az egyik legnagyobb kihívás az lesz, hogy a jelenlegi munkaerőhiányra megtalálják a foglalkoztatási programok a megfelelő választ.

Fel kell kutatni a rejtett munkaerő-tartalékokat - hangsúlyozta dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke a dél-vasi program aláírása alkalmával. Kiemelte: a megyei foglalkoztatási partnerségek erősíthetik egymást.

Hangsúlyozta azt is, hogy soha ennyi pénz és eszköz nem volt még Magyarországon a foglalkoztatási programokra. A dél-vasi paktum több mint 600 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg, 2020 végéig.

Dr. Kondora Bálint ígéretet tett arra, hogy a program megvalósítása alatt a megyei önkormányzat konstruktív, innovatív partnere lesz a paktumnak.

A foglalkoztatási partnerség sok embernek fog hitet adni, hogy rá is szükség van - emelte ki az ünnepélyes aláírás alkalmával V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Hiszek abban, hogy az aláírás nagy visszhangot kelt a térségben. A TOP-program egyik célja ugyanis az, hogy felpezsdítse a munkaerőpiacot - hangsúlyozta az államtitkár. Kiemelte, hogy a projekt a fejlettségbeli különbözőségeket mérsékli: itt, Vas megyén belül is. Ez az oka, hogy Vasvár lett a kedvezményezett, ugyanis több gazdasági, munkaerőpiaci mutató is a leghátrányosabbak közé sorolja a hegyháti térséget. A program nagyobb területen, három járás összefogásában lehet sikeres: Vasvár mellett Körmend, Őriszentpéter, Szentgotthárd és térségeik a kedvezményezettek.

Felkutatják a dél-vasi munkaerő-tartalékot

A munkaerő-keresletre építik a partnerséget

A paktumprojekt az államtitkár szerint keresletvezérelt program lesz: a csatlakozó cégek meghatározhatják munkaerőigényeiket, az önkormányzatok pedig közvetítő szerepet vállalnak. A kormányhivatalok munkaerőpiaci képzéssel, támogatással segítik a programot.

Az országgyűlési képviselő szerint, ha eredményes lesz a dél-vasi program, akkor a most közfoglalkoztatási programban részt vevők visszakerülhetnek az elsődleges munkaerőpiacra. - A projekt a dél-vasi régió fejlesztéséhez járul hozzá, az egész térség sikerét hozhatja. A mondás szerint a munka az embert életre kelti. Minél több munkához jutott, elégedett embert kívánok az együttműködőknek - zárta beszédét V. Németh Zsolt.

Az együttműködésről, a következő majdnem négyéves összedolgozásról szóló szerződést aláírták mások mellett az érintett térség városainak polgármesterei, vagyis Tóth Balázs, Vasvár; Huszár Gábor, Szentgotthárd; Őr Zoltán, Őriszentpéter; valamint Bebes István, Körmend polgármestere.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép